tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > CANLILAR DÜNYASI > Ev Bitkileri > Salon Çiçekleri
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Salon Çiçekleri Salon çiçekleri hakkında bilgiler...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bonzai-Bonzai Bakımı-Bonzai ile İlgili Bilgiler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1949

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.08.09, 06:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 413
Konular: 272
Puan Grafiği
Rep Puanı:1112
Rep Gücü:0
RD:Hazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud ofHazan has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 9
8 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Bonzai-Bonzai Bakımı-Bonzai ile İlgili Bilgiler

BONZAİ
BONSAİ NEDİR?
Bonsai nedir üzerine özet bir tartışma..
Bu soru başlarda çok sorulmasına karşın Karate Kid filmi gösterilmeye başlandıktan sonra biraz daha az sıklıkla sorulmaya başlandı.
Kelime literatür olarak tepsi ya da tabakta yetiştirilen bitki anlamındadır ( bu bitki bir ağaç ya da bir çalı olabileceği gibi herhangi bir bitki de olabilir). Saksıda ağaç yetiştirmek yaklaşık 4000 yıl önce Mısır'da çoğunlukla kullanım kolaylığı, hareketlilik ve elverişlilik gibi sebeplerle başladı.Yunanlılar,Babilliler ve Hintliler de bu tekniği alarak kullandılar. İlk kez Çinliler M.Ö. 200lü yıllarda estetik amaçlarla ağaçları saksıya diktiler. Bonsai sanatı daha sonra 6. ve 7yy.larda Budizmi de getiren keşişlerle Japonya'ya taşındı. Bu bilgi Japon Kamakura döneminin (1192-1333) Heian dönemini(794-1191) dönemini tanıtan belgelere dayanmaktadır.(tarihsel bilgiler 'Bonsai Ustalarının Kitabı' isimli yayından alınmıştır)
Bonsai tercihinize ve bulunduğunuz yere göre ''bone sigh'' (doğru Japon telaffuzu) ya da ''bon sigh'' olarak telaffuz edilebilir fakat asla 'banzai' değildir.
Çeşitli kültürlerde tarihsel kökleri olmasına rağmen sanat formunu japonlar geliştirdi ve modern bonsainin referans noktasını oluşturdular. Orijinal bonsai genellikle orijinal olarak küçülmüş ilginç şekilli yabani ağaçların saksılara aktarılmasıydı.
Genel bir yanlış anlama da bonsainin özel bir tür ağaç zannedilmesidir. Evet bazı ağaçlar bonsai için diğerlerinden daha sık kullanılır fakat bonsai odunsu gövdeli hemen her türden yapılabilir. Küçük yapraklı, kısa yaprak düğümleri bulunan (yapraklar arası boşluk) türler ile minyatür meyve ya da çiçekler genellikle daha uygundur. Klasik bonsailerin büyük çoğunluğu Japon Karaçamı (Pinus Thunbergii), 5 ibreli çam veya Japon Akçamı (Pinus Parvifolia), Shimpaku ardıcı(Jüniperus chinensis ''Shimpaku'') ve Japon Akçaağacı (Acer Palmatum)dır. Yaklaşık son yirmi yılda bonsai sanatı yayıldıkça insanlar bitkileri kendi yaşam alanlarına uyumlu hale getirmiş ve yukarıdaki listeye birçok yeni ağaç eklemişlerdir.
"Yıllar geçtikçe, yetiştiricilerin ağacın yüksekliği ve gelişim gösterdiği yön gibi hususlarda değişikler yapmasını sağlayacak ve yaprakları da bitkiye orantılı şekilde küçültmesine yardım edecek teknikler geliştirildi. Doğada görülen ağaç şekillerinden faydalanılarak hepimizin tanıdığı stiller geliştirildi. Bugün bonsai, zaman geçtikçe değişimine devam edecek canlı heykeller oluşturan bir sanat türüdür. Klasik bonsai, dizayn kalitesini belirleyen çok çeşitli tasarım unsurlarına sahiptir. Bunlar kesin kurallar olmayıp, kılavuzdurlar. Bunların kendi bonsainizi oluştururken size yardım etmede çok kullanışlı olduğunu göreceksiniz. Bununla birlikte, bir çok mükemmel bonsai bu kuralları ihlal eder ve daha iyi görünür. Başkalarının fikri ne olursa olsun, bir bonsai sanatçısı olarak sizin için en önemli tasarım kılavuzu "Bu bonsai beni memnun ediyor mu?" olmalıdır. Başkalarının fikirleri sizin için ikinci derecede önemlidir. Diğer sanat türleri gibi, bonsaideki beğeni de her zaman evrim geçiriyor ve yeni hevesler ortaya çıkıyor. Eğer "Ben bu bonsaiden hoşlandım mı?" sorusuna olumlu yanıt verebiliyorsanız bonsainiz en önemli sınavı geçmiş sayılır.''









İnternet Bonsai Clup'ten (Bonsai Nedir? Anthony)
ÇEVİREN: Şule KUZPINARI (Mavera)
KONTROL:Erkan AKTAŞGÜL
Hazan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bakimibonzai, bilgiler, bonzaibonzai, ile, İlgili


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Fatiha Suresi ile İlgili Bilgiler Okyanus Dualar-Hadisler 0 24.07.12 19:21
23 Nisan ile İlgili Genel Bilgiler Okyanus Belirli Gün ve Haftalar Genel Bilgi 0 25.03.12 17:37
Adet Kanamalarıyla İlgili Genel Bilgiler Güllü Cinsel Sağlık 0 14.10.09 19:17
Edebiyatla İlgili Pratik Bilgiler SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 23.08.09 19:13
Bonzai Okyanus Hobiler 5 15.03.08 16:58


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:44 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2