tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Şairlerin Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Şairlerin Hayatı ( Biyografileri ) Türk ve yabancı şairlerin hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dr. Arif Ali Albayrak Hayatı (Biyografisi)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1682

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 17.08.08, 05:51   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Dr. Arif Ali Albayrak Hayatı (Biyografisi)

Dr. Arif Ali Albayrak


1956 yılında BAF'ta (Kasaba) doğdu (21 Ekim 1956). Hatice Albayrak ve Ali Arif Albayrak'ın 5.nci çocuklarıdır. Baf Kurtuluş Lisesi'nin en son mezunlarındandır (1974). Ege üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1980 yılında Tıp Doktoru olarak mezun oldu. 1981-1985 yılları arasında Kadın Doğum ihtisasını tamamlayarak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı oldu. 1985-1987 yılları arasında Gülseren Taburu'nda Yedek Subay Doktor olarak askerliğini tamamladı. Halen Mağusa'da serbest hekim olarak çalışmaktadır.

1994 yılında Oregon, Ohio'da (USA) "Laparoskopik Cerrahi Teknikleri" konulu bir üst eğitime katılmış olup, 96 yılından beri kurduğu sistemle Kadın Doğum alanında bu başarılı ve kansız ameliyat yöntemini Kıbrıs'ta ilk uygulayanlardandır. 1986 yılında biri çeviri olmak üzere iki kitap yazdı. Çeviri kitap "Arnold Cohen'in" "Obstetrik ve Jinekolojide acil Durumlar" isimli kitabı olurken "Jinekolojik Laparoskopi" isimli ikinci kitabı ise izmir Güven Kitabevi tarafından yayınlandı. Dr.Hüsnü Çağlar'la birlikte yayınladığı ve Türkiye'de konusunda yayınlanan ilk türkçe kitap olan bu çalışma, Dr.Hikmet Hassa'nın yayınladığı kitaba kadar uzun yıllar tek çalışma olarak kaldı ve büyük ilgi gördü. Ayrıca Dr.Albayrak 127 adet bilimsel yayın, bildiri ve olgu sunumu hazırlamış ve muhtelif kongrelerde sunmuş ve bilimsel mecmualarda yayınlatmıştır.

Dr.Albayrak sosyal, kültürel, siyasi, mesleki, sportif ve sanatsal (şiir, müzik,resim,karikatür ve fotoğraf) birçok kuruluş ve örgütün içerisinde çalışmış , üyesi olmuş ve yönetim kurullarında görev almıştır. Uzun yıllar Serbest Calışan Hekimler Birliği, Gazi Mağusa Hekim Ve Dişhekimleri Dayanışma Derneği yönetim kurullarında görev almış, 1994-1997 yılları arasında Doğu Akdeniz Universitesi Vakıf Yönetim Kurulu (DAÜ VYK) üyeliği yapmıştır.
Halen Baf Kültür ve Dayanışma Derneği (BKDD), Müzik Üretenler Derneği (MÜDER), Kıbrıs Sanat Derneği (KSD), KSD Edebiyat Kulübü, Gazi Mağusa Belediyesi Türk Müziği Korosu (GMB TMK), Gazi Mağusa Hekim Ve Dişhekimleri Dayanışma Derneği (GMHDDD), Kıbrıs Türk Tabibleri Birliği (KTTB), Serbest Calışan Hekimler Birliği (SÇHB), Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği (ELCD), Şiir Dostları Derneği (ŞDD), amatör bir resim organizasyonu olan GRUP RENK, GMB TMK Sanat Kurulu, KKTC Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı Kültür Sanat Kurultayı, Kıbrıs Türk Karikatürcüler Derneği (KTKD) ve Avrupa Karikatürcüler Federasyonu (FECO) üyesidir.

Sanatçı ayrıca Doktorlar Sitesi yönetim kurulu üyesi, Gazi Mağusa Belediyesi Meclis üyesi, GMB TM Korosu sorumlusu, KSD Edebiyat Kulübü yönetim kurulu üyesi ve Baflılar Dayanışma Ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi, DAÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi ( DAÜ KAM) danışma kurulu üyesi, DAÜ Türkoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu üyesi ve ayrıca KTTB ile GMHDDD'nin onur kurulu üyesidir.

