tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk rock müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Almora Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1147

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.04.09, 01:06   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Almora Hayatı ( Biyografisi )

Almora


Türk senfonik rock müzik grubu olan Almora, "Knight Errant"dan Soner Canözer tarafından "Wacken Open Air" sonrası 2001 yılında kuruldu. Klasik rock enstrumanlarının yanında keman flüt yaylı tambur ve soprano vokal örgüsünü, müziğine başarılı bir şekilde adapte etmişlerdir.

Vokalde Ahmet, davulda Serkan, bayan vokalde ve kemanda Nihan, flütte Bilge ve bas gitarda Vefa’dan oluşan Almora ertesi yıl RSF 5’te çıktı. Aldıkları olumlu tepkilerle kısa sürede tanınarak, çok yeni olmalarına karşın hızlı bir üretime giren grup, özellikle yabancı basının övgüsüyle karşılaştı. Bu tepkiler karşısında moral bulan ve çalışmalarına hız veren Almora, 21 Mart 2002’de bir single çalışmayla müzik piyasasına adım attı. Çalışmayı "Standing Still" ve büyük beğeni toplayan "Cyrano" oluşturuyordu.

Almôra, 2002 yılında yayınlanan “Standing Still & Cyrano” E.P.si ve yine aynı yıl içerisinde yayınlanan debut albümü “Gates of Time” ile büyük başarı yakaladı. Basın ve radyolar tarafından da ilgi gören bu albüm, bazı gazete ve dergilerde 2002 yılının en iyi on albümü arasında gösterildi. Almôra, aynı yıl içerisinde Kemancı Zine dergisi tarafından dinleyici oyları ile belirlenen “Yılın Yeni Topluluğu” ödülüne layık görüldü. Bazı yabancı dergilerde de olumlu kritikler alan bu albüm, özellikle Ürdün’de o yılın en çok ilgi gören yabancı rock albümleri arasında yer aldı.

Takip eden yıl, grubun ikinci albümü “Kalihora’s Song” raflardaki yerini aldı. Almôra’nın ilk albümündeki başarısını perçinleyen bu albüm, özellikle yurt dışındaki bir çok basın organından olumlu kritikler aldı.

2004 yılı sonbaharında çıkan 3. albümü “Shehrâzad” ile yurt dışındaki başarısını arttıran Almôra, bu albümün Japonya’da yayınlanmasının ardından uluslararası platformdaki yerini de sağlamlaştırmış oldu. Shehrâzad albümünün Japonya’da ilgi görmesi üzerine, bu albümde bulunan Soner Canözer imzalı iki şarkı, ülkenin efsanevi müzikal topluluğu “Takarazuka” tarafından “Revue of Dreams” müzikalinde Japonca olarak seslendirildi. Ayrıca bu albümden Avrupa’nın en prestijli rock müzik dergilerinden biri olan Alman RockHard’da övgü ile bahsedildi ve Almôra bir müzik ve kültür elçisi olarak nitelendirildi.

Almôra bu tarihe kadar Dio, Therion, Opeth, Tankard, Kreator ve Pain of Salvation gibi dünyaca ünlü bir çok grupla çeşitli konser ve festivallerde aynı sahneyi paylaştı.

2006 yılı başlarına gelindiğinde ise, Almôra’nın, 4. stüdyo albümü olan “1945” yayınlandı.

Almôra’nın bu yeni albümündeki iki şarkı dünyaca ünlü Türk Tenor Hakan AYSEV tarafından seslendirildi. Türk Rock Müziğinde bir ilk niteliğinde olan Rock- Opera tarzındaki bu çalışmalar, basın ve dinleyiciden tam not aldı.

Prodüksiyon anlamında da önemli bir aşama kaydeden Almôra, “1945” albümüyle ulusal basında geniş yer buldu ve kendisinden övgü ile bahsettirdi.

Bu arada, Almôra’nın “Kalihora’s Song”, “Shehrâzad” ve “1945” albümleri 2006 yılı ortalarında Meksika’da yayınlanırken Almôra’nın son albümü “1945”, Temmuz ayında Japonya’da dinleyicinin beğenisine sunuldu.Klasik rock enstrumanlarının yanında keman flüt yaylı tambur ve soprano vokal örgüsünü müziğine başarılı bir şekilde adapte eden ve ülkemizin senfonik metal tarzındaki ilk temsilcisi olan Almora grubu 2002 yılında çıkardığı debut albümü ile büyük başarı yakaladı. Zihni Müzik etiketi ile çıkan "Gates of Time" adlı bu albüm, Türkiye'de bir çok radyo t.v. dergi ve gazetede yer buldu ve bazı basın organları tarafından 2002 yılının en iyi on albümü arasında gösterildi. Almora grubu ayrıca 2002 yılı İstanbul Kemancı müzik ödülleri kapsamında "Yılın Yeni Topluluğu" ödülüne layık görüldü. Bunun yanında "Gates of Time" albümü yurt dışında da ilgi görürken, Ürdün'de 2003 yılının en çok satılan yabancı metal albümlerinden biri oldu.

Topluluk ilk albümünden sonra çeşitli festivallerde Dio, Kreator, Tankard ve Opeth gibi önemli gruplarla aynı sahneyi paylaştı.

Almora 29 Ekim 2003 tarihinde yine Zihni Müzik etiketi ile yayınlanan "Kalihora's Song" adlı ikinci albümü ile tekrar müzikseverlerin karşısına çıktı. Çıktığı günden itibaren yurtiçi ve yurtdışından olumlu tepkiler alan albüm yüksek bir başarı grafiği yakaladı.

Ve topluluğun 3. ve son albümü "Shehrâzad", Zihni Müzik etiketi ile 22 Eylül 2004 Çarşamba günü piyasaya çıktı . Çalışmaları Mayıs-Ağustos 2004 tarihleri arasında tamamlanan albümün miksajı ve masteringi Serdar Öztop tarafından yapıldı. Albümün prodüktörü ise aynı zamanda grubun gitaristi ve şarkı yazarı olan Soner Canözer. Daha önceki albümlerinden farklı olarak bazı parçalarda korolara da yer veren Almora'nın yeni albümünde toplam 9 parça bulunuyor. Albümün geneli İngilizce sözlü şarkılardan oluşuyor. 1993 yılında Sivas katliamında hayatını kaybeden aydınlarımız için yazılmış olan "Güneşin Ozanları" albümdeki tek Türkçe sözlü parça.

Grup yeni albümünün gala konserini 26 Eylül 2004 Pazar günü Therion grubu ile aynı sahneyi paylaşacağı Venue Maslak'ta verdi. 18 yaş sınırının olmadığı konserde yeni albüm parçalarını ilk defa seslendirdi. Almora bu konserin ardından 5 şehri kapsayan bir turneye çıktı.

2004 yılı sonbaharında çıkan 3. albümü “Shehrâzad” ile yurt dışındaki başarısını arttıran Almôra, bu albümün Japonya’da yayımlanmasının ardından uluslararası platformdaki yerini de sağlamlaştırmış oldu. Shehrâzad albümünün Japonya’da gördüğü ilgi üzerine, bu albümde bulunan Soner Canözer imzalı iki şarkı, ülkenin efsanevi müzikal topluluğu “Takarazuka” tarafından “Revue of Dreams” müzikalinde Ritchie Blackmore, Ronnie James Dio, Chris Impelliteri gibi ünlü müzisyenlerin eserleri ile birlikte Japonca olarak seslendirildi. Ayrıca bu albümden Avrupa’nın en prestijli rock müzik dergilerinden biri olan Alman RockHard’da övgü ile bahsedildi ve Almôra bir müzik ve kültür elçisi olarak nitelendirildi.

2006 yılı başlarına gelindiğinde ise, Almôra’nın, 4. stüdyo albümü ve diskografisindeki 5. yapıtı olan “1945” yayımlandı.

Masteringi New York Masterdisk stüdyolarında yapılan Almôra’nın bu yeni albümündeki iki şarkı dünyaca ünlü Türk Tenor Hakan AYSEV tarafından seslendirildi. Türk Rock Müziğinde bir ilk niteliğinde olan Rock- Opera tarzındaki bu çalışmalar, basın ve dinleyiciden tam not aldı.

Prodüksiyon anlamında da önemli bir aşama kaydeden Almôra, “1945” albümüyle ulusal basında geniş yer buldu ve müzikalitesiyle kendisinden övgü ile bahsettirdi. Bunun yanında “1945” albümü Yüxexes Dergisi yazarları tarafından “2006 Yılının En İyi Albümü” ödülüne layık görüldü.

Almôra kariyerindeki başarılarını yurt dışında albümler yayımlayarak 2006 yılında da sürdürmeye devam etti. “Kalihora’s Song”, “Shehrâzad” ve “1945” albümleri 2006 yılı ortalarında Meksika’da yayımlanırken; “1945” albümü Temmuz ayında Japonya’da dinleyicinin beğenisine sunuldu.

“Shehrâzad” albümü ise başarılarına bir yenisini ekleyerek, Blue Jean dergisi ve Milliyet gazetesinde “Türk Rock Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 5 İngilizce Sözlü Rock Albümü” nden biri olarak gösterildi.

Almôra 2007 yazını en sevilen parçalarından biri olan Cehennem Geceleri için özel bir single ve video klip yayımlayarak geçirdi. Aynı yaz ilk albüm “Gates of Time” Meksika’da yayımlandı.

Almôra, 2008 yılı Şubat ayında “Kıyamet Senfonisi” albümünü yayımlayarak Türk Rock Müziğinde yapılan İlk Türkçe Sözlü Gotik Rock albümüne imza attı. Müzikal zenginliği, epik ve şiirsel sözlerinin yanı sıra hikayesiyle de göze çarpan bu albümde Soner Canözer birçok konuk müzisyen ile çalıştı. Türk Rock Müziğinin en önemli seslerinden biri olan Ogün SANLISOY “İyiler Siyah Giyer” isimli şarkıyı güçlü yorumu ile seslendirirken, davulda Arbak DAL ve basta Burak KULAKSIZOĞLU gibi Türk Rock dünyasının iki önemli müzisyeni de konuk olarak yer aldı. Yaylı çalgıları Şenyaylar Yaylı Çalgılar Topluluğu tarafından çalınan albümün masteringi ise bu konuda dünyaca ünlü projelere imza atmış olan Roger LIAN tarafından New York Masterdisk stüdyolarında gerçekleştirildi.

Almôra, konserlerinde sunduğu başarılı performansı ve göz dolduran sahnesi ile dinleyicilerine masalsı bir atmosferde seslenerek her zaman dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Almôra bu tarihe kadar dünyaca ünlü bir çok grupla çeşitli konser ve festivallerde aynı sahneyi paylaştı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.07.09, 14:32   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Malatya
Mesajlar: 1.899
Konular: 1751
Puan Grafiği
Rep Puanı:2137
Rep Gücü:0
RD:Esra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 48
71 Mesajına 111 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Almora Biyografisi,Almora Hayatı,Almora Yaşamı,Almora Kimdir?Müzik Grubu Almora

Almora Biyografisi,Almora Hayatı,Almora Yaşamı,Almora Kimdir?Müzik Grubu Almora

Klasik rock enstrumanlarının yanında keman flüt yaylı tambur ve soprano vokal örgüsünü müziğine başarılı bir şekilde adapte eden ve ülkemizin senfonik metal tarzındaki ilk temsilerinden biri olan Almora grubu 2002 yılında çıkardığı debut albümü ile büyük başarı yakaladı. Zihni Müzik etiketi ile çıkan "Gates of Time" adlı bu albüm Türkiye'de birçok radyo televizyon dergi ve gazetede yer buldu ve bazı basın organları tarafından 2002 yılının en iyi on albümü arasında gösterildi. Almora grubu ayrıca 2002 yılı İstanbul Kemancı müzik ödülleri kapsamında "Yılın Yeni Topluluğu" ödülüne layık görüldü. Bunun yanında "Gates of Time" albümü yurt dışında da ilgi görürken Ürdün'de 2003 yılının en çok satılan yabancı metal albümlerinden biri oldu.Topluluk ilk albümünden sonra çeşitli festivallerde Dio Kreator Tankard ve Opeth gibi önemli gruplarla aynı sahneyi paylaştı.Almora 29 Ekim 2003 tarihinde yine Zihni Müzik etiketi ile yayınlanan "Kalihora's Song" adlı ikinci albümü ile tekrar müzikseverlerin karşısına çıktı. Çıktığı günden itibaren yurtiçi ve yurtdışından olumlu tepkiler alan albüm yüksek bir başarı grafiği yakaladı.Topluluğun 3. albümü "Shehrâzad" Zihni Müzik etiketi ile 22 Eylül 2004 Çarşamba günü piyasaya çıktı . Çalışmaları Mayıs-Ağustos 2004 tarihleri arasında tamamlanan albümün miksajı ve masteringi Serdar Öztop tarafından yapıldı. Albümün prodüktörü ise aynı zamanda grubun gitaristi ve şarkı yazarı olan Soner Canözer. Daha önceki albümlerinden farklı olarak bazı parçalarda korolara da yer veren Almora'nın albümünde toplam 9 parça bulunuyor. Albümün geneli İngilizce sözlü şarkılardan oluşuyor. 1993 yılında Sivas katliamında hayatını kaybeden aydınlarımız için yazılmış olan "Güneşin Ozanları" albümdeki tek Türkçe sözlü parça.Grup 2005 yılında 1945 adlı albümünü piyasaya sürdü. Şarkılardan birini ünlü Türk tenor Hakan Aysev seslendirdi. Şarkıların söz yazarı ise yine Soner Canözer.

Albümleri :

* 1945
* Shehrazad
* Kalihora's Song
* Gates Of Time
* Standing Still & Cyrano (EP)
Esra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
almora, almora biyografi, almora biyografisi, almora hakkında, almora hayatı, almora kim, almora kimdir, almora özgeçmişi, almora yaşamı, biyografisi, hayati

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22
Bi Rain Biyografisi,Jeong Ji Hoon Biyografisi,Rain Hayatı,Jung Ji Hun Hayatı Esra Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 21.09.10 03:56
Almora Biyografisi-Almora Hayatı-Almora Yaşamı-Almora Kimdir?Almora Senfonik Rock Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 20.08.09 19:18


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:54 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2