tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Tatil/Gezi Rehberi
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatil/Gezi Rehberi Türkiye'nin turistik mekanları,Türkiye de gezip görülmesi gereken turistik mekanlar... Tatil rehberi,tatil mekanları,tatil köyleri,oteller,moteller,kış tatili,kayak merkezleri,kaplıcalar,dinlenme tesisleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ballıca Mağarası (Tokat)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
705

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.04.09, 18:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Ballıca Mağarası (Tokat)

Ballıca Mağarası (Tokat)

Tokat'a 24 km uzaklıkta bulunan Ballıca Mağarası, muhteşem bir doğa oluşumudur. Yan kolları ile birlikte 680 m uzunluğa sahip olan mağaranın en yüksek ve en alçak bölümü arasındaki yükseklik 94 m'yi bulmaktadır.

İçine girildiğinde değişik bölmeleri değişik yapıları çağrıştırmaktadır. Halk arasında yapılan yakıştırmalar da baz alındığında, mağaranın değişik bölümlerinin aldığı isimler,yapılan gözlemleri haklı çıkarır niteliktedir.

Havuzlu Salon, sütün ve sarkıtların oluşturduğu dar bir geçitten sonra büyük bir ormana açılır. Sarkıt dikit ve sütunların dev boyutlara ulaştığı bu Damlataş Ormanı'nda kırmızı ve siyahın her tonundan süt beyaza kadar varan renk cümbüşü insanı büyülemektedir. Büyük Damla taşlar Salonu'nunda demirin başka bir türü olan limonit, kayalara sarı rengi verirken, yeşil ve mavi renklerin nedeni bakırın türevleri olan azurit ve malakit maddeleridir.

Büyük Salon'dan çıkıldıktan sonra kuzey galeri ve salonlarına ulaşılır. Fosil Salon 18 m'lik bir inişle kuzeydeki son galeriye bağlanır. İçindeki yarasalardan dolayı Yarasalı Salon ismini de alan bu salonun uzunluğu 25-35m, genişliği 8-20 m arasındadır. Büyük blok ve kayaların bulunduğu Çöküntü Salonu, kuzey-güney yönünde gelişmiş büyük bir galeriye bağlanır. Dev sütunlarla çok sayıda salon ve odaya ayrılan ve Muhteşem Galeri olarak adlandırılan bu bölümde damla taşlar, soğana benzeyen (Soğan Salon) sarkıtlar yer almaktadır. Muhteşem Galeri büyük sütunlar tarafından üç belirgin salona ayrılmaktadır. Mantarlı Salon' da iri soğan sarkıtlar ile mantar şeklinde gelişmiş dikitler çok belirgindir.

Sütunlar Salonu (Dondurma Salon) tavanı 15 m yükseklikte muhteşem bir görünümdedir. Genç Salon mağaranın en yeni ve en son oluşmuş bölümüdür.
Mağaraların süzülmüş, polen ve tozlardan arınmış bol oksijenli havası astımlı hastalara iyi gelmekte, daha kolay nefes almalarını sağlamaktadır.


Mağara çevresindeki tesislerde yöresel el sanatları sergilenmektedir (İlginç El Baskısı ya da Serigrafi Yazmalar, ve Örtüler). Yöre kadınların pişirdiği Çökelekliler ve Tokat Kebabı'nın lezzeti, mağaranın muhteşemliğini perçinlemektedir .


--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ballica, magarasi, tokat


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ballıca Alparslan İlköğretim Okulu Of Trabzon - Trabzon Of Ballıca Alparslan İlköğret Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 06.11.12 00:43
İbradi Altınbeşik Mağarası - Altınbeşik Mağarası Antalya Okyanus Antalya 0 28.05.12 01:58
Ballıca İlköğretim Okulu Viranşehir Şanlıurfa - Viranşehir Ballıca İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 19.08.11 00:20
Hira Mağarası Resimleri EZEL Dini Resimler 0 16.07.11 03:45
Kaklık Mağarası Okyanus Tatil/Gezi Rehberi 0 22.04.09 18:11


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:50 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2