Dr.Albayrak 1989'dan beri karikatür çizmektedir. Bugüne kadar yüzlerce ulusal ve uluslararası yarışmaya katılmış, pek çok kataloğa eserleri girmiş, muhtelif jürilerde yer almış ve 5 ödül (2 Ulusal, 3 Uluslararası) kazanmıştır. Bunlar; 1994 ETOS Karikatür Yarışması "Jüri Özel Ödülü" ( İsviçre ), 1994 Hümanistlerin Sesi Gazetesi Karikatür Yarışması "Mansiyon Ödülü" ( Türkiye ), 1995 1. Uluslararası Mağusa Kültür Sanat Festivali "Altın Muflon Karikatür Yarışması" "Teşvik Ödülü" ( Mağusa - Kıbrıs ), 1998-99 2. Uluslararası Altın Muflon Karikatür Yarışması "Jüri Özel Ödülü" (Girne- Kıbrıs ) ve " Çağdaş Kentler ve Yerel Yönetimler " Karikatür Yarışması "Ramiz Gökçe Özel Ödülü" şeklindedir.Bugüne kadar pek çok karma sergiye katılmıştır. KTKD ve FECO üyesidir.
Sanatçı lise yıllarından beri her türlü resim çalışmasını sürdürmektedir. Ali Atakan'ın öğrencisidir. Pek çok karma sergiye katıldı. Halen Grup Renk'le çalışmaları sürmektedir. Her yıl Aralık ayında gurubun sergisine katılmakta ve bu olayı 42 kişi ile birlikte organize etmektedir. Grup Renk'in koordinatörüdür.

Dr.Albayrak Şiir Dostları Derneği üyesidir. Hece vezni ile ve serbest tarzda yazılmış çok sayıda şiiri ve güftesi vardır. Şiirleri 3 ayrı antolojide yayınlandı. Ayrıca Mısra-lık, Ana, Hisler Bulvarı, Ozan, Simav Anadolu, Elçi Sanat Dergisi ve Kıyı dergileri ile muhtelif gazetelerde yayınlanmaktadır. 1996 yılına ilk kez "İkili Yalnızlıklar" isimli bir şiir kaseti üretti. İlk şiir kitabı " Zaman Durmaz Ki Buralarda" ile 2.nci şiir kasetine hazırlanmaktadır. 2000 yılında Gazimağusa Belediyesi 1.Güfte Yarışmasında 1. Ödülünü almıştır.

Dr.Albayrak yaptığı çoğu bestenin söz yazarlığını da kendisi yapmaktadır. Müzikle 6 yıldan beri ciddi bir şekilde ilgilenmektedir. Bu süre zarfında 130 besteye imza attı. Bunların yaklaşık 20 tanesi TV ve radyolarda yayınlandı. Birkaç yarışmaya katıldı. CTP'nin 1995 yılında düzenlediği Türk Müziği Beste Yarışmasında 2 mansiyon kazandı. 2000 yılında, jüri başkanlığını Erol Sayan'ın yaptığı Gazimağusa Belediyesi 1.Türk Müziği Beste yarışmasında 3.lük Ödülünü kazandı."Gençlik", "DAÜ", "Mağusa", "Şehit Osman Ahmet İlkokulu", "Karakol İlkokulu", "Şehit Zeki Salih İlkokulu", "Yakın Doğu Üniversitesi" ve "Kıbrıs" Marşlarında imzası vardır. GMB Türk Müziğ Korosu'nda Ud çalmaktadır.

Müzik eğitiminde Sn.Aytaç Cağın, Ayhan Başkal, Faik Sudgeddinov, Doğan Balyemez, Neptün Üner, Tuncer Barkut, Hüseyin Garip, İbrahim Ercen, İbrahim Gerçek (Gurşuniler) Ulus Yeşilada ve Murat Ertüzun'ün büyük yardımları olduğunu ve halen devam ettiğini söylemektedir. 1998 yılında MÜDER üyesi oldu. Beste çalışmaları ve altyapı konusunda en büyük yardımları başta Ayhan Başkal, Doğan Balyemez, Murat Ertüzün, Harber Akbay, Alex Zobolotnoff ve Faik Sudgeddinov'dan görmektedir. Ayrıca Mustafa Tozakı, Kamuran Ebeoğlu ve Kurultay Akbay'la da kısa süreli çalışmıştır.

