tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Şekerpare,Kendi Tarifim
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
592

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.07.10, 16:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:Tanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Şekerpare,Kendi Tarifim

Şekerpare Tarifi

Tatlının tarifi için netten baya bir arama yaptım ama tariflerin hepsinde farklı malzeme ve ölçü vardı bende tüm tariflerden ortalama bir ölçü çıkarıp yaptım süperrrrrrrrr oldu şimdi yaptıgım tam ölçü ve tarifi verecem.Acaba acemi şansımıydı bilemem ikinci yapışımdada güzel olursa söylerim buradan))))))))


Malzemeler


1 paket margarin(tercihen tereyag eklenebilir ben sevmem)
1 su bardagı irmik
1 su bardagı pudra şekeri
4 su bardagı un
3 yumurta(1 sarı üstüne sürmek için ayrılır)
1 kabartma tozu
1 vanilya

şerbeti için

3 bardak şeker
4 bardak su
limon

Yapılışı
  • önce şerbeti koyun indirmeden ocaktan birkaç damla limon koyun
  • yagı biraz eritin ama çok değil birazı erimeden kalsın tencerede ve sogumaya bırakın
  • bir kapta yumurta ve şekeri çırpın
  • sogumuş yagı ekleyin
  • un,irmik,kabartmatozu,vanilya ekleyip yogurun şekil önemli değil size kalmıştepsiyi yaglamanıza gerek yok
  • 250 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin
  • şerbeti ılık tatlısı sıcak olmalı ben şerbetten sonra dövülmüş fıstık döktüm üstüne oda tercih meselesi isteyen pişmeden üzerine fıstık, çeviz, fındık vs koyabilir
son bir not şerbet biraz cıvık olmalı ben öyle yaptım ve birkaç saat dinlenmeli benimki şerbeti çekip dinlendikten sonra çok güzel olduAfiyet olsun



Tanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kendi, sekerpare, tarifim, şekerpare tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kendi Göbeğini Kendi Kesmek Deyiminin Anlamı ve Açıklaması Nokia Deyimler ve Açıklamaları 0 09.09.12 18:46
Kendi Biyografisi - Kendi Hayatı - Kendi Kimdir? Okyanus Diger Ünlülerin Biyografileri 1 21.07.12 01:31
Kendi Resimleri - Kendi Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 14.06.12 17:27
Bıçağı Kestiren Kendi Yüzü Suyu İnsanı Sevdiren Kendi Huyu Atasözünün Anlamı ve Açık Nokia Atasözleri ve Açıklamaları 0 03.01.12 20:42
Şekerpare ASYA Bayram Tatlıları 0 02.12.08 23:17


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:40 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2