tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Krep Hamuru (Sufle)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
850

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.09.08, 00:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Krep Hamuru (Sufle)

Krep Hamuru (Sufle)


Malzemeler
2.5 çay fincanı un
5 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı(yumuşatılmış)
1.5 su bardağı süt
3/4 su bardağı su
1 tutam tuz
TATLI KREPLER İÇİN
4 kaşık şeker
vanilya (limon kabuğu rendesi veya likör de olabilir)






(Daha hafif, gevrek krepler için)
Bu hamurdan yapacağınız krepler kabarık olacaktır. Bunun için Fransız Mutfağında ?krep sufle? adıyla sunulmaktadır.
Unu derin bir kaba döküp süt, su ve tuz katarak karıştırın. Bu hamuru 1 saat kadar dolapta bekletin


Krepleri hazırlamadan önce hamurunuza yumurta sarılarını tek tek katın, yumuşamış tereyağı ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Kenara ayırdığınız yumurta aklarını kar haline getirip krep hamuruna yavaş ve çeperlere yakın birkaç dairesel hareketle katın.
NOT: krep, her zaman kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, ayrıca elinizdeki malzemelerle değişik pratik içler hazırlayıp hemen ikram edebileceğiniz çok kolay bir hamurdur. Tatlı olarak reçel, çikolata, meyveyle doldurulabilir ve çay-kahve yanında yenilebilir, Peynir, sosis, salam, mantar, karides, kıyma, sebze gibi tuzlu içlerle birlikte ise mükemmel bir yemek olabilir.


Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
hamuru, krep, sufle


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Krep Hamuru (24 Krep) AnGeL Aperatifler 0 04.08.11 09:22
Mantarlı Krep - Diyet Yemeği Mantarlı Krep AnGeL Diyet Yemekleri 0 20.07.11 23:27
Kağıt Hamuru - Paper Mache Tanem Hobiler 0 07.11.09 00:48
Tavuklu Krep Berfin Tavuk Yemekleri 0 07.08.08 17:21
Tavuklu Krep Berfin Tavuk Yemekleri 0 07.08.08 15:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:40 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2