tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Türk Sanat Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Türk Sanat Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk sanat müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ebru Gündeş Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
7158

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.03.08, 14:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Manisa
Mesajlar: 20
Konular: 17
Puan Grafiği
Rep Puanı:1061
Rep Gücü:0
RD:Ekselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 42
4 Mesajına 5 Kere Teşekkür Edlidi
:
Ebru Gündeş Hayatı ( Biyografisi )

Ebru Gündeş Hayatı ( Biyografisi )

12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul’da doğan Ebru Gündeş’in çocukluk yılları Şirinevler’de geçer. Okul yıllarından itibaren müzik ateşi hep içindedir. İdolü olan sanatçıların konserlerine gider, televizyon programlarını hiç kaçırmaz ve aile meclisinde, arkadaş toplantılarında, kutlamalarda, işte yani bulduğu her fırsatta şarkılar söyler. Konfeksiyon işçisi olarak çalıştığı yıllarda sesinin güzelliğini duyan bir tanıdık vasıtasıyla Neşe Demirkat’a götürülür. Amaç, Ebru Gündeş’in tanri vergisi güçlü sesini degerlendirmek ve müzik piyasasina kaliteli ve genç bir ses sunmaktir.
Bugün müzik sektörünün en önemli prodüksüyon firmaları arasında yer alan Neşe Müzik Yapim, o günlerde henüz kurulmadığı için Neşe Demirkat, böyle olağanüstü bir sesi değerlendirmeleri için Marş Müzik Yapim’ın o zamanki yöneticisi Koral Sarıtaş ve ünlü kemanî ve besteci Selçuk Tekay’a yönlendirir onu. Gündeş, bu iki önemli müzik adamindan da tam not alarak Marş Müzik Yapim’la anlaşir. Albüm hazirliklarina başlamadan önce sahne tecrübesi kazanmak ve şöhret dünyasinin büyüleyici dünyasina alişabilmek için bir süre Emel Sayin’a vokalistlik yapar. Güzel sanatçi, çok kisa sürede uyum saglayarak ilk albümünün hazirliklarina başlar.
Ve 1993 yılında "Tanrı Misafiri” adlı ilk albümü müzik dünyasına bomba gibi düşer. Selçuk Tekay’ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay’ın aranjörlüğünü yaptığı albümde birbirinden güzel ondört şarkı yer alır. Sanat müziğinden halk müziğine, klasik eserlerden pop şarkılarına hemen her türdeki eseri başarıyla yorumlar. Albümle aynı adı taşıyan ve yıllar önce Ajda Pekkan’ın seslendirdiği Fikret Şenez-Rahbani Bradders çalışması "Tanrı Misafiri” albümün ilk hiti olur. "Demir Attım”, "Aman Kimseler Duymasın”, "Herşey Seni Hatirlatiyor”, "Yaralım”, "Gel Diyemem" gibi hemen hemen tüm şarkilar büyük begeni kazanir ve Gündeş, ilk albümünde milyonluk satiş rakamina ulaşir. Bu albümle birçok ödüle layik görülen Gündeş, 1994 yilindan başlayarak Kral TV Video Müzik Ödülleri’nde "En İyi Kadın TSM Sanatçısı” ödülünü üç yıl boyunca kimseye kaptırmaz.
Ebru Gündeş, ilk albümün ardindan hemen ikinci albümün hazirliklarina başlar ve ertesi yil "Tatlı Bela” yayınlanır. Güçlü yorumu yanında güzelliğiyle de dikkatleri çekmeye başlayan genç sanatçı, “Tatlı Bela”da bu sefer ağırlıklı olarak slow ve romantik parçalar seslendirir. Yine Selçuk Tekay-Özkan Turgay ikilisinin imzasını taşıyan albümde A. Selçuk İlkan, Gönül Şen, Selami Şahin gibi isimlere ait on parça seslendirir. Sevtap Canbay’ın sözlerini yazdığı, Özkan Turgay’ın bestelediği "Tatlı Bela” albümün çıkış parçası olur. Bunu, "Ben Aşki Ölümsüz Bilenlerdenim”, "Şip Sevdi” gibi hitler izler. Bu albümde de Ajda Pekkan’la ülkemizde ünlenen "Hoşgör Sen” adlı Enrico Macias bestesine yer verir.

Müzik dünyasında çok genç yaşta kazanılan şöhret ve hızlı çıkış, bir takım hesapsız eleştiri ve saldırıları da getirir beraberinde. Bu olumsuz gelişmelere şöhret olmanın getirdiği yük de eklenince Ebru Gündeş için sıkıntılı günler başlar. Tam da böyle bir dönemde "Ben Daha Büyümedim" adlı üçüncü albümü çıkar. 1995 yılında çıkan albüm, "Fırtınalar” adlı ilk hitiyle ses getirirken Gündeş, "Ben Daha Büyümedim" ve "Çok Mu Gördünüz" adlı parçalarla eleştirilere sitem eder. Albüm, Ebru Gündeş’in müzik hayatında önemli bir birlikteliğin de başlangıcı olur. "Yorgun Geceler" isimli parçasını yorumladığı pop müzik dünyasının genç yıldızlarından Serdar Ortaç’la sonraki albümlerde işbirligi artarak sürecektir.

