Hollandez Sos http://img518.imageshack.us/img518/3...bordersmo8.gif HOLLANDEZ SOS MALZEME ; 1/2 LİTRE 500 ml Tereyağ 35 ml Sirke 8 Adet Tane beyaz biber dövülmüş 3 Adet yumurta sarısı 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı limon suyu YAPILIŞI ; Tereyağını bir tencereye koyup benmaride eritin.Oluşan kefi alıp ılık tutun.Sirkeyi ve beyaz biberleri bir tavaya koyun ve kısık ateşte suyunun hemen hemen tamamını çektirin.Ateşten alın.Soğumaya bırakın ve yaklaşık 25 ml su ilave edip karıştırınız.Yumurta sarılarını ekleyin ve benmaride sürekli çırparak pişirin.Pişince benmariden alın,sürekli çırpmaya devam ederek soğutun.Çırpmaya devam ederek eritilmiş tereyağını ekleyin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Baharatını sadece tuz ilavesiyle ayarlayın.Limon suyunu katarak sosu tamamlayın http://img505.imageshack.us/img505/6818/afyetng7.jpg http://img518.imageshack.us/img518/5...bordersze6.gif http://img148.imageshack.us/img148/3...aaaano3ml6.gif |
Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:01 . |
Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2