tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Türk Halk Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türk Halk Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk halk müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Grup Kızılırmak Hayatı(Biyografisi)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2900

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.08.08, 17:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Smile Grup Kızılırmak Hayatı(Biyografisi)



Kızılırmak, 1990 yılında İlkay Akkaya, Tuncay Akdoğan ve İsmail İlknur tarafından kuruldu. Kızılırmak, şu anda çalışmalarını bağlamada İsmail İlknur, davulda Yaşar Aydın, bas gitarda Hüsamettin Küçük, gitarda Selçuk Yalçın ve solo vokalde İlkay Akkaya ile sürdürüyor. Klavye çalan Cengiz Akataş ise, yurtdışında öğrenim görmekte olduğu için, sadece yurtdışındaki çalışmalara katılıyor.

Grubun çeşitli süreçlerinde Metin Karaşahin (davul), Hüseyin Çelik (bağlama), Okan Kovancı (flüt), Göksun Doğan (klarnet), Coşkun Aksel (klavye), İlhan Karahan (bas gitar), Özkan Kurt (bas gitar) grupta yer aldılar.

İlk albümü olan "Ölüme De Tilili"nin ardından Ankara Birlik Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu Pir Sultan Abdal adlı oyunun müziklerini yaptı. İlkay Akkaya ve Tuncay Akdoğan da aynı oyunda oyuncu olarak yer aldı. Bu oyunda seslendirilen türküler "Geçmişten Geleceğe Pir Sultan Abdal" adlı albümle dinleyicilerle buluştu. Bu albümde Zeki Göker anlatıcı olarak yer aldı. 1992 yılında "Gidenlerin Ardından" adlı albüm yayınlandı. Bu albümde de Musa Anter anlatıcıydı. "Aynı Göğün Ezgisi", "Güneşin Olsun", "Pir Sultan'dan Nesimi'ye Anadolu Türküleri", "Çığlık", "Rüzgarla Gelen", adlı albümlerden sonra 1997'de "Günde Dün" yayınlandı. Bu albümde, ilk yılların ekonomik, dolayısıyla teknik yetersizliğinden dolayı bazı şarkılar üzerinde hayata geçirilemeyen düşünceler, yeni düzenlemelerle dinleyiciye sunuldu.

"Günden Dün" albümünden sonra grubun kurucularından Tuncay Akdoğan gruptan ayrıldı.Şu anda Serüvenciler adlı grupla müzik yaşamını sürdürüyor.

Kızılırmak, "Sır" adlı albümle müzik yolculuğuna devam etti. "Sır"dan sonra da, Şivan Perver'in de konuk sanatçı olarak yer aldığı "Gölge" albümü, kısa bir süre önce dinleyiciye sunuldu. Bu albümlerin yanısıra, grubun solisti İlkay Akkaya'nın "Kül" adlı solo albümü 1998'de yayınlandı. 2000 yılının Aralık ayında ise İlkay Akkaya'nın ikinci solo albümü olan "Unutma" sevenleriyle buluştu.

Adını Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil’in "Kızılırmak" isimli şiirinden alan grup, daha sonra da aynı şiiri ABT ile birlikte müzikal bir oyun olarak sahneledi. Ayrıca yurtdışında yine ABT ile birlikte İbrahim Kaypakkaya'nın yaşamının anlatıldığı "Güneşten Bir Parça" adlı oyunun müziği ile "Bir Küçük Bulut" adlı filmin müziğini yaptı.

Yurt ve dünya sorunlarına, ezilenlere karşı duyarlılıklarını, yaptıkları müzik çalışmalarıyla gösteren grup, birçok kurum ve kuruluşun etkinliğine de dayanışma amacıyla katıldı, destek oldu. Kızılırmak, yurtiçinde ve yurtdışında sayısız etkinlik, konser, dinleti ve festivallere katıldı. Kurulduğundan bu yana konserleri yasaklandı, üyeleri gözaltına alındı.

Kızılırmak'ın bir yanına daha değinmekte yarar var. O da, başka sanatçılar veya müzik gruplarıyla birlikte kolektif çalışmalar yapması, onlara gönüllü olarak destekte bulunmasıdır. Grubun yapmış olduğu kolektif çalışmalara örnek olarak, Grup Mavi, Ali Asker, Grup Hasat, Ekrem Ataer, Salkım Söğüt, Nevzat Karakış, Mayıs Rüzgârı gibi sanatçı ve grupların albümleri gösterilebilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
grup, grup kızılırmak, grup kızılırmak biyografi, grup kızılırmak biyografisi, grup kızılırmak hakkında, grup kızılırmak hakkında bilgi, grup kızılırmak hayatı, grup kızılırmak kim, grup kızılırmak kimdir, grup kızılırmak özgeçmişi, grup kızılırmak yaşamı, hayatibiyografisi, kizilirmak

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Grup Tillo Biyografisi - Grup Tillo Kimdir - Grup Tillo Hayatı - Grup Tillo Yaşamı Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 01.05.14 16:21
Emre Kızılırmak Biyografisi-Emre Kızılırmak Kimdir - Emre Kızılırmak Resimleri ASYA Diger Ünlülerin Biyografileri 0 27.12.09 02:11
Grup Mp3 Biyografisi,Grup Mp3 Hayatı Sude Pop Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 06.06.09 13:58
Grup Kızılırmak Şarkı Türkü Sözleri Melek Özgün Müzik Şarkı Sözleri 65 30.04.09 23:52
Grup Kızılırmak Hayatı (Biyografisi) Güllü Özgün Müzik Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 11.03.08 23:48


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2