tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Şifalı Bitkiler - Alternatif Tıp > Ş-T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Şifalı Bitkiler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Ş-T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Şifalı Bitkiler Ş-T-U-Ü-V-Y-Z Harfi ile Başlayan Şifalı Bitkiler


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yaban Mersini Faydaları ve Kullanımı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2842

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.01.10, 18:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yaban Mersini Faydaları ve Kullanımı

Yaban Mersini Faydaları ve Kullanımı

yaban mersininin faydaları - yaban mersini nelere iyi gelir - yaban mersini yararları


Bilinen yan etkileri olmayan ve ikinci dünya savaşına kadar giden kanıtlanmış araştırma sonuçları ile yaban mersini ekstresi (bilberry extract) göz bozuklukları ve görüş sorunlarının tedavisinde yaygın şekilde kullanılacak bir bitki haline gelmektedir.

Yaban Mersini Nedir?

Yaban mersini Avrupa, Batı Asya ve Kuzey Amerika’da Kayalık Dağlar’dan gelen uzun ömürlü bir bitkidir. Amerikan çay üzümlerine benzer meyveleri olan bir çalı bitkisidir. Aynı zamanda kızılcık meyve ailesi ile de ilgilidir.

Yaban Mersininin Faydaları

Avrupa’da bitki uzmanları idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve diyare gibi çeşitli şikâyetleri tedavide uzun zamandır yaban mersinini kullanmaktalar. Yaban mersini güçlü bir antioksidan olarak da bilinir ve gözlerdeki ve vücudun başka kısımlarındaki hücreleri serbest radikallerden ve toksinlerden korumada da kullanılabilir. Yabanmersini takviyeleri günümüz tıp kültüründe, özellikle katarakt ve gece zayıf görme dâhil görme bozuklukları tedavisinde hızla artan bir şekilde popüler hale gelmektedir.

Yaban mersini, kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktif hale getirdiği, kan şekerini düşürüp bağırsak metabolizmasını düzenlediği, kalp krizi riski ile HIV virüsünün tekrarlanmasını azalttığı, göz yorgunluğunu giderdiği, şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını engellediği bildirildi.Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Hüseyin Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üzümler grubunda yer alan yaban mersininin, yapılan araştırmalar sağlık açısından çok önemli yararları bulunduğunun belirlendiğini söyledi. Yüksek ve alçak boylu ile tavşan gözü olmak üzere 3 ayrı türü bulunan yaban mersininin, Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerden Artvin, Rize, Trabzon ve Giresun'un yüksek kesimlerinde yabanı formlarının bulunduğunu ifade eden Çelik, ''likapa'' olarak da adlandırılan meyvenin, yöre halkı tarafından reçel veya pekmez yapılarak tüketildiğini anlattı.

MİNERAL VE VİTAMİN YÖNÜNDEN ÇOK ZENGİN ;

Yaban mersininin, meyvesi, çiçekleri, yaprak ve köklerinden yararlanıldığını belirten Çelik, ''Yapılan araştırmalarda 145 gram yaban mersinin 21 gram karbonhidrat, 1 gram protein, 0.5 gram yağ, 19 miligram C ve 145 IU A vitamini ile 85 kalori içerdiği belirlenmiştir. Sodyum içermeyen, mineral ve vitaminlerce zengin olduğu belirlenen yaban mersininin insan sağlığı açısından çok yararlı olduğu ortaya konulmuştur'' dedi.

KANSER AÇISINDAN SON DERECE FAYDALAI BESİNLER İÇERİYOR ;

Yaban mersinin yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çayın ishal giderici özellik taşıdığını, kadınlarda özel günlerin etkisini azalttığını ve düzene soktuğunu, idrar yolu enfeksiyonlarında antibiyotik etkisi gösterdiğini, kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktif hale getirdiğini, yağlı bileşiklerin vücuttan atılmasını sağdığını anlatan Çelik, taze olarak tüketilmesi halinde kanı temizlediğini, kan şekerini düşürüp bağırsak metabolizmasını düzenlediğini, kolesterolü düşürdüğünü, kalp krizi kiski ve HIV virüsünün tekrarlanmasını azalttığını kaydetti. Çelik, sakinleştirici özelliği bulunan, iltihaplar için dezenfektan özelliği taşıyan yaban mersininin besleyici olmasına rağmen kalori ve sodyum içeriğinin düşük olduğunu da vurguladı.

Yaban Mersininin Faydaları için Bilimsel Kanıt Var mıdır?

