tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Türk Sanat Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Türk Sanat Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) Türk sanat müzigi sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Muazzez Ersoy Hayatı(Biyografisi)
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
4792

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.03.08, 21:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Muazzez Ersoy Hayatı(Biyografisi)

Muazzez Ersoy

1958 Yilinda Istanbul’ da dünyaya geldi. Çocuklugu ve gençlik yillari Kasimpasa' da geçti. Müzikle ilgilenmesinde en büyük etken sevgili annesi müzige olan ilgisi ve sevgisi oldu. Bu sevgi o kadar büyükmüs ki, daha gençlik yillarinda karar vermis. Annesinin bu tutkusu daha gençlik yillarda kendisini de etkisi altina aldi ve ortaokulu bitirdikten sonra ögrenimimi müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdi. Bu yillarda sayin Irfan ÖZBAKIR ve sayin Baki DUYARLAR gibi degerli hocalardan musiki dersleri aldi. Tazgahtarlik yaparak kazandigi bütüm paralarini musiki derslerine yatriyordu.
Ilk olarak 1982 yilinda Istanbul Pembe Köþk Gazinosu' nda assolist olarak sahneye çikti. Bu arada 1985 yilinda TRT Ankara Radyosu' nun açmis oldugu sinava katildi fakat malesef kazanamadi Bu basarisizlik kendisini ilerideki basarilari için adeta itici bir güç oldu. 1989 yilinda TRT Ankara Radyosu seflerinden degerli hocasi sayin Cahit ÜNYAYLAR ile çalismaya basladi. 1990 yilinda TRT' ye gönderdigi yorumu kendisine ait olan alti eser denetimden geçti. TC. Kültür Bakanligi devlet Korosu Solisti olarak üç yil görev yapti.
Kaset çalismalarinda Elenor Plak ile basladi. " Seven Olmazki " ve " Herseyim Sensin " kendi dinleyicilerine bulusturan ilk iki kasetigdi. Daha sonra Raks Müzik Yapim ile " Sizi Seviyorum " ve " Sensizlik Bu " isimli üçüncü ve dördüncü albümlerini yapti. Amaci bundan sonraki çalismalarinda kendi firmasini kurup yapmakti. Bunu da basardi ve Levent Müzik adi altinda ekip olarak çalismalara basladi. 1995 yilinda Nostalji Serisi albümlerinin birincisini " Nostalji 1 " siz müzik severlerin ilgi ve begenisine sundu. Gördügümüz büyük ilgi ve sevgi üzerine 1996 yilinda " Nostalji 2 ", 1997 yilinda ise " Nostalji 3 " siz müzikseverlerle bulustu. 1998 yilinda bir ilke imza atti ve " Nostalji 4-5-6 " ayni anda piyasaya çikti Bundan sonraki çalismasinda " Nostalji 7-8-9 " ve son albümü çalismasi " Nostalji 10-11-12 " yine sizlerin istegi dogrultusunda üçlü olarak çikti.
Dostlarinin ve sevenlerinin verdigi destek ile çalismalarimi daha ileri götürecegine ve bu güzel birlikteligin, dostlugun ömürboyu devam edecegine inaniyor.

Notlar :

Muazzez ERSOY sanat hayatinda bu güne kadar kirilmasi güç bir rekora imza atmistir. Bunlardan biri 3 albümü birarada çikarip bir tanesini sevenlerine hediye olarak vermesidir
Geçtigimiz yillarda gerçeklestirdigi Türkiye Turnesi' nde 30 ilde stad konserleri vermid, böyle bir organizasyona katilan ilk bayan Türk Sanat Müzigi Sanatçisi olmustur. Sanatçi bu turnede 25.000 KM yol katedip Türkiye' nin pek çok bölgesinden 600.000 bayan hayranina seslenmeyi basarmistir. Muazzez ERSOY son 10 yil içinde 13.000.000' luk rekor rakamla albümleri en çok satis yapan sanatçidir

Bununla beraber 10 yilda 28 klip çekerek ayni zamanda en çok klip çeken sanatçi olmustur.
Nostalji serisi ile eskinin unutulmaz eserlerini bir bir günümüze getirip bu eserleri genç kusaklara sevdirmeyi basarmistir. Bu yüzden Nostalji Kraliçesi ünvanini kazanmistir. Bu albümlerin basarisini kendine mal etmeyerek albümlerinde eserlerine yer verdigi söz yazari ve bestecileri unutmayarak onlari ödüllerndiren tek Türk sanatçisidir. Ödülün yanisira telif haklari konusunda çok büyük titizlik göstermiitir.

