tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KADIN DÜNYASI > Yemek Tarifleri ( Mutfağım ) > Tavuk Yemekleri
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Tavuk Yemekleri Tavuk yemekleri tarifleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hamurlu Çerkez Tavuğu
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
350

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.12.10, 21:47   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hamurlu Çerkez Tavuğu

Hamurlu Çerkez Tavuğu






Malzemeler

300 gr tavuk göğsü
300 gr istridye mantarı
4 yemek kaşığı ceviz içi
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı beyaz toz biber
4 adet baklava yufkası
4 yemek kaşığı krema
1 adet kuru soğan
1 adet havuç

Hazırlanışı

Önce tavuk göğsü temizlenip yıkandıktan sonra tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su dökülüp doğranmış havuç, soğan ve tuz ilave edilerek ağır ateşte pişmeye bırakılır. Mantar ince şekilde doğranarak sotelenir. 3 – 4 dakika karıştırdıktan sonra tuz, biber ve krema eklenir, kaynamaya başlayınca haşlanmış tavuk göğsü ince şekilde parçalara bölünüp mantarlı karışıma ilave edilir. Beraber bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır ceviz içi serpiştirilip karıştırarak soğumaya bırakılır. Baklava hamuru 40 cm çapında ince bir şekilde açalır. Hamurun ortasına iç malzeme konulur. Hamurun kenarları birleştirilip toplanarak bohça gibi bağlanır. Tavada kalan tereyağı eritip üzerinde dökülür. Fırında 170° C’de 12 dakika kızarıncaya kadar bekletilir. Fırından sıcak olarak alınır. Servis tabağına 1 kaşık domates sos dökülür hamur üzerine konulur. Etrafına nar ekşisi gezdirilir ve sıcak olarak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
cerkez, hamurlu, hamurlu çerkez tavuğu malzemeleri, hamurlu çerkez tavuğu nasıl yapılır, hamurlu çerkez tavuğu tarifi, tavugu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Çerkez Tavuğu - Çerkez Tavuğu Tarifi - Çerkez Tavuğu Yapılışı Başak Tavuk Yemekleri 0 08.12.13 01:52
Orman Tavuğu (Gallus gallus)-Orman Tavuğu Hakkında Genel Bilgi-Orman Tavuğu Resimleri Fenci Kuşlar 0 09.05.10 20:46
Kayın Tavuğu (Lyrurus Tetrix)-Kayın Tavuğu Hakkında Genel Bilgi Fenci Kuşlar 0 01.05.10 16:36
Çerkez Etem Biyografisi,Çerkez Etem Hayatı,Çerkez Etem Yaşamı,Çerkez Etem Kimdir? İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 0 01.07.09 17:30
Çerkez TavuĞu ÇisiL Tavuk Yemekleri 0 13.07.08 10:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2