Kurtlar Sofrası” adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Bu albüme ismini veren şarkıda da çetin koşullara sahip müzik sektöründe genç yaşta meşhur olmanın, var olmanın sıkıntılarını dile getirir. Onüç parçanın yer aldığı albümün yönetmenliğini yine Selçuk Tekay yaparken, bu sefer farklı bir aranjörle, Ceyhun Çelik’le çalışır. Söz ve müziği Kerem Ökten’e ait olan "Deli Divane", albümün ilk hiti olur. "Sırnaşık Sevgilim”, "Aldırma Gönül”, "Koca Dünya", "Yalancı Bahar” öne çıkan çalışmalardır. Bu arada oyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır.

İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında "Sen Allahın Bir Lütfusun” adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay’ın yanında Kerem Ökten’in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir. Oniki şarkının yer aldığı albüm, Ebru Gündeş’in tam anlamıyla olgunlaştığı ve kendi tarzını sağlamlaştırdığı bir çizgidedir. Albümün çıkış parçası "Sen Allahın Bir Lütfusun”, pop müzikle sanat müziğinin kesiştiği bu çizgiye çok iyi bir örnek olarak listebaşı olur. İkinci klip çalışması, söz ve müziği Serdar Ortaç’a ait "Erkekler" için çekilir. Günay Çoban, Ufuk Doğan, Hakkı Yalçın, Aşkın Tuna, İlyas Keçeci gibi pekçok ünlü isme ait şarkılarla bir başucu albümü olur “Sen Allahın Bir Lütfusun”.

Ebru Gündeş 2000 yılında hayranlarının karşısına yeni bir albümle çıktı. "Dön Ne Olur" adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçiren Ebru Gündeş, bir süre hastanede kaldıktan sonra , uzun bir süre de dinlenerek hayranlarından uzak kaldı.Ancak hayranları ona olan sevgilerini albümüne yansıttılar ve Ebru Gündeş'in "Dön Ne Olur" albümü milyon barajını geçerek büyük bir rekora imza attı. Tarık Ağansoy'un düzenlemelerini yaptığı albümde, genç söz yazarı ve bestecilerin de parçaları bulunuyor.Sezgin Büyük,Altan Çetin , Sinan Özşeker, Ertuğrul Polat, Hakkı Yalçın'ın yanısıra Sezen Aksu'nun unutulmaz "Hata" parçası da albümde yer alıyor.Sanatçının alışılagelen çizgisini sürdürdüğü albümde bir de sürpriz yaptığı "Deli Deli" isimli çocuk parçası da yer alıyor. Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından , ilk konserini 11 Mart gecesi Bostancı Gösteri Merkezi'nde veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği'ne bağışladı.
2001 yılının Kasım ayında yepyeni albümü 'Hayat, Kadere İnat Seni Sil Baştan Yaşayacağım AHDIM OLSUN' ile müzik kariyerine bir albüm daha ekledi ve bu albümle başarısına başarı kattı.
Ebru Gündeş, profesyonel hayatına başladığı günden bu yana yurtiçinde ve yurtdışında verdiği konserlerle en yoğun programa sahip sanatçılar arasında yer alıyor.
Ekselans isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ekselans Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Alt 09.12.15, 14:18   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ebru Gündeş Biyografisi - Ebru Gündeş Kimdir - Ebru Gündeş Hayatı - Ebru Gündeş Yaşam

Ebru Gündeş Biyografisi - Ebru Gündeş Kimdir - Ebru Gündeş Hayatı - Ebru Gündeş Yaşamı



Ebru Gündeş
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, ebru, ebru gündeş, ebru gündeş biyografi, ebru gündeş biyografisi, ebru gündeş hakkında, ebru gündeş hayatı, ebru gündeş kimdir, ebru gündeş özgeçmişi, ebru gündeş yaşamı, gundes, hayati

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Ebru Şam Biyografisi -Ebru Şam Kimdir - Ebru Şam Hayatı- 2009 Miss Turkey Renklerin Dansı Diger Ünlülerin Biyografileri 0 13.01.10 20:19
Ebru Gündeş Resimleri-Ebru Gündeş Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 3 01.07.09 12:57
Evlenir miydik (Ebru Gündeş) Başak Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 15.10.08 16:23
Dert Faslı (Ebru Gündeş) Başak Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 15.10.08 16:22
Harika (Ebru Gündeş) Başak Türkçe Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 15.10.08 16:21


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2