tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) Türk ve yabancı siyasetçilerin hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Sadi Somuncuoğlu Biyografisi,Sadi Somuncuoğlu Hayatı,Sadi Somuncuoğlu Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1493

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.06.09, 20:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Sadi Somuncuoğlu Biyografisi,Sadi Somuncuoğlu Hayatı,Sadi Somuncuoğlu Kimdir?

Sadi Somuncuoğlu Biyografisi,Sadi Somuncuoğlu Hayatı,Sadi Somuncuoğlu Yaşamı,Sadi Somuncuoğlu Kimdir?

Sadi Somuncuoğlu
1940 yılında Aksaray’da doğdu. İlk ve Ortaokulu Aksaray’da, lise ve yüksek öğrenimini Ankara’da tamamladı. 1957-58 yıllarından itibaren Türk Ocaklarında bulundu ve fikri yetişmesi bu yıllarda başladı. Çeşitli devlet memuriyetlerinde bulundu. 1965 yılında Bab-ı Ali’de “Sabah” gazetesini çıkardı. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde Organizasyon ve Metod ile İdarecilik kurs ve eğitimi gördü.
1967′de aktif siyasete atıldı. Bu dönemde Parti Genel İdare Kurulu tarafından Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevine getirildi. 1969 Adana Kongresi’nde GİK’na seçildikten sonra, 12 Mart 1971 yılına kadar kısa bir dönem dışında, gençliğin eğitimi ve teşkilatlanması işlerini yürüttü.

1967-69 döneminde Türkiye’deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Ülkü Ocağı Öğrenci Derneklerinin kuruluşu tamamlandı. 1970′de Ülkü Ocakları Birliği kuruldu. Yüksek Öğrenim dışındaki gençliğin teşkilatı olarak Genç Ülkücüler Derneği kuruldu ve Türkiye’nin il ve ilçelerinde şubeler açıldı. Böylece Türk gençliğinin yüksek öğrenimdeki ve öğrenim dışındaki kesimleri iki ayrı çatı altında toplandı ve eğitimleri bu esasa göre yürütüldü.

1977 yılı seçimlerinde Niğde Milletvekili olarak Parlamentoda yer aldı. Demirel Kabinesinde Devlet Bakanı olarak görev yaptı. 1980 darbesiyle birlikte tutuklandı ve MHP davasında idamla yargılanarak, beraat etti. Aktif siyasette bulunduğu yıllarda ve sonrasında yeni yetişen genç neslin, inançlı, milli değerlere bağlı, Türk-İslam kültürü ile yoğrulmuş, insan haklarına ve demokrasiye saygılı, vatanını ve milletini seven, dürüst ve sarsılmaz ahlak yapısına sahip kişiler olarak yetiştirilmesi; öğrenimlerini başarı ile tamamlayıp, iş sahibi olarak ailesine ve topluma yararlı hizmetler verebilmesi için çalıştı. Devlet, Töre ve Bozkurt gibi dergilerin yayınında görev aldı. Pek çok yazı ve makalesi yayınlandı. Yurt içinde ve dışında birçok konferanslar verdi. Milletimizin ileri milletler seviyesine ulaşabilmesi maksadıyla önümüzde duran ciddi meseleleri aşabilmek için ne yapılması gerektiğine dair tutarlı çözümler üretti.

1980-1995 yılları arasında siyasetten ayrıldı. Türk Ocakları Genel Merkez Heyeti üyesi ve Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu.Aksaray’ın yetiştirdiği, İktisatçı, fikir adamı, dürüst ve inançlı kişiliği ile tanındı. 1995 seçimlerinde Aksaray Milletvekili olarak ANAP listesinden Parlamentoya girdi. 1.5 sene sonra 1997yılında ANAP’tan ayrılarak, MHP’ye katıldı . MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yaptı. 1999 seçimlerinde MHP’den Aksaray Millevekili seçildi. Kurulan 57. Hükümette Emlak Bankası, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve Arsa Ofisi Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yaptı. Cumhurbaşkanlığına aday olduğu için Mayıs 2000′de görevden alındı. Halen MHP Aksaray Milletvekili olarak görev yapmaktadır.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, kimdir, sadi, sadi somuncuoğlu, sadi somuncuoğlu biyografi, sadi somuncuoğlu biyografisi, sadi somuncuoğlu hakkında, sadi somuncuoğlu hakkında bilgi, sadi somuncuoğlu hayatı, sadi somuncuoğlu kim, sadi somuncuoğlu kimdir, sadi somuncuoğlu özgeçmişi, sadi somuncuoğlu yaşamı, somuncuoglu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Sadi Celil Cengiz Biyografisi - Sadi Celil Cengiz Hayatı - Sadi Celil Cengiz Kimdir? Başak Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 24.08.12 18:23
Sadi Celil Cengiz Resimleri - Sadi Celil Cengiz Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 14.06.12 17:39
Gülistan(Şirazlı Sadi)-100 Temel Eser SERDEM Türk ve Dünya Edebiyatındaki Önemli Eserler 0 15.12.08 12:48
Süreyya Sadi Bilgiç Hayatı(Biyografisi) Başak Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 25.11.08 04:33
Şirazh Sadi (1189 - 1291) blue Genel Kültür 0 30.09.08 02:24


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:17 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2