tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Sinema-Tiyatro
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Sinema-Tiyatro Sinema-Tiyatro hakkında bilgiler ve sinema filimleri tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ödül Alan En İyi Filmler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
4280

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.08.09, 05:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ödül Alan En İyi Filmler

Ödül Alan En İyi Filmler - MTV Ödüllü Filmler
Son Yılların En İyi Filmleri
Filmleri - 2009 Filmleri
Twilight - Alacakaranlık



Alacakaranlık (İngilizce: Twilight), Stephenie Meyer'in 2005'de yazdığı aynı adlı romanından uyarlanan 2008 yapımı sinema filmidir. Catherine Hardwicke'in yönettiği filmin başrollerinde Kristen Stewart (Bella Swan) ve Robert Pattinson (Edward Cullen) yer alır. Proje yapım öncesi aşamaya gelmeden önce Summit Entertainment tarafından üç yıl boyunca gelişme aşamasında bırakıldı. Romanın uyarlama senaryosu Melissa Rosenberg WGA grevinden hemen önce Kasım 2007'de tamamlandı. 2008'de kış ve ilkbahar boyunca öncelikli olarak Oregon'da çekilen film, Kuzey Amerika'da 21 Kasım 2008 tarihinde gösterime girdi[5] ve açılış gününde 35.7 milyon dolar hasılat elde etti.[6] Filmin müzikleri de 4 Kasım 2008'de piyasaya çıktı

2008 MTV Film Ödülleri

En İyi Film: Twilight
En İyi Kadın Oyuncu: Kristen Stewart - Twilight
En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu: Robert Pattinson - - Twilight
En İyi Öpüşme Sahnesi: Robert Pattinson-Kristen Stewart - Twilight
En İyi Dövüş Sahnesi: Robert Pattinson & Cam Gigandet - Twilight


Devrim Arabaları



Son yıllarda izlediğim en iyi dönem filmi ''Devrim Arabaları.'' Film gerçekten her anlamda mükemmel olmuş. Bazı sahnelerde gözlerim dolarken, bazı sahnelerde de tüylerim diken diken oldu. Filmden en aklımda kalan replik ise şu oldu;

- ''Bu arabanın adı devrim olduğu sürece zaten bu yollarda yürütmezlerdi''

Film aldığı ödüllerle de ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Monaco film festivalinde en iyi film ödülüne layık görülen ''Devrim Arabaları''nın hollanda, avustralya, arjantin ve yeni zelanda'da da vizyona girmesi için gelen taleplerle alakalı görüşmeler şu an için devam ediyor.

Kanada'da gerçekleşen "1. türk filmleri haftası"nın açılış filmi olarak gösterilen Devrim Arabaları'nı ingiltere'de vizyona sokan dağıtıcı firma, özel hazırlattıkları afişler ve reklam spotlarıyla filme büyük destek veriyor. İşte Devrim Arabaları'nın başarısının kanıtı olarak aldığı ödüller:

* Monaco film festivali: "En iyi film"
* Sadri Alışık ödülleri: "En iyi erkek oyuncu" (Taner Birsel, Selçuk Yöntem, Halit Ergenç, Altan Gördüm, Serhat Tutumluer, Ali Düşenkalkar, Onur Ünsal)
* Siyad ödülleri: "En iyi müzik" (Demir Demirkan)
* Ankara film festivali: " En iyi sanat yönetmeni (Veli Kahraman)
* Eskişehir sanat derneği: "En iyi film"
* Ankara hukuk fakültesi özel ödülü: "En iyi film oetk özel ödülü"


Wanted



Angelina Jolie,Morgan Freeman,James McAvoy başrollerini paylaştığı film konusu ve IMDB Puanı:6.9/10
Babası öldürülen Wesley Gibson’a (James McAvoy), babasının intikamını alma fırsatı teklif edilir. Kötü adamları yok eden bir suikastçi olarak ünlenen babası bir suikaste kurban gitmiştir. Babasının bıraktığı yerden yola devam etmeye kararlı olan Gibson, babasının ortağı Sloan’dan (Morgan Freeman) eğitim almaya başlar.