Göz için şifalı bitkiler : Bilim adamları yaban mersini reçeli yedikten sonra gece görüşünde düzelme belirten ikinci dünya savaşı RAF pilotlarının iddialarını incelediler. Yaban mersini meyvesi üzerine yapılan bilimsel araştırmada yaban mersininin antosiyanosit ve tanen adlı iki bileşen içerdiğini keşfettiler. Antosiyanosit tüm vücutta iyi kan dolaşımı muhafazasını sağlarken aynı zamanda kılcal damarlara kan akışını iyileştirir bu da gözleri sağlıklı muhafaza eder. Varis ve hemoroitlerde de faydalı olabilir. Tanenler diyare, boğaz ağrısı ve ağız iltihaplarının tedavisinde faydalı bulunmuştur.

Kansere karşı önleyici etkisi olan enzimleri aktive etme özelliğinin olduğu ve karaciğer kanserinde tümörün gelişmesini durdurabileceği amerika’daki bir araştırmada tespit edilmiştir.

Alzheimer hastalığının oluşumunu engelleyebileceğine dair araştırma sonuçları olmuştur. Hastalığın henüz oluşmadan önce kullanılması halinde bu etkisini olacağı belirtilmiştir.

Şeker hastalığından meydana gelen göz bozukluklarını önlemede, göz yorgunluğunu gidermede, katarakt ve gece zayıf görme dâhil görme bozuklukları tedavisindeki olumlu etkileri yaban mersininin faydaları arasındadır.

Faydaları ve Kullanım Alanları:


Göz yorgunluğu, miyopluk, katarakt, karasu (Glokom: Göz tansiyonu), şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati), gece körlüğü, gece görüşünü artırıcı, kamaşma, retinayı güçlendirici, kılcal damar çatlamalarını önleyici ve tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatıcı
*

Kabızlık, bulantı, mide krampları, ülser önleyici
*

Kan şekerini düşürücü, iltihaplanma, kolajenin (collagen) stabilize edilmesi
*

Pıhtılaşmanın azaltılması, damar sertliği oluşumunun engellenmesi ve antioksidan etki
*

Varis, basur (hemoroid) 'e karşı iyileştirici

Yaban mersini nasıl Kullanılır?

Yaban mersini bitkisi nasıl kullanılabilir?
Yaban mersini çayı, yaban mersini suyu, şurup veya kapsül şeklinde kullanılabilir.

Yabanmersini bitki çayı yapılmak üzere kurutulabilir. Kaynar suyu yaban mersini üzerine döküp 5 dakikaya kadar süzülmesi beklenerek yapılır.

Eğer yabanmersini takviyesi almayı tercih ederseniz, farklı rahatsızlıkları tedavi için mevcut çeşitli ölçüler vardır. Katarakt ve diğer göz problemleri için 160mg standart ekstreden günde iki veya üç kere alınması önerilir. Varisli damarlar için 80 – 160mg standart ekstreden günde üç kez. Bu takviyeleri kullanabilmenizde zaman sınırlaması yoktur.

Yabanmersini bitkisinin kuru meyvelerinin kullanımının emniyetli olduğu varsayılır, fakat emniyetleri hakkında ileri çalışmalar yapılmadan yapraklarının kullanımından kaçınmak herhalde en iyisidir. Yaban mersini ekstresini yiyecek ile birlikte veya yiyeceksiz alabilirsiniz.

Yan Etkileri ve Tehlikeleri Nelerdir?

Yaban mersininin bilinen bir tehlikesi veya yabanmersini takviyelerinin alınmasının veya tedavi amacıyla uzun süreli kullanılsa bile yan etkisi yoktur. Aynı zamanda yaban mersini ekstresi almanın başka ilaçlarla veya vücut besinleri ile bilinen bir etkileşimi de yoktur.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Güllü Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
faydalari, kullanimi, mersini, ve, yaban, yaban mersini, yaban mersini faydaları, yaban mersini faydaları ve kullanımı, yaban mersini kullanımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Yaban Arısı (Apocrita)-Yaban Arısı Hakkında Genel Bilgi-Yaban Arısı Resimleri Fenci Böcekler 1 25.11.16 22:44
Yaban Mersini Çayı Nasıl Hazırlanır? - Yaban Mersini Çayının Faydaları Başak İçecekler 0 05.11.13 21:04
Rüyada Yaban Domuzu Görmek - Rüyada Yaban Domuzu Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yaban Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 08.08.12 01:13
Keten Tohumu Yağı Faydaları ve Kullanımı Berfin Şifalı Bitkiler - Alternatif Tıp 0 04.06.12 21:57
Yaban Eşekleri-Yaban Eşekleri Hakkında Genel Bilgi-Yaban Eşekleri Resimleri Fenci Memeliler 0 09.04.10 05:30


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2