tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Frambuazlı Kuğu Ekler
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1614

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.11.08, 03:19   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 175
Konular: 67
Puan Grafiği
Rep Puanı:1138
Rep Gücü:0
RD:Çiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud ofÇiçek has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 21
7 Mesajına 13 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Frambuazlı Kuğu Ekler

Frambuazlı Kuğu Ekler




Malzemeler - Ekler Hamuru

1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
115 gram tereyağı
Tatlı kaşığının ucuyla azıcık şeker
Tatlı kaşığının ucuyla azıcık tuz
1 su bardağı un
5 büyük yumurta, oda sıcaklığında
Yapılışı - Ekler Hamuru

Fırını 190 C’de ısıtın. Pişirme kağıdının üzerine 8 adet kuğu kafası ve boynu çizin. Bir kenara ayırın. İki tepsiye (pişirirken fırınınızı 3′e böleceksiniz) yağlı kağıt serin ve bunu da kenara ayırın. Krema torbasına bulabileceğiniz en büyük yuvarlak başı takın.



Sütü, suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu orta boy bir tencerede yüksek ateşte kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra unu tek seferde karışımın içine döküp hızlıca karıştırarak yedirin. Ocağın ateşini kısık-orta olarak ayarlayın ve tencerenin altında ince bir hamur tabakası oluştana kadar karıştırmaya devam edin. Ateşten alın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karıştırın. Bütün yumurtalar katıldıktan sonra hamuru hemen kullanmanız gerekiyor, soğumamasına özen gösterin.

Hamurun yarısını krema torbasına koyup 6-7 cm çapında ve 5 cm yüksekliğinde yuvarlakları yağlı kağıda aralarında 5 cm kalacak şekilde sıkın. Hamurun 2/3 lük kısımı bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Geri kalanını kuğu başları ve boyunu için kullanıyor olacağız. 10 dakika boyunca pişirip ardından fırının kapağını açıp tahta bir kaşığın sapını sokarak çok az açıklık bırakın ve 5 dakika daha pişirin (hamurun içindeki suyun buharlaşması ve kuruması için). 15. dakika sonunda tepsileri önleri arkaya gelecek şekilde ve alttaki tepsiyi üsttekiyle değiştirmek suretiyle tekrar fırına yerleştirin ve fırın kapısı yine kaşığın sapıyla hafif aralık kalacak şekide 10 dakika daha pişirin. Pişirme süresi mutfaktaki neme, sıcaklığa ve fırınınızın özelliklerine göre değişiklik göstereceği için bu verdiğim dakikalar yerine hamurun tamamıyla yükselmiş olması ve dışının altın rengi almış olmasını baz alın. En son 10 dakikayı buna göre isterseniz uzatabilirsiniz. Ekler hamurlarını fırından çıkartıp soğumaya bırakın.

Düz bir masada kuğuları çizdiğiniz yağlı kağıdın üzerine boş bir yağlı kağıt sererek çizgilerin içine hamuru çok ince bir uç yardımıyla doldurun. Kuğu başları önce kapalı fırında 7 dakika ardından kaşık sapı sokularak hafif aralık 3 dakika daha, daha sonra yerleri tekrar ayarlanarak 5 dakika daha pişirilecek. Bunlar eklerin hamuru kadar şişmeyecektir. Kuğuları da soğumaya bırakın.

Malzemeler - Frambuazlı Krema

Not: Kremayı bir önceki gün hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz zaman kazanmış olursunuz.