Mliyoner - Slumdog Millionaire



Milyoner (İngilizce: Slumdog Millionaire; Hintçe: स्लमडॉग मिलियनेयर), Danny Boyle'un yönetip Simon Beaufoy'un yazdığı 2008 Britanya yapımı Akademi ödüllü filmdir. Hintli yazar ve diplomat Vikas Swarup'un Boeke Ödülü sahibi ve Commonwealth Yazarları Ödülü adayı Q and A adlı kitabından uyarlanan filmin başrollerinde Dev Patel, Anil Kapoor ve Saurabh Shukla yer alır. Filme oyuncu yönetmeni olarak başlayan Loveleen Tandan daha sonra yapım aşamasında yaptığı önemli katkılar nedeniyle yönetmen Danny Boyle tarafından filmin ortak yönetmeni olarak ilan edildi.

Ağustos 2007'de Slumdog Millionaire'in, Warner Independent Pictures Amerikan ve Pathe de uluslararası dağıtım haklarını elde etti[6]. Warner Independent Pictures filmin dağıtım haklarını için 5 milyon dolar ödemesine rağmen filmin ticari beklentisinden emin değildi. Mayıs 2008'de Warner Independent Pictures kapandı ve filmin doğrudan DVD olarak piyasaya sürülmesi önerildi[12]. Ağustos 2008'de stüdyo aşırı yükü hafifletmek için bir alıcı araştırmaya başladı[13]. Ağustos ayının ortalarına doğru Warner Independent Pictures ve Fox Searchlight Pictures, Fox'un hakların %50'sini almasıyla dağıtımı paylaşacakları bir anlaşma yaptılar[14]. 8 Şubat 2009 îtibârıyla film Dünya çapında toplam 128,442,071 ABD doları hasılat elde etti

81. Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Slumdog Millionaire 8 dalda birden ödül kazanarak geceye damgasını vurdu. Törende heykelciğini alamayan tek yıldız En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar’ının sahibi Heath Ledger oldu.




The Curious Case Of Benjamin Button



Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi, F. Scott Fitzgerald’ın 1922 yılındaki çıkarttığı kısa öyküden uyarlanmış 2008 yapımı film. Yönetmeni David Fincher, senaryo yazarı ise Oscar ödüllü senarist Eric Roth'dur. Filmin başrollerini Brad Pitt ve Cate Blanchett paylaşmıştır. Ayrıca en iyi film dalında Oscar Ödüllerine aday gösterilmiştir. Fakat kazanamamıştır.


Oscar Ödülleri 2008

Oscar'a 13 dalda aday gösterilen The Curious Case Of Benjamin Button sadece 3 ödülle yetinmek zorunda kaldı.
En iyi sanat yönetmenliği: The Curious Case Of Benjamin Button
En iyi makyaj: Greg Cannom (The Curious Case Of Benjamin Button)
En iyi görsel efekt: The Curious Case Of Benjamin Button
Aday Gösterildi:
Brad Pitt (En İyi Erkek Oyuncu)
The Curious Case of Benjamin Button (En İyi Film)
Taraji P. Henson (En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu) dahil olmak üzere toplam 13 dalda aday gösterildi.

BAFTA Ödülleri 2009 Ve Altın Küre Ödülleri 2009



Hızlı ve Öfkeli 4



‘Fast and Furious’ heyecanı serinin 4. filmi ile devam ediyor. 2009’da vizyona giren ‘Fast and Furious 4’te Vin Diesel, Paul Walker ve Michelle Rodriguez başrolleri paylaşıyorlar.Bir suç sebebi ile L.A. de karşı karşıya gelen kaçak Dom Toretto ve ajan Brian O'Conner, bu kez ortak bir düşman için beraber çalışmak zorunda kalacaktır.


Üç Maymun



Üç Maymun, 2008 Türkiye - Fransa - İtalya ortak yapımı Nuri Bilge Ceylan filmidir. Yönetmenin Uzak ve İklimler'den sonra Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne kabul edilen üçüncü, toplamda ise beşinci uzun metrajlı filmidir.

2008 Cannes Film Festivali
Film, Nuri Bilge Ceylan'ın önceki filmleri Uzak ve İklimler gibi Cannes Film Festivali'nin yarışmalı bölümüne kabul edildi. Böylece 61. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışma hakkı elde etti.

