tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) Türk ve yabancı siyasetçilerin hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ahmet Reyiz Yılmaz Biyografisi - Ahmet Reyiz Yılmaz Kimdir -Ahmet Reyiz Yılmaz Hayatı
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2082

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.03.11, 08:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Ahmet Reyiz Yılmaz Biyografisi - Ahmet Reyiz Yılmaz Kimdir -Ahmet Reyiz Yılmaz Hayatı

Ahmet Reyiz Yılmaz Biyografisi - Ahmet Reyiz Yılmaz Kimdir - Ahmet Reyiz Yılmaz Hayatı

Ahmet Reyiz Yılmaz, 04 Ağustos 1968 yılında Doğu Karadeniz’in en güzide illerinden biri olan Rize’de doğmuştur. Babası Aslen Rize İkizdere Anzer Köyü’nden Bayburt’un Bayraktar Köyüne yerleşmiş olan Hacı Rızvan Yılmaz’ın büyük oğlu İmdat Yılmaz‘dır.

Baba dedesi olan H. Rızvan Yılmaz, Rus birliklerine karşı yöre halkının savunmasında etkin rol almıştır. Annesi Havva Camadan, Rize’nin İkizdere kazasına bağlı yine Anzer Köyü’nün önde gelen sülalelerinden Camadanoğulları sülalesinden Zelkif Camadan’ın (Dönemin Rus Lideri Lenin tarafından Ruslara karşıgösterdiği direnişten dolayı başına ödül konulmuştur.) kardeşi Rıfat Camadan’ın kızıdır. Ailenin son çocuğu olan Ahmet Reyiz kendinden büyük 3 kardeşe daha sahiptir.

Ahmet Reyiz, ilk ve orta öğrenimini Rize’de tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İİB Fakültesi Ekonomi bölümü mezunu olan Yılmaz, yurt dışında İş Yönetimi ve BusinessManagement üzerine önemli sertifika programlarına ve birçok panele katılmıştır.

İleri derecede İngilizce ve yine ileri derecede İbranice konuşmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.11.13, 16:40   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Ahmet Reyiz Yılmaz Biyografisi - Ahmet Reyiz Yılmaz Kimdir -Ahmet Reyiz Yılmaz

Ahmet Reyiz Yılmaz Kimdir - Ahmet Reyiz Yılmaz Resimleri - Ahmet Reyiz Yılmaz Biyografisi - Ahmet Reyiz Yılmaz Hakkında


Ahmet Reyiz Yılmaz (d. 4 Ağustos 1968, Rize), Türk iş adamı, siyasetçi. Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin kurucu onursal lideridir.

Yılmaz, Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü mezunu. Yurt dışında İş Yönetimi ve Business Management üzerine önemli sertifika programlarına ve Orta Doğu uzmanı olarak birçok panele katıldı. Bir İbrahim Kavgası Türk İslam Davası adlı eserin yazarıdır.

İyi derecede İngilizce ve İbranice bilmektedir.

İş hayatı

1988 yılında Marmara Bölgesi'nde orta ölçekli inşaat işleriyle uğraştı. 1992 yılında iş amaçlı İsrail’e gitti. Kısa bir zaman sonra Türkiye’ye döndü ve Türkiye’de kurdukları aile inşaat şirketlerinde çalışmaya devam etti.

1994 yılında ilk yurt dışı projesini İsrail'de üstlenerek uluslarası projeler üretmeye başlayan ve kendi şirketini kurarak birçok başarıya imza atan Ahmet Reyiz Yılmaz, 2008 yılında İsrail’in en büyük ve dünya Yahudilerince en çok okunan gazetelerinden biri olan Globes gazetesine kapak oldu ve ‘İsrail’de kalan son Osmanlı’ ünvanını aldı. Yılmaz, bu ünvanı alırken arkasındaki 16 yıllık süreçte İsrail’in her noktasında birçok eser bıraktı. Ortadoğu’nun en yüksek ticaret merkezi olan Azreili Tower bu projelerden bir tanesidir. Yılmaz, 1996 döneminde İsrail-Türk Ticari Ateşesi ile beraber İsrail Türk Müteahhitler Birliği’ni kurdu. Şuan İsrail, Polonya, Romanya, Rusya ve Türkiye'de inşaat taahhüt ve yatırım projeleri üretmektedir.

