tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tatlılar-Kekler-Kurabiyeler Tatlı ve Kek tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kuğu Tatlısı
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
635

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.07.10, 22:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Smile Kuğu Tatlısı

Kuğu Tatlısı

Malzemeler

Hamuru için,
1 su bardağı su
Yarım su bardağı küp doğranmış tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı un
4 adet yumurta

Kreması için
Yarım litre süt
1 su bardağı şeker
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı margarin
1 paket toz krem şanti
1 çay bardağı süt
Üzeri için
Pudra şekeri
Servis için,
Çikolata sosu

Hazırlanışı
Tatlının hamurunu hazırlamak için orta boy bir tencereye tereyağı, su ve unu alıp karıştırın.
Karışım pürüzsüz bir kıvam aldığında pudra şekerini ilave edin.
Yumurtaları teker teker hamura ekleyip hızlıca karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin.
Pişen hamuru ocaktan indirip soğuması için bekletin.
Soğuyan hamuru krema sıkma torbasına doldurun.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt serin.
Hamurdan 2 yemek kaşığı kalacak şekilde yuvarlak olacak biçimde fırın tepsisine sıkın.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Krema sıkma torbasında kalan hamuru kuğuların boynunu yapmak için fırın tepsisine kıvrımlı şekiller halinde sıkın.
Sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarıp ılınması için bekletin.
Muhallebisini hazırlamak için tencerede yarım litre süt, un, margarin ve toz şekeri karıştırın.
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen muhallebiyi ılınması için bekletin.
Krem şantiyi hazırlamak için derin bir kapta toz krem şanti ve 1 çay bardağı sütü mikserle çırpın.
Kıvamı koyulaşınca krema sıkma torbasına doldurun.
Kuğu tatlısının yuvarlak hamurlarını ortadan ikiye bölün.
Hamurun alt katına önce muhallebi sürün sonra krem şanti sıkın.
Hamurun diğer parçasını üzerine kapatın.
Kuğunun boynunu yapıştırmak için uç kısmını muhallebiye batırın.
Tatlı hamurunun ortasına batırın.
Servis tabağına çikolata sosu dökün.
Kuğu tatlısını üzerine yerleştirin.
Pudra şekeri serpin.
Buzdolabında 1 saat bekletip servis yapın.

Afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kugu, tatlisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Doğu ve Batı Mitolojisinde Kuğu - Mitolojide Kuğu - Mitolojilerde Kuğu Kartal Genel Kültür 0 05.08.14 16:24
Kuğu Duvarkağıtları ASYA Wallpaper-Duvar Kağıtları-Ekran Koruyucu 0 08.09.12 21:45
Rüyada Kuğu Görmek - Rüyada Kuğu Açıklaması ve Yorumu - Kuğu Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 03.09.12 18:02
Kahve Falında Kuğu Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Kuğu Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 17.01.12 03:06
Kuğu (Cygnus) - Kuğu Resimleri - Kuğu Hakkında Genel Bilgiler - Kuğu Kuşu Fenci Kuşlar 0 13.07.10 22:52


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2