tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Sinema-Tiyatro
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Sinema-Tiyatro Sinema-Tiyatro hakkında bilgiler ve sinema filimleri tanıtımı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yakında Vizyonda-INDIANA JONES VE KRİSTAL KAFATASI KRALLIĞI
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
745

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.03.08, 04:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yakında Vizyonda-INDIANA JONES VE KRİSTAL KAFATASI KRALLIĞI

INDIANA JONES VE KRİSTAL KAFATASI KRALLIĞI
Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystal Skull
Yapımcı: George Lucas, Frank Marshall
Senaryo: David Koepp
Oyuncular: Harrison Ford, Cate Blanchett, Shia Labeouf, John Hurt, John Rhys-Davies, Karen Allen





23 MAYIS


George Lucas geçtiğimiz haftalarda “Indiana Jones IV”ün prodüksiyonuna başlamaya hazır olduğunu açıklayarak Indiana Jones hayranlarına en büyük müjdeyi verdi. Lucas’ın verdiği bilgiye göre, filmin yönetmenliğini Steven Spielberg üstlenecek, yılanlardan nefret eden maceraperest arkeolog rolünde de Harrison Ford kamera karşısına geçecek. Gösterim tarihi de Mayıs 2008 olacak. George Lucas’ın sözlerine bu defa inanabilir miyiz?

Aslında, “Indiana Jones” için bu sözler yıllardan beri söylenir durur. Steven Spielberg ile 2000 yılında bir İtalyan gazetesinde yapılmış söyleşiye göz atalım. Ünlü yönetmen aynen şöyle demiş: “Aslında ben de aynı soruyu yanıtlamaktan yoruldum. Oğlum bana her gün, ‘Baba, yeni Indiana Jones filmini ne zaman çekeceksin?’ diye soruyor. Bu gece ona bir söz vermek istiyorum. Indiana Jones çok yakında geri dönecek.”

Evet, bu söyleşi tam yedi yıl önceydi.
2000 yılından bu yana söylentilerin ardı arkası kesilmedi. “Indiana Jones 4’ün ne zaman çekileceği konusu hep gündemde kaldı. Ancak 2007 başında bu konu ilk kez resmiyete döküldü. Associated Press muhabiriyle söyleşi yapan George Lucas, “Yeni film hepsinin en iyisi olacak” dedi. Artık olay sadece bir internet spekülasyonu olmaktan çıkmıştı. 2 Ocak günü Lucasfilm tarafından dağıtılan basın bildirisinde “Indiana Jones 4”ün gösterim tarihi bile açıklandı.

Indiana Jones üçlemesinin son bölümü olan “Indiana Jones and the Last Crusade”in gösterime girdiği 1989 yılından beri söylentiler hep serinin dördüncü bölümü üzerinde yoğunlaştı. George Lucas’a göre problemin kaynağında doğru senaryoyu bulmak vardı. Bugüne kadar çeşitli yazarların kaleme aldığı senaryoların hiçbirisi uygun bulunmamıştı.

George Lucas bu kez yaptığı açıklamada, dördüncü filmin senaryosunun David Koepp tarafından yazılacağını bildirdi. Daha önce “Spider-Man”, “Jurassic Park” ve “War of the Worlds”ün senaryosunu yazmış olan David Koepp bu iş için biçilmiş kaftan gibiydi. Ancak Lucas, yeni filmin mekanları konusunda kesin bilgi veremiyor, ABD’nin yanısıra birçok ülkede çekileceğini söylemekle yetiniyordu.

Prodüksiyon geliştirmesi cehenneminde sürüklenen filmler, aslında Hollywood için hiç de yeni bir olay değildir. Ancak “Indiana Jones IV”ün senaryo yazım sürecinin adeta bir efsane haline dönüşmesinde “Hollywood’un A Takımı” olarak bilinen ünlü senaryo yazarlarının görev almasının önemli payı var.

“Indiana Jones IV” söylentilerinin başlangıcı 1990’lı yılların ortalarına kadar dayanır. George Lucas’ın televizyondaki “Young Indiana Jones Chronicles”ın prodüksiyon amirliğini yaptığı o günlerde senaryo yazarı Jeffrey Boam da sinema versiyonu için taslak senaryoyu yazıyordu. Ancak George Lucas’ın tüm ilgisini “Star Wars” serisine yönlendirmesi üzerine Indy hayranlarının umutları suya düştü. Harrison Ford, 2000 yılı başında bir gazeteciye içini çekerek şöyle diyordu: “Herhalde oldukça uzun süre bekleyeceğiz ve ben de Indiana Jones’un babasını oynamak zorunda kalacağım.”