1995 te kurdugu Levent Müzik Sirketi' nde dünya starlarinin yaptigi gibi, menajerlik, basin ve promasyon, müzik yönetmenligi, moda editörlügü bölümlerini ayni çati altinda toplayarak bu konuda da öncü olmustur. Levent müzik bünyesinde kurulan müzik arsivi özellikle Türk Sanat Müzigi dalinda olusturulmus en büyük arsivlerden biridir. Yaklasik50.000 sarkidan olusan plak, kaset ve cd yi barindirmaktadir. Sanatçi çagin gelisimine ayak uydurmakta geç kalmamis, sevenleriyle daha yakin olmak ve onlarin görüslerini daha yakindan takip edebilmek amaciyla kendi internet sitesinin olusturulmasini saglamistir Bu konuda da bir ilk olmayi basarmistir.

Ismi hiçbir sansasyona karismayan, sadece sanatiyla gündeme gelen Muazzez ERSOY, albüm satislarindaki basarisinin yanisira bu yönüylede halkin gönlündeki kraliçelik ünvanini korumustur. " Nostalji 1 " albümü piyasaya çikarken bu serinin 12 adet olacagini daha en basinda belirten sanatçi halkin albümlerine göstermis oldugu ilgiden son derece memnundur.

Nostalji' lerin ve Muazzez ERSOY' un önlenemez yükselisi, sanatçinin her firsatta dile getirdigi müzikte kalici olabilmek ve genç nesle Türk Sanat Müzigi' ni sevdirmek konularinda Basarili oldugunun bir kanitidir.
En son CD`si : SENIN ICIN (2002)

Magazin Gazetecileri Dernegi (MGD) Altýn Objektif Ödüllerinde Muazzez Ersoy EN IYI TÜRK SANAT MÜZIGI KADIN SANATCISI secildi. (26.04.2003)
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.06.09, 18:17   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Muazzez Ersoy Biyografisi,Muazzez Ersoy Hayatı,M. Ersoy Yaşamı,Muazzez Ersoy Kimdir?

Muazzez Ersoy Biyografisi,Muazzez Ersoy Hayatı,Muazzez Ersoy Yaşamı,Muazzez Ersoy Kimdir?

Türk Müziği’nin “Nostalji Kraliçesi” ve “Devlet Sanatçısı” Muazzez Ersoy, 9 Ağustos 1958 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Gerçek adı Yıldız Levent olan hanımefendi sanatçı, çocukluk ve gençlik yıllarını Kasımpaşa’da geçirdi.

Müzikle ilgilenmesinde en büyük etken, annesinin müziğe olan ilgi ve sevgisi oldu. Annesinin bu tutkusu sanatçıyı gençlik yıllarında etkisi altına aldı ve ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürmeye karar verdi. Bu yıllarda İrfan Özbakır ve Baki Duyarlar gibi değerli müzik hocalarından dersler aldı. Sanatçı, tezgahtarlık yaparak kazandığı birikimlerini müzik derslerine yatırdı. Bu arada 1974 yılında küçük yaşta evlendi ve iki yıl evli kaldı. Bu evlilikten Ender isminde bir oğlu oldu. Eşinden ayrıldıktan hemen sonra müzik dersleri almaya devam etti.

Muazzez Ersoy, ilk olarak 1982 yılında İstanbul Pembe Köşk Gazinosu’nda assolist olarak sahneye çıktı. Bu arada 1985 yılında TRT Ankara Radyosu’nun açmış olduğu sınava katıldı ancak kazanamadı. Bu başarısızlık sonraki çalışmaları için itici bir güç oldu. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu şeflerinden değerli üstat Cahit Ünyaylar’la çalışmaya başladı. Ersoy, 1990 yılında TRT’ye gönderdiği, yorumu kendine ait olan altı eserle denetimden geçti ve ekranlardan da dinleyicilerine seslenmeye başladı.

Muazzez Ersoy, ilk olarak “Seven Olmaz ki” adlı albümüyle dinleyicileriyle buluştu. Ardından ikinci albümü “Herşeyim Sensin”le tüm müzikseverlerin gözdesi oldu. Daha sonra Raks Müzik Yapım ile anlaşarak “Sizi Seviyorum” adlı çalışmasıyla büyük başarı kazandı. Bu albümde Selçuk Tekay ve Özkan Turgay gibi değerli ustalarla çalıştı.

Neşe Müzik Yapım’dan çıkardığı ikinci albümü “Sensizlik Bu” ile satış rekorları kıran Ersoy, bu çalışmadan itibaren müzikal çalışmalarını değerli üstat Ali İhsan Kısaç’la yürütmeye başladı. Müziğimizin “taçsız kraliçesi” Muazzez Ersoy, “Nostalji 1″ adlı albümüyle müzikseverlerin kalbinde yer etmiş nostaljik parçaları yeniden yorumlayarak bir ilke imza attı. Düzenlemelerini ünlü müzisyen Osman İşmen’in yaptığı albümde “Kalbimi Kıra Kıra”dan “Yemenim de Hâre Var”a, “Adını Anmayacağım”dan “Sevemedim Karagözlüm”e onaltı şaheser yer aldı. Türk Musikisi’ne adını kazımış Selahattin Pınar, Saadettin Kaynak gibi üstatların yanında Orhan Gencebay, Suat Suