tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) Türk ve yabancı tiyatrocuların hayatı ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Özge Özberk Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
951

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 03.10.09, 19:03   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Özge Özberk Kimdir?

Özge Özberk Kimdir?

Özge Özberk, 13 Ağustos 1976 Cuma günü İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünden mezun oldu. 2000-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübü’nde yönetmenlik yaptı. “Bizim Ev”, “Sır Dosyası” ve “Bizimkiler” gibi televizyon yapımlarında oyunculuk yaptı, “Yıldız Tepe” adlı filmde başrol oynadı.
"Otogargara" müzikali ve “Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?” oyununda da rol aldı. Bunların arkasında genç yaşında girdiği BKM'nin payı çok büyüktür. Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın GORA filminde Ceku, Babam ve Oğlum filminde Birgül, Çağan Irmak'ın 80'leri anlattığı Çemberimde Gül Oya'da Genç Yurdanur, Kırık Kanatlar'da Nazlı, 2007'de de yönetmenliğini Biket İlhan, senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı Nazım Hikmet Ran'ın hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev adlı filmde oynadı. Geniş Zamanlar dizisinde Zehra karakteriyle karşımıza geldi. Özge, oyunculuğa başladığı ilk günden beri çizgisini korumayı, başarısını her projesinde konuşturmayı ve hayatından alkışların hiç eksik olmamasını istiyor.


Televizyon Kariyeri
Özge Özberk'in televizyon yapımlarında boy göstermesi ta 90'lara, Bizimkiler'e dayanır. Henüz 16 yaşındayken dönemin en çok izlenen ve sevilen dizilerinden olan Bizimkiler'de, başrol karakteri olan Ali'nin sevgilisi olarak karşımıza çıkan Özge'yi aradan geçen 15 sene sonra yine ekranlarda görebileceğimizi kimse tahmin edemezdi.
Özge, Bizimkiler'den sonra oyuncu abisi Özgür Özberk'le karşılıklı oynadığı, TGRT'de yayınlanan Bizim Ev'de, bundan sonra da Sır Dosyası adlı televizyon yapımında çıktı karşımıza. İsminin en çok duyulduğu, en çok ses getiren dizisi ise kuşkusuz yönetmenliğini ve senaristliğini Çağan Irmak'ın yapığı, 2004 yapımı Kanal D'de yayınlanan Çemberimde Gül Oya'dır. Mehmet Ali Nuroğlu ile başrolü paylaşmış ve sonraki yapımlarına da temel hazırlamıştır. Dizide Genç Yurdanur'u oynamıştır.
Bunun ardından 2005 yapımı yine bir Kanal D dizisi olan Kırık Kanatlar'da başrol Nazlı'yı oynamış ve oyunculuğuna oyunculuk katmıştır. Dizi 36 bölüm sürmüş, Özge ise rol arkadaşı Cansel Elçin ile 24 bölümünde yer almıştır. Son olarak 'dizilere ara veriyorum' dediği bir dönemde aklını çelen bir kasta ve yine usta bir isimden çıkan senaryoya sahip olan, Zuhal Olcay, Oktay Kaynarca ile birlikte başrol Zehra karakterini oynadığı Geniş Zamanlar'da gördük Özge'yi. Son olarak Özge Özberk, yönetmenliğini Gülçin Gülbahçe'nin yaptığı Halide Edip Adıvar'ın Sinekli Bakkal kitabından uyarlanan ve ATV ekranlarında gösterilecek olan Sinekli Bakkal dizisiyle Tv ekranlarına geliyor..


Sinema Kariyeri
Özge Özberk'in sinema kariyeri 2000 yapımı Yağmur Taylan imzalı Yıldız Tepe adlı filmde başrol oynaması ile başladı. Bu yapımdan 4 yıl sonra, 2004'te, Cem Yılmaz'ın gişe rekortmeni filmi G.O.R.A'da Prenses Ceku rolüyle karşımızdaydı ve başroldeydi. G.O.R.A'nın ardından 2-3 sene kadar televizyona ağırlık verdi. Daha sonra yine gişe rekortmeni Babam ve Oğlum filminde başrol Sadık'ın eski sevgilisi Birgül karakterini canlandırdı.
Son olarak 2007 yılında yönetmenliğini Biket İlhan, senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı usta şair Nazım Hikmet Ran'ın hayatının konu alındığı Mavi Gözlü Dev adlı filmde Yetkin Dikiciler ve Dolunay Soysert ile başrolleri paylaştı. Nazım'ın amcasının kızı Münevver'i canlandırdı. Ayrıca bu yapımlar arasında genç yapım firması Babun Film'in bilim kurgu türündeki Hakimiyet adlı kısa metrajlı filminde oynadı.


Oynadığı Filmler
Yıldız Tepe (2000)
G.O.R.A (2004)
Babam ve Oğlum (2005)
Mavi Gözlü Dev (2007)
Hakimiyet (2006)


Tiyatro Kariyeri
Özge Özberk'in sanat yaşamı ve kariyeri tiyatro ile başlamıştır. Yani bir diğer deyişle tiyatro kökenli bir sanatçımızdır. Daha çok küçük yaşlarda Beşktaş Kültür Merkezi'nde Yılmaz Erdoğan ve diğer usta oyuncularla bir arada oynama şansını yakalamış ve bu, onun için her zaman bir avantaj olmuştur.
Ayrıca Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde bir süre eğitim görmüştür. Şu ana kadar oynadığı tiyatro oyunlarına veya müzikallerine örnek olarak Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü, Otogargara, Oğlum Adam Olacak verilebilir. Özge, halen Ekim ayında sahnelenecek olan, kendisinin de Ophelia'yı oynayacağı Hamlet Alaturka'nın çalışmalarını Göztepe AFL Kültür Merkezi'nde Emre Kınay'ın Duru tiyatrosunda sürdürüyor.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okyanus Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
kimdir, ozberk, ozge, özge özberk, özge özberk arkaplan, özge özberk biyografi, özge özberk biyografisi, özge özberk ekran koruyucu, özge özberk foto, özge özberk fotolari, özge özberk fotosu, özge özberk fotoğraf, özge özberk fotoğraf albümü, özge özberk fotoğrafları, özge özberk goruntuleri, özge özberk hakkında, özge özberk hayatı, özge özberk kimdir, özge özberk masaüstü resimleri, özge özberk özgeçmişi, özge özberk resim, özge özberk resim albümü, özge özberk resimleri, özge özberk wallpaper, özge özberk yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Özge Ulusoy Kimdir - Özge Ulusoy Resimleri - Özge Ulusoy Biyografisi - Özge Ulusoy Okyanus Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 2 21.06.19 17:34
Özge Gürel Biyografisi - Özge Gürel Kimdir - Özge Gürel Hayatı - Özge Gürel Yaşamı Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 19.07.14 23:55
Özge Sezince Biyografisi - Özge Sezince Kimdir - Özge Sezince Hayatı - Özge Sezince Y Tolga Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 26.01.14 15:34
Özge Akın Biyografisi - Özge Akın Hayatı - Özge Akın Kimdir? Okyanus Atletizimcilerin Hayatı ( Biyografileri ) 0 03.08.12 00:50
Özge Özberk Resimleri Okyanus Ünlülerin Resimleri 1 30.09.11 19:03


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:53 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2