2 su bardağı tam yağlı süt
1 vanilya çubuğu, ortadan kesilip içi sıyrılmış
6 büyük boy yumurta
1/2 su bardağı şeker
1/3 su bardağı elenmiş mısır nişastası
3 1/2 çorba kaşığı (50 g) tereyağı, 3′e kesilmiş, oda sıcaklığında
2 1/2 su bardağı (450 g) frambuaz (ben dondurulmuş kullandım, çözülmüş)
Opsiyonel - Kırmızı gıda boyası
Yapılışı - Frambuazlı krema

Vanilya çubuğunu ortasından kesip içindeki havyarını bir bıçağın ucuyla kazıyarak çıkartın. Sütü ve vanilya çubuğunu (havyarıyla beraber) ufak boy bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşten alarak vanilyanın süte tat vermesini beklemek üzere bir kenara koyun (yaklaşık 10 dakika; 1 saatin üzerinde bekletirseniz sütü daha sonra biraz daha ısıtıp ılık-sıcak hale getirmeniz gerekecektir).
Büyük bir kaba soğuk su ve buz koyup bir kenarda bekletin. Yumurta sarılarını, şekeri ve elenmiş mısır nişastasını başka bir orta boy tencerede çırpın. Çırpmaya devam ederek sütü ince bir sicim halinde eklemeye başlayın. Bir anda dökerseniz yumurtalar anında pişecektir, dikkatli olun. Vanilya çubuğunun büyük parçalarını içinden alın (bu çubukları yıkayıp tamamıyla kuruduktan sonra bir kavanoza koyup tepeleme şekerle doldurarak vanilyalı şeker olarak kahvelerinizde daha sonradan kullanabilirsiniz).
Tencereyi orta ateşe alıp kaynama noktasına gelene kadar çırpın. Kaynama noktasına 1-2 dakika daha çırptıktan sonra bir elek yardımıyla orta boy bir kaba aktarın. Bu kabı buzlu su dolu büyük kaba oturtarak çırpmaya devam edin. Yaklaşık 60 derece sıcaklığa indiğinde buz dolu kaptan çıkartıp 3′e böldüğünüz tereyağ parçalarını ekleyip onlar eriyene kadar çırpın. Başka bir eleğin içine çözülmüş veya taze frambuazları koyup tahta bir kaşığın arkasının yardımıyla ezerek krema dolu kaba aktarın. Ardından karışana kadar çırpın. Frambuazlar karıştıktan sonra ortaya çıkan renkten çok da memnun olmadığım için (çok uçuk ve soluk bir pembe renk) 2-3 damla kırmızı gıda boyası karıştırarak istediğim şeker pembesi rengi aldım. Siz de deneyebilirsiniz. Kabı tekrar buz dolu kaba yerleştirerek tamamıyla soğumaya bırakın. Tamamıyla soğuduktan sonra streç filmi kremanın tepesine bastırarak (arada hava kalırsa kremanın tepesinde kalın bir deri oluşacaktır) kapatın ve kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletin (maksimum 2 gün).
Hazırlanışı

Pişen ekler hamurlarını yatay olarak ikiye kesin. Üst kapakları da dikey olarak ikiye kesin. Böylelikle her hamur topundan 1 alt 2 adet de kanat çıkmış olacaktır. Benmari usulü erittiğiniz (toplam 160 gram yeterli olacaktır) çikolataya kanatların tepelerini daldırıp bunları yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip çikolatalar donana kadar buzdolabında bekletin. Hamurun alt kısmına 2 dolu dolu çorba kaşığı kremadan koyun, kanatları çikolatalı kısımları dışa bakacak şekilde yerleştirin en ortaya da kuğu başlarını saplayın. Servisten bir saat öncesine kadar eklerlerinizi buzdolabında saklayın.
Çiçek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ekler, frambuazli, kugu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Doğu ve Batı Mitolojisinde Kuğu - Mitolojide Kuğu - Mitolojilerde Kuğu Kartal Genel Kültür 0 05.08.14 16:24
Rüyada Kuğu Görmek - Rüyada Kuğu Açıklaması ve Yorumu - Kuğu Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.09.12 18:02
Kahve Falında Kuğu Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Kuğu Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 03:06
Kuğu (Cygnus) - Kuğu Resimleri - Kuğu Hakkında Genel Bilgiler - Kuğu Kuşu Fenci Kuşlar 0 13.07.10 22:52
Çikolatalı Ekler Tarifi Tanem Pastalar ve Börekler 0 22.05.10 22:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2