Türkmen Lokması Nasıl Yapılır - Türkmen Lokması - Türkmen Tatlısı Türkmen Lokması Nasıl Yapılır Türkmen Lokması Türkmen Tatlısı Malzemeler: 2 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 tutam tuz Kıvam alana kadar su Şırası için: 2 su bardağı şeker 2 su bardağı su Kızartmak için: Sıvıyağ Hazırlanışı: Önce şıra malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Çukur bir kaba un konur. Havuz gibi açılır. Ortasına kabartma tozu, vanilya ve tuz konur. Önce kuru olarak karıştırılır. Üzerine kek hamuru kıvamına gelene kadar su eklenir. çırpıcıyla iyice karıştırılır. Kaşık suya batırılır, diğer elde avuç içinde sıktırılmış hamurda kaşıkla alınır ve bol kızgın yağa atılır. Pembe renkte kızarınca yağdan alınır, şıraya atılır. Soğuyunca üzerine hindistancevizi serpilerek servise sunulur.
alıntı |