Oscar
Üç Maymun, 2009 yılında verilecek olan 81. Akademi Ödülleri'nde yabancı film dalında Türkiye adına yarışmak üzere seçildi.[13] Bu dal için gönderilen 65 film arasından, ilk elemeyi geçen 9 film arasında yer aldı.[14][15] Ancak Akademi tarafından belirlenen beş film arasına giremedi ve Oscar adayı olamadı.

Diğer ödüller
2.Yeşilçam Ödülleri; 11 dalda ödül dağıtan ve Türkiyenin Oscar'ı olarak bilinen Yeşilçam Ödülleri'nde 8 dalda aday gösterilen film 6 dalda ödüle layık görüldü;
En iyi film -aldı-
En iyi yönetmen -aldı-
En iyi senaryo -aldı-
En iyi erkek oyuncu
En iyi kadın oyuncu -aldı-
En iyi yardımcı erkek oyuncu
En iyi görüntü yönetmeni -aldı-
Genç yetenek özel ödülü -aldı-
41.Siyad Ödülleri; 9 dalda aday gösterilen film 4 dalda ödül kazanmaya layık görüldü;
En iyi sanat yönetimi
En iyi kurgu -aldı-
En iyi görüntü yönetimi
En iyi senaryo
En iyi erkek oyuncu performansı
En iyi kadın oyuncu performansı -aldı-
En iyi yardımcı erkek oyuncu performansı -aldı-
En iyi yönetmen -aldı-
En iyi film
Osian's Cinefan Film Festivali
En iyi yönetmen -aldı-
Haifa Film Festivali
En iyi film(Golden Anchos) -aldı-
Asia Pasific Screen Awards; Asya'nın Oscar'larının verildiği festivalde Asya kıtasındaki tüm filmler incelenerek tıpkı Oscardaki gibi adaylar belli olur ve seçim yapılır. Bu Festival Nuri Bilge Ceylan'a Asya'nın Yönetmeni ünvanını kazandırdı.
En iyi yönetmen -aldı-
En iyi film (Tulpan aldı)
En iyi görüntü
"Manaki Brothers" Film Camera Festivali
Mosfilm Awards -aldı-
Special Mention(Özel Mansiyon) -aldı-


Che: Part Two



Benicio Del Toro, Franka Potente, Rodrigo Santoro

Guerilla Che’nin Küba devrimi sonrasında gücünün ve ününün doruğunda olduğu dönemde başlıyor. Tam bu sıralarda, Che Bolivia’da kimliği saklı bir biçimde tekrar ortaya çıkmak üzere kaybolur. Orada, büyük Latin Devrimi’ni başlatmak için Kübalı yoldaşlarından ve Bolivia’lı askerlerden oluşan küçük bir grup organize eder. Bolivia mücadelesinin hikayesi, nihayetinde başarısızlık ve Che’nin ölümüyle sonuçlanan bir azim, fedakarlık, idealizm ve gerilla savaşı öyküsüdür. Bu hikaye Che’nin nasıl hala tüm dünyadaki insanların kalbinde yaşattığı bir idealizm ve kahramanlık sembolü olduğunu anlatıyor.

61. Cannes Film Festivali Che (Steven Soderbergh, ABD)


28 Hafta Sonra



Don ve Alice İngiltere'yi etkisi altına alan virüs saldırısı sonrası bir grup kurtulmuş insanla birlikte bir evde sığınmacı olarak bulunmaktadır. Ne var ki bir süre sonra virüsten etkilenerek mutant haline gelmiş insanlar burayı bulur ve saldırırlar. Grubun tamamı öldürülür. Alice de zor durumdadır ve Don ona yardım edemez ve kaçar.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
alan, en, filmler, odul, İyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Alan Rickman Biyografisi - Alan Rickman Kimdir - Alan Rickman Hayatı - Alan Rickman İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 2 02.01.17 23:34
Ödül Ödül 2013 - Ödül Ödül Albüm Kapagı 2013 Okyanus Albüm Kapakları 0 06.02.13 23:54
Rüyada Ödül Görmek - Rüyada Ödül Görmek Açıklaması ve Yorumu - Ödül Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 04.01.13 18:37
Ödül İsminin Anlamı ve Açıklaması - Ödül Adının Anlamı ve Açıklaması - Ödül İsminin M Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 05.12.12 17:37
2011’de Düzenlenen 4. Yeşilçam Ödül Töreni’nde Ödül Kazananlar SERDEM Diger Dersler 0 26.05.11 22:43


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2