tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk rock müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Yırtık Uçurtma Biyografisi-Yırtık Uçurtma Hayatı-Grup Yırtık Uçurtma Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
846

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 19.12.09, 21:10   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 255
Konular: 229
Puan Grafiği
Rep Puanı:1700
Rep Gücü:0
RD:Akasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 139
35 Mesajına 70 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Yırtık Uçurtma Biyografisi-Yırtık Uçurtma Hayatı-Grup Yırtık Uçurtma Kimdir?

Yırtık Uçurtma Biyografisi-Yırtık Uçurtma Hayatı-Grup Yırtık Uçurtma Kimdir?

Modern rock müziğin sesleriyle, yaşadığımız topraklara özgü kültürel ve müzikal motifleri başarılı bir şekilde sentezleyip, kendine has yorumu ve duruşu ile Anadolu kökenli, rock tabanlı müziği yıllardır başarıyla temsil eden genç bir grup Yırtık Uçurtma.

Ekim 1996’da Yaren Karahasan (elektrik gitar), Mutlu Arı (vokal) ve Ertan Subaşat (bas gitar)’ın bir araya gelmesiyle kuruldu.
Mart 1997’de Şenel Aytaş (davul)’ın aralarına katılmasıyla, grup daha profesyonel bir bakış açısı yakaladı. 10 yıllık müzikal hayatında çeşitli müzisyenler de zaman zaman Yırtık Uçurtma’ya eşlik etti. 2006 Haziran’ında ise Mutlu Arı’nın gruptan ayrılmasıyla Alper Yazıcı solist olarak Yırtık Uçurtma’ya katıldı.

Müzikal sürecini “Yırtık Uçurtma (2001)” ve “İki (2006)” adlı albümleriyle süsleyen Yırtık Uçurtma, ayrıca "Çığlık" isimli parçalarıyla Cem Karaca, Cahit Berkay, Nejat Yavaşoğulları, Vedat Sakman, Kazım Koyuncu gibiisimlerle birlikte "Gitarın Asi Çocukları" isimli toplama albümde yer aldılar.

Bir çok tv ve radyo programınada konuk olan Yırtık Uçurtma, gerek solo konserlerinde, gerekse Cem Karaca, Moğollar, Erkin Koray, Haluk Levent, Bulutsuzluk Özlemi gibi tanınmış grup ve sanatçılarla birlikte verdiği konserlerde yoğun sahneperformansları, samimiyetleri ve içtenlikleriyle izleyicinin beğenisi kazandı ve kazanmaya devam ediyor.

Yırtık Uçurtma, konserlerinde kendi şarkılarının yanı sıra “geçmişten günümüze Anadolurock” tarzının en seçkin örneklerini de sunmakta. Şarkılarında ayrıca toplumsal sorunlarave konulara da değinen Yırtık Uçurtma, kurulduğu günden beri kimlikli ve kişilikli duruşunu korumakta.

Grup hakkındaki duyuru, haberler, konser fotoları v.s. gibi bilgilerin bulunduğu Yırtık Uçurtma resmi web sitesi olan aracılığı ile grup hakkında daha geniş bilgiyeulaşılabilirsiniz. Ayrıca grup üyeleri, gönderilen iletilerin ve konuk defterine yazılan mesajların her birini değerlendirip, tüm samimiyetleriyle cevap dönüyorlar.

Yırtık Uçurtma üyeleri:

Alper Yazıcı (Solist)

13 Şubat 1982 tarihinde İstanbul’un Sarıyer ilçesinde dünyaya geldi. Üniversite eğitimini Uludağ Üniversitesi Tasarım Bölümü ( Bil.Des.Tas) mezunu olarak tamamladı. 2006Haziran ayının sonlarına doğru aktif olarak Yırtık Uçurtma solisti oldu. 22 Haziran 2006 Zonguldak Karaelmas Festivali kapsamında Yırtık Uçurtma’yla ilk konserine çıktı.

Yaren Karahasan (Elektrik Gitar + Geri Vokal)

1977 yılında Zonguldak’ta doğdu.İlk, orta ve lise öğrenimini Zonguldak’ta tamamladı. Müziğe amatör olarak ilkokulda blokflüt çalarak başladı. Bunu lise yıllarında gitar çalarak daha ciddi boyuta taşıdı.Üniversite öğrenimi için İstanbul’a gelişiyle birlikte Mutlu ve Ertan’la tanışıp Yırtık Uçurtma’yıkurdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü menuzunu olan Yaren grupta elektrik gitar çalmakta ve arka vokal yapmakta.

Şenel Aytaş (Davul + Geri Vokal)

1969 yılında Sivas, Koyulhisar’da doğdu.İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Müziğe ilk olarak ilkokul yıllarında soba borusundan yaptığı darbukayla başladı. Lise bitimi ile birlikte davula merak sardı.Daha sonra Mart1997’de Ertan, Mutlu ve Yaren’le tanışıp gruba dahil oldu.Profosyönel grafikerlik yapan Şenel hâlen grubun davulcusu olarak müzik hayatına devam etmekte...

Not: İnternetten alıntıdır.
Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kimdir, uçurtma, yirtik, yırtık uçurtma, yırtık uçurtma biyografisi, yırtık uçurtma hakkında, yırtık uçurtma hayatı, yırtık uçurtma kimdir, yırtık uçurtma özgeçmişi, yırtık uçurtma yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Uçurtma Avcısı Kitap Özeti Okyanus Dünya Edebiyatından Kitap Özetleri 0 09.09.13 01:26
Rüyada Uçurtma Görmek - Rüyada Uçurtma Görmek Açıklaması ve Yorumu - Uçurtma Rüya Tab Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 13.08.12 01:53
Rüyada Yırtık Görmek - Rüyada Yırtık Görmek Açıklaması ve Yorumu - Yırtık Rüya Tabiri Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 27.07.12 21:59
Rüyada Yırtık ve Söküğü Dikmek Görmek - Rüyada Yırtık ve Söküğü Dikmek Görmek Açıklam Tarot T-U-Ü-V-Y-Z ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 27.07.12 21:57
Kahve Falında Uçurtma Görmek Ne Demektir - Kahve Falında Uçurtma Anlamı ve Açıklaması Tarot Kahve Falı 0 16.01.12 21:05


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:34 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2