tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) Türk ve yabancı siyasetçilerin hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Joachim Gauck Biyografisi - Joachim Gauck Kimdir - Joachim Gauck Hayatı - Joachim Gau
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
682

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.04.15, 13:09   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Joachim Gauck Biyografisi - Joachim Gauck Kimdir - Joachim Gauck Hayatı - Joachim Gau

Joachim Gauck Biyografisi - Joachim Gauck Kimdir - Joachim Gauck Hayatı - Joachim Gauck Yaşamı

Joachim Gauck (D. 24 Ocak 1940, Rostock), Alman politikacı, Protestan papaz ve Doğu Almanya'da eski anti-komünist insan hakları savunucusudur. 19 Şubat 2012 tarihinde, hükümet partileri olan CDU, CSU, FDP, SPD ve Birlik 90/Yeşiller tarafından 2012 seçimlerinde Almanya Cumhurbaşkanı adayı olarak kabul edilmiştir. 18 Mart 2012 tarihi itibariyle Almanya Cumhurbaşkanı seçilmiştir.




Joachim Gauck, denizci bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Babası deneyimli bir geminin kaptanı ve İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Neptun Werft adlı gemi şirketinde müfettiş olarak çalışan seçkin bir deniz subayı (Deniz Yüzbaşı) idi. II. Dünya Savaşı'nın sonundaki Sovyet işgalinin ardından, komünistler Doğu Almanya'da iktidara geldiler ve Alman Demokratik Cumhuriyeti kuruldu. Ailesi Sovyet zulmünün kurbanı oldu. Joachim Gauck 1951 yılında, on bir yaşındayken, babası Sovyet işgal güçleri tarafından tutuklandı. Babası, Batı'dan bir mektubu almak için casusluk yaptığı gerekçesiyle Rus askeri mahkeme tarafından mahkûm edildi. Joachim Gauck'a göre, bir yıl sonra babası bedensel engelli oldu. Büyük ölçüde kötü muamele gördü. Sibirya'da bir Gulag'a gönderildi. Yaklaşık üç yıl boyunca, ailesi hâlâ hayatta olup olmadığı ya da ona ne olduğu hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Konrad Adenauer'in Moskova'ya ziyaretinin ardından, 1955 yılında babası serbest bırakıldı. Adenauer, Alman savaş esirleri ve sınır dışı edilen binlerce Alman sivilin serbest bırakılmasını müzakere etmiştir.

Joachim Gauck, Rostock'da, Innerstädtisches Lisesi'nden Abitur ile mezun oldu. Joachim Gauck siyasi faaliyetlerinin, babasının çektiği çilelerden esinlendiğini ve "anti-komünizm" düşüncesi ile büyüdüğünü belirtmiştir. Zaten Doğu Almanya'da okulda, anti-komünist olduğunu sır olarak sakladı ve inatla komünist gençlik hareketi ve Özgür Alman Gençlik hareketlerine katılmayı reddetti. Bir gazeteci olmak istedi ama komünist olmadığı için bu isteği mümkün olmadı. Onun yerine Mecklenburg Protestan kilisesinde ilahiyat okumayı ve bir papaz olmayı seçti. İlk amacı papaz olmak değildi, ancak ilahiyat çalışmaları ve felsefe öğrenimi için bir fırsat sunan kilise, Doğu Almanya'da komünist ideolojinin egemen olmadığı birkaç kurumdan biriydi. Yine de, sonunda bir papaz oldu. Doğu Almanya'da bir papaz olarak görev yaptığı süre boyunca Stasi (gizli polis) tarafından gözlem altında tutuldu ve taciz edildi. Stasi, Gauck hakkında tuttuğu dosyada onu "iflah olmaz bir anti-komünist" ("unverbesserlicher Antikommunist") olarak nitelendirdi. Gauck, "dokuz yaşındayken, sosyalizmin adaletsiz bir sistem olduğunu biliyordum." ifadesini kullanmıştır.

1989 devrimleri sırasında, Almanya Sosyalist Birlik Partisi (SED) Sovyet destekli diktatörlüğün çöküşüne katkıda bulunarak, Doğu Almanya'da Yeni muhalefet hareketinin kurucularından oldu. 1990 yılında Birlik 90/Yeşiller Partisi'nde tek ve özgürce seçilmiş Halk Meclisi üyesi olarak görev yaptı.

Joachim Gauck 1990 yılında Stasi arşivlerinden sorumlu federal komiserliğe atandı ve bu görevini2000 yılına kadar sürdürdü.

2003 yılında Gegen Vergessen (Unutmaya Karşı) Derneğinin başkanı oldu. 2001-2004 yılları arasında Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığı Avrupa İzleme Merkezi Yönetim Kurulu'nda görev yaptı. 18 Mart 2012 tarihi itibariyle Almanya Cumhurbaşkanı seçilmiştir.

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
almanya cumhurbaşkanı, almanya cumhurbaşkanı joachim gauck, biyografisi, gau, gauck, hayati, joachim, joachim gauck, joachim gauck biyografi, joachim gauck biyografisi, joachim gauck hakkında, joachim gauck hakkında genel bilgi, joachim gauck hayatı, joachim gauck kim, joachim gauck kimdir, joachim gauck özgeçmişi, joachim gauck yaşamı, kimdir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Joachim Löw Biyografisi - Joachim Löw Kimdir - Joachim Löw Hayatı - Joachim Löw Yaşam Kartal Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 13.07.14 13:42
Joachim Wach Kimdir-Joachim Wach Hayatı-Joachim Wach Biyografisi Falcon Diger Ünlülerin Biyografileri 0 25.10.09 14:59
Joachim Björklund Hayatı ( Biyografisi ) Metrix Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 26.01.09 18:54
Joachim Streich Hayatı ( Biyografisi ) Metrix Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 21.12.08 22:53


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2