Eserlerini muhtelif sanatçılar ve amatör kişiler seslendirmiştir. Bunların arasında; Ayhan Başkal, Birgül Kapsal, Mehmet Cengiz, Neptün Üner, Erhan Alihan, Dr.Pembe Debeş Albayrak, Umut Albayrak, Elif Kabo, Serife Urüncüoğlu, Tuncer ve Tülin Barkut, Batu Barkut, Kubilay Aşık, Doğan Balyemez, Esma Çelik ve Erkan Dağlı gibi değerli isimler bulunmaktadır. Ayrıca pek çok değerli bestekara güfte vermiştir. Bunlar arasında; Neptün Üner, Umit Malkoç, Bilge Özgen, Halit Çelikkol, Avni Anıl, Faik Sudgeddinov, Hüseyin Garip, Fahriye Ozay, Doğan Balyemez, Ulus Yeşilada, Erol Sayan, Salih Suphi Soner ve Aziz Akış mevcuttur.

Kollektif üretimden büyük zevk alan Dr.Albayrak şu sanatçı ve şairlerden şiir ve güfte almıştır; Sadık Atay, Halit Çelikkol, Sinan Sükan, Güneş Selvi, Umit Malkoç, Mustafa Gökçeoğlu, M.Tahir Doluner, Bülent Fevzioğlu, Kutlu Adalı, Faruk Nafiz Çamlıbel, Nazım Hikmet, Işın Tuna, Ayşe Tural, Onur Akay, Hatice Güneyyeli, Dervişe Güneyyeli, Aktaç Altıok, Güner Erkanlı, Erhan Alihan, Nevber Yeşilyurt, Hüseyin Herbsoy, Sami Derintuna, Hürmüz Semin ,Tayfun Yücer, Feyyaz Sağlam ve Beste Sakallı.

Müzik çalışmalarını GMB TMK'nda sürdüren Dr.Albayrak 2001 yılı içinde Çıkaracağı "Eylül" isimli ilk müzik CD'sinin (Türk Müziği) hazırlığını yapmaktadır. 2 eserine klip çektiren Dr.Albayrak 5 esere daha klip hazırlığına girmiştir. Ayrıca Kıbrıs Halk/ Folk Müziği veya Akdeniz Müziği tarzında da özgün çalışmaları devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
albayrak, ali, arif, biyografisi, dr, dr. arif ali albayrak, dr. arif ali albayrak biyografi, dr. arif ali albayrak biyografisi, dr. arif ali albayrak hakkında, dr. arif ali albayrak hakkında bilgi, dr. arif ali albayrak hayatı, dr. arif ali albayrak kim, dr. arif ali albayrak kimdir, dr. arif ali albayrak özgeçmişi, dr. arif ali albayrak yaşamı, hayati


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ahmet Albayrak Biyografisi - Ahmet Albayrak Hayatı - Ahmet Albayrak Kimdir? ASYA Diger Ünlülerin Biyografileri 0 01.02.14 20:25
Nuri Albayrak Biyografisi - Nuri Albayrak Kimdir - Nuri Albayrak Hayatı - Nuri Albayr Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 26.12.13 18:58
Recep Albayrak Biyografisi - Recep Albayrak Kimdir - Recep Albayrak Hayatı Kartal Türk Edebiyatçıların Hayatı ( Biyografisi ) 0 25.02.13 17:32
Hakan Albayrak Biyografisi - Hakan Albayrak Kimdir - Hakan Albayrak Hayatı Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 07.02.13 18:03
Alican Albayrak Biyografisi - Alican Albayrak Hayatı - Alican Albayrak Kimdir? Okyanus Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 05.03.11 05:27


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:54 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2