tualimforum.com

tualimforum.com (http://www.tualimforum.com/)
-   Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/)
-   -   Katmerli Tatlı (http://www.tualimforum.com/tatlilar-kekler-kurabiyeler/2180-katmerli-tatli.html)

tualim 06.03.08 15:44

Katmerli Tatlı
 
KATMERLİ TATLI




MALZEMELER


1 yumurta

1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı
Sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
100 gram eritilmiş margarin
1 fiske tuz
Kızartmak için yeterince sıvıyağ
1 çay bardağı ayıklanmış yer fıstığı

Şerbeti için;
3.5 su bardağı tozşeker
3.5 su bardağı su
Yarım limon

Şerbetin hazırlanışı;
Tencereye su, şeker ve limon konur,şerbet kaşıktan damla damla akmaya başlayana kadar kaynatılır.(Koyuca bir kıvamda olmalıdır).Limon içinden alınarak iyice soğutulur.

HAZIRLANIŞI


Yumurta, süt,sıvı yağ,1 ym.kaşığı eritilmiş margarin,tuz,vanilya iyice karıştırılır.Elenmiş un(yaklaşık 3 su bardağı) ve karbonat yavaş yavaş ilave edilerek ele yapışmayan kulak memesinden biraz yumuşakça bir hamur elde edilir.Hamur 10 eşit parçaya bölünerek merdane ile 2 milim kalınlığında açılıp üzerlerine eritilmiş margarin sürülür.Buzdolabında yağ donana kadar bekletilir.Dolaptan çıkartılan hamur olduğu gibi ,merdaneyle tekrar 2 milim kalınlığında açılır ve üzerine yağ sürülerek rulo haline getirilir.Rulonun kenarlarından 3 cm. uzunluğunda parçalar kesilerek ,(kesilen taraf alta gelmek şartıyla) merdaneyle açılır.Bol yağda kızartılarak soğuk şerbete atılır.
Hazırladığım yuvarlak tatlıları bu şekilde elde ettim.
Rulonun orta kısmını ise yine merdane ile düzelterek dikdörtgen haline getirip, bıçakla karelere böldüm. Hamur kat kat olduğu için, kolaylıkla fıstık tanesini ortasına yerleştirip büzdüm ve yine hamurdan elde ettiğim şeritle fiyonk yaptım..Aynı şekilde yağda kızartıp şerbete attım.
Tatlıları şerbette çok fazla tutmanıza gerek yok Yenileri kızarınca diğerlerini servis tabağına alabilirsiniz.
Not:
Kızartma sırasında;
Yağ ısınınca tatlıları atınız Yağın kızmasını beklemeyiniz.
Kabardığı için seyrek olmasına özen gösteriniz.
Her defasında tavayı ateşten alarak yağın biraz ılınmasını bekleyiniz.






Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:47 .

Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2