Siyasete girişi

Ahmet Reyiz Yılmaz, dönemin MHP Grup Başkanvekili ve Erzurum Milletvekili olan İsmail Köse tarafından MHP’ye katılma daveti neticesinde 2004 yılında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bu görüşmeden sonra Bahçeli’nin onayı ve daveti ile 2005 yılında Çankaya ilçesinden parti üyesi oldu. Yılmaz, 2005-2006 yılları arasında MHP Genel Merkezi’nde TBMM ve Hükümet İzleme Komisyonu’nda ekonomi ve dış politikadan sorumlu olarak Köse Başkanlığında çok önemli çalışmalar yaptı.

2009 yılının Kasım ayında yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 9. Olağan Kongresinde Genel Başkanlığa Adaylığını açıkladı. Milliyetçi ve Muhafazakar yapıyı bir araya toparlamak üzere 2010 Ocak ayında Milliyetçi ve Muhafazakar Oluşum Hareketini başlattı ve partiye genel başkan oldu. 2 aylık bir çalışmanın ardından 2 Mart 2010 tarihinde ise Milliyetçi ve Muhafazakar Parti’nin kuruluşunu gerçekleştirdi. 6 ay içerisinde Türkiye genelinde il, ilçe ve belde teşkilatlanmalarını yaparak partisini 12 Haziran 2011 Seçimleri ne hazır hale getirdi. 2011 yılı genel seçimlerinde 0.09 oranında oy aldı.

Yılmaz, 13 Haziran 2011 Pazartesi günü MMP Genel Başkanlık görevinden istifa ederek siyasetten çekildi. 25 Ocak 2013 tarihinde Muhafazakar Yükseliş Partisi'nin kurulmasına kaleme aldığı Bir İbrahim Kavgası Türk İslam Davası adlı eseri ile fikri liderlik yaptı.

İsrail'deki Türk tarihine katkıları

Yılmaz'ın İsrail’de Türk varlığına katkı amaçlı yaptığı birçok kültür hizmeti bulunmakta. Bunlardan en önemlileri; Osmanlı imparatorluğu tarafından bugünkü İsrail topraklarının İngilizlere bayrak devrinin yapıldığı ve 1917 tarihinde İngiliz ve yerel direnişçiler tarafından bombalanarak yıkılan Türk Vali Konağı’nın (Dönemin Hükümet binası) aslına uygun şekilde restore edilip önüne yeniden Türk Bayrağı asılarak Türk Büyük Elçiliği'ne teslim edilmesi.

Bunların yanı sıra İsrail’deki Türk ve Osmanlı ayak izlerini yeniden canlandırmak adına yapılan şehitlikler.

Başarı ve ödülleri

2005 yılında İsrail İş Konseyi tarafından 400’e yakın İsrailli lokal iş adamı ve firma arasından "Yılın En İyi Şirketi" ve kendisi de "Yılın İş Adamı" seçildi.

2008 yılında Türkiye’de Ekovitrin dergisi tarafından yılın en başarılı iş adamı olarak İsrail’deki "Yılın Starı" ödülüne layık görüldü.

Alıntı Vikipedi
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ahmet, ahmet reyiz yılmaz, ahmet reyiz yılmaz biyografi, ahmet reyiz yılmaz biyografisi, ahmet reyiz yılmaz hakkında genel bilgi, ahmet reyiz yılmaz hayatı, ahmet reyiz yılmaz kimdir, ahmet reyiz yılmaz özgeçmişi, ahmet reyiz yılmaz yaşamı, biyografisi, hayati, kimdir, reyiz, yilmaz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Cem Yılmaz Biyografisi,Cem Yılmaz Hayatı,Cem Yılmaz Yaşamı,Cem Yılmaz Kimdir? İpek Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 16.04.19 00:55
Ahmet Yılmaz Biyografisi - Ahmet Yılmaz Hayatı - Ahmet Yılmaz Kimdir? Başak Türk Edebiyatçıların Hayatı ( Biyografisi ) 2 29.11.17 20:27
Ahmet Yılmaz Biyografisi - Ahmet Yılmaz Hayatı - Ahmet Yılmaz Kimdir? Başak Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 26.11.13 16:50
Ahmet Yılmaz İlköğretim Okulu Altınekin Konya - Ahmet Yılmaz İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 25.07.10 01:24
Ahmet Yılmaz Biyografisi,Ahmet Yılmaz Hayatı,Ahmet Yılmaz Kimdir? AnGeL Şairlerin Hayatı ( Biyografileri ) 0 23.03.10 20:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:48 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2