tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Sınav Soruları ve Ders Notları
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Sınav Soruları ve Ders Notları oks - öss - kpss - ales ve diğer sınavlar,Oks sınavında geçmiş yıllarda çıkmış sorular ve cevapları,Öss sınavında geçmiş yıllarda çıkmış sorular ve cevapları,Kpss sınavında geçmiş yıllarda çıkmış sorular ve cevapları,Ales sınavında geçmiş yıllarda çıkmış sorular ve cevapları,Öss Kpss Ales ve diğer derslerin ders notları...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Oks -7. Sinif Türkçe Sorulari
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1064

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.04.08, 17:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.685
Konular: 6909
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Oks -7. Sinif Türkçe Sorulari

7. SINIF TÜRKÇE SORULARI
1)“Nasıl” soru sözcüğü hangi cümleye “övünme” anlamı katmıştır?
A)Nasıl yapabilirsin bunu sen!
B)işleri nasıl da bitirdik ama!
C)Nasıl soğuktu hava bilemezsin!
D)Nasıl gitti bir bilsen!

2)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “tahmin” anlamı yoktur?
A)İnsanlık bu tür savaşlara son verecektir.
B)Bence bu yıl ürünler bol olacak.
C)Okulu bitiremezsen bir işe gireceksin.
D)Daha ilk girişte sınavı kazanacaksın.

3)Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin mesajı farklıdır?
A)Topalla gezen aksama öğrenir.
B)Körle yatan şaşı kalkar.
C)Üzüm üzüme baka baka kararır.
D)Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur.

4)Aşağıdaki ikilemelerden hangisi görev bakımından farklıdır?
A)Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş.
B)Bahar geldi koyun kuzu koklaştı.
C)Yağmur yağmur serpil yanlızlığıma.
D)Duvarın dibinden yavaş yavaş yaklaştı.

5)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “dolaylama” vardır?
A)“Culusiye” tahta çıkış konu alan kasidedir.
B)Büyük Önder o yıl hastalandı.
C)Bu düşünce, şimşek gibi çaktı zihnimde.
D)Güneşin altın ışıkları doldu odanın içine.

6)Aşağıdaki cümlelerden hangisi biçimce olumlu anlamca olumsuz bir fiil cümlesidir?
A)Gel de inan onun doğru söylediğine.
B)Önce sınıfını geçsin sonra alırız.
C)Nasıl haberin yok bu işlerden.
D)Bize hiç değer vermezdi ki...

7)Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi sözcük türü yönünden farklıdır?
A)Sen çok akıllısın.
B)Bu, iyi bir yatırımdır.
C)Oraya dün gittik.
D)En iyisi biraz beklemekti.

8)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir soru sıfatıyla sağlanmıştır?
A)Bu ev, hangisinin eviymiş?
B)Bizden nelerin hesabını soracaklar?
C)Buradan ne zaman gitmişlerdi?
D)Onlar hangi gün gelmişlerdi?

9)“Değişmek” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde, farklı bir anlamda kullanılmıştır?
A)Sen de bir hayli değiştin.
B)Onu kimseye değişmem, dedi.
C)“Dünya değişiyor dostlarım.”
D)Her şey değişir zamanla.

10)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tamlama yoktur?
A)Kardeşini dövmüşler dün onun.
B)Yola çıkmak yasaktır, dedi.
C)Güzel sözleri ile dikkat çekti.
D)Doğrudan anlatım daha etkileyicidir.


CEVAPLAR: 1) D 2)C 3) D 4) B 5) B 6)A 7)C 8) D 9) B 10) B
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
oks, sinif, sorulari, turkce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
ROMAN ( DİL ve ANLATIM 12. SINIF ) SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 11.12.09 16:15
3. SINIFLARA YETENEK ve ŞİFRE ÇÖZME SORULARI SERDEM İlköğretim 0 15.11.08 00:28
Sosyal Kulüp Levhaları-1.SINIF SERDEM İlköğretim 0 14.11.08 23:37
İLKÖĞRETİM 1.SINIF Rakamlar SERDEM İlköğretim 0 14.11.08 23:16
iLKÖĞRETİM 1. SINIF ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL handsome3 İlköğretim 0 12.02.08 00:24


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:34 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2