tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > SAĞLIK > Sağlık Haberleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Sağlık Haberleri Güncel saglık haberleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sağlıkta Devrim Türkiye'de Gerçekleşiyor
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
657

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.01.09, 21:35   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Sağlıkta Devrim Türkiye'de Gerçekleşiyor

SAĞLIKTA DEVRİM TÜRKİYE'DE GERÇEKLEŞİYOR


13.01.09 - Kamu, özel ve üniversite hastanelerinde gerçekleştirilen kritik ameliyatlar, Türkiye'yi sağlıkta dünyanın yükselen yıldızı yaptı. Özellikle 2002 vılından sonra yapılan reformlar ülkemizi sağlık üssü haline getirdi. Türk hekimler artık Amerika, Avustralya ve Japonya'ya giderek hasta tedavi ediyor. Almanya, İngiltere, Hollanda gibi gelişmiş ülkelerden birçok hasta ise tedavi olmak için Türkiye'yi tercih ediyor.

Kansız beyin ameliyatı, canlıdan kalp nakli ve ilk kez ağızdan yapılan mide tümörü ameliyatları dünya tıp literatürüne geçti. Son olarak Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde geliştin- len bir teknikle 13 Ekim 2008'de yapılan 'kansız beyin ameliyatı', uydu bağlantısıyla Amerika'daki bine yakın hekime canlı olarak seyrettirildi. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde. canlıdan canlıya kalp nakli yapıldı. Türk doktorlar, başarıdan başarıya koşuyor.

Uydu aracılığıyla Amerikalı doktorlara izletilen kansız beyin ameliyatı, canlıdan kalp nakli ve ilk kez ağızdan yapılan mide tümörü ameliyatıyla dünya tıp literatürüne geçtik.

Erzurum'da Kızılkaya çiftinin genetik bozukluk sebebiyle biri ölü, 3 çocuğu da özürlü doğmuştu. Araştırma Hastanesi'nde dünyada ilk kez uygulanan yöntemle, hormon takviyesiyle yumurta sayısı artırılarak embriyolar elde edildi. Genetiği bozuk embriyolar ayıklanıp sağlıklı olanlarla değiştirildi. Böylece çiftin bebeği sağlıklı olarak doğdu.

Rasih Kaya adlı vatandaşın önce kalbine by-pass yapıldı, ardından da karaciğer dokusu nakledildi. Genel Cerrahi Anabılim Dalı gerçekleştirdiği 313 böbrek nakli ile dünya birincisi oldu.

Beyin kanamalarına yol açan anevrizmaya (baloncuk) sebep olan 3 gen bulundu. Bu sayede, anevrizma oluşma riski yüksek hastalar basit bir kan testivle tespit edilerek, beyin kanamaları önlenebilecek. 15 yıl süren araştırmanın sonuçları, dünyanın en büyük tıp dergilerinden biri olan Nature Geneties'te yayınlandı.
Çalışmada Hollanda'nın yanı sıra, dünyada anevrizmaya bağlı beyin kanamalarının en çok görüldüğü Finlandiya ve Japonya'dan toplanan 10 binin üzerinde kan örneğinden elde edilen genetik materyal (DNA) kullanıldı. Bunların yaklaşık 2 bin 200'ü anevrizma hastalarından, 8 bini de ma sayesinde ortaya çıkarılan 3 genin tespitiyle, söz konusu hastalığın oluşum nedenlerinin de anlaşılmaya başlandığını ifade etti.
Türkiye, dünyada ilk kez uygulanan operasyonlarla tıp literatürüne girdi.

Kadın hasta Ü.V.'nin (33) mide duvarındaki 6 santimetrelik tümör ağzından çıkarıldı.
Ameliyatta karında açılan 5'er milimetrelik iki keşiden mideye sokulan laparoskopi ile ağızdan yine mideye ulaşan gastroskopi kullanıldı.

Üç hastaya diz protezi gerektirmeden kendi vücutlarından alınan kemiklerle 'damarlı kemik nakli" yapıldı. Operasyonla hastalar protezin aksine kalıcı olarak canlı kemiklere kavuştu. Teknik yurtdışında da bilimsel makale olarak yayınlanacak. Stereo taktik olarak beyne elektrotlar yerleştirilerek yapılan epilepsi cerrahisi ise yeni yöntemle beyin haritalandırılarak dokunulmaması gereken hassas bölgeler saptanıyor.Kırık tedavisinde kullanılan harici sabitleyicileri yetersiz bulan Türk doktoru, kendi ismim vererek icat ettiği modüler sistemi dünyaya ihraç ediyor. Op. Dr. Hacı Kutlu'nun tasarladığı *Holyfix' adlı medikal ürün kapalı kırık ameliyatı ile hastaya takıldığında açık ameliyat komplikasyonlarından kurtarıyor. Şu ana kadar ürününe 2 patent alan Kutlu 2008 yılında üçüncü patenti almaya çalışıyor.

9 Kasım 2007'de gerçekleştirilen ameliyatla 56 yaşındaki Mustafa Canavcı adlı hastaya aynı anda hem böbrek hem kalp ameliyatı yapıldı. Ameliyatı yapan cerrahların araştırmasına göre bu tür bir uygulama dünyada ilk oldu.

Kadavradan nakil yapılan bir hastanın çıkarılan kalbi 2 minik kalp hastasına umut oldu. 4 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonda Canan Özdemir'in çıkarılan kalbinin aort kapağı 7 yaşındaki Ramazan Karataş'a, akciğere giden damar kapağı ise 3 yaşındaki Kardelen Turan'a takıldı. Organ bağışı sayesinde gerçekleştirilen bu operasyonun, dünyada belirli merkezlerde yapılabildiğini vurguladı.>AyrıntılıHaber
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
devrim, gerceklesiyor, saglikta, turkiyede


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Devrim Nas Biyografisi - Devrim Nas Hayatı - Devrim Nas Kimdir? Başak Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 1 06.08.18 13:09
Devrim Evin Resimleri - Devrim Evin Fotoğrafları - Devrim Evin Resim - Devrim Evin Okyanus Ünlülerin Resimleri 1 12.10.15 12:28
Devrim Yalçın Biyografisi - Devrim Yalçın Kimdir - Devrim Yalçın Hayatı - Devrim Yalç Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 12.09.14 17:33
Sağlıkta Tam Gün Yasası - Sağlıkta Tam Gün Yasası Kalktı Kartal Sağlık Haberleri 0 04.01.14 09:56
Hakkı Devrim Biyografisi,Hakkı Devrim Hayatı,Hakkı Devrim Kimdir? Renklerin Dansı Diger Ünlülerin Biyografileri 0 26.01.10 03:08


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:57 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2