Sonra 2000 yılı Temmuz’una gelindi. Sırada bu kez, “The Sixth Sense” ile elde ettiği başarının sarhoşluğunu yaşayan M. Night Shyamalan vardı. Televizyondaki Howard Stern Show’a konuk olan Shyamalan, uzun süre inkar ettikten sonra Spielberg ile tanıştığını ve Indy için birşeyler yapması için görüşmenin gerçekleştiğini kabul etmek zorunda kaldı. Filmin senaryosunu yazmaktan mutlu olacağını belirterek, 12 yaşındayken ‘Raiders of the Lost Ark’ı gördükten sonra yönetmen olmaya karar verdiğini söylüyordu. Variety dergisinde yayımlanan haberde, “Indiana Jones’un senaryosunu Shyamalan’ın yazacağı, Spielberg’in yöneteceği, çekimlere de 2002 yılında başlanacağı yazıldı.

Yine olmadı. Shyamalan aynı yıl içinde “Signs”ın senaryosunu yazıp yönetmeye soyundu.Shyamalan’ın ardından başka isimler gündeme geldi. Bunlar arasında 2000 yılında yazdığı “Traffic”in senaryosuyla Oscar kazanan Stephen Gaghan, 1998’in “Shakespeare in Love”ıyla ödül kazanan Tom Stoppard vardı. Ancak bu isimlerin ikisi de resmen anons edilmedi.
2002 yılı Mayıs ayına gelindiğinde Variety dergisinde bir haber çıktı. “The Green Mile” ve “The Shawshank Redemption”un yazar / yönetmeni Frank Darabont’a teklif götürüldüğü yazılıyordu. George Lucas’ın hazırlayacağı öyküden yola çıkarak senaryoyu Darabont yazacaktı. Filmin 2005 yılı Temmuz ayında gösterime çıkması gündemdeydi.

Ondan sonra herşey daha da karmaşık hale geldi. Variety dergisinde Darabont’un senaryo taslağını Ocak 2004’te bitirdiği haberi çıktı. Ünlü senaryo yazarı, “Çalışmamı tamamladım ve Spielberg ile Lucas’a teslim ettim” diyordu. Proje yeniden canlanmaya başlamış gibiydi.

Aradan bir ay geçtikten sonra Darabont’un yazdığı senaryoyu Spielberg’in beğendiği, ancak Lucas’ın mutsuz olduğu haberleri yayıldı. Prodüksiyon bir kez daha çıkmaza girmişti.

“Shawshank Redemption”un gösterime girişinin 10. yılında yayımlanan DVD’si için çıktığı promosyon turnesinde konuyla ilgili açıklama yapan Frank Darabont şunları söylüyordu:
“O film için inanılmaz derecede yorucu ve tüketici bir deneyim yaşadım. Senaryoyu yazmak için tam bir yıl boyunca nonstop çalıştım. Senaryoyu Steven ile birlikte geliştirdik. Bir senaryo yazarı olarak ortaya çok iyi bir yapıt koyduğumu hissediyordum. En doğruyu bulabilmek için kendi kendime çok büyük baskı uyguladım. Ardından çok ilginç bir durum meydana geldi. Yazdığım senaryoyu Steven beğendi ama George beğenmedi. İlginç olduğu kadar hayallerimi yıkan bir deneyim yaşadım. Ancak yapabileceğim bir şey yoktu. ‘The Godfather’da denildiği gibi, seçtiğimiz işin niteliği bu… Bazen işler yolunda gider, bazen de istediğiniz gibi olmaz. Uğraştığınızla kalırsınız…”

Darabont’un ardından başka yazarların isimleri de gündeme geldi. Bunlar arasında “Catch Me If You Can”in senaryo yazarı Jeff Nathanson da vardı. Ancak onlar da kabul görmedi.Sonunda 2005 yılında bu görevi David Koepp üstlendi. “Indiana Jones IV”ün senaryo yazarları zincirinin en son ve kalıcı halkası o oldu. Şu anda elde çekime hazır bir senaryo taslağı, belirlenmiş bir çekim tarihi var. Indy hayranları bu kez durumun ciddi olduğunun farkındalar.
- Ann Donahue, Premiere

Alıntıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
jones, kafatasi, kralligi, krİstal, ve, vizyondaindiana, yakinda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Indiana Jones and the Staff of Kings Mavi Lord Oyun İncelemeleri 0 20.11.09 15:55
Barselona Barselona (Yakında Vizyonda) Güllü Sinema-Tiyatro 0 25.12.08 15:21
Taşıyıcı 3 (Yakında Vizyonda) Güllü Sinema-Tiyatro 0 25.12.08 15:19
Şeytanın Pabucu (Yakında Vizyonda) Güllü Sinema-Tiyatro 0 25.12.08 15:16
Doğmamış -The Unborn (Yakında Vizyonda) Güllü Sinema-Tiyatro 0 25.12.08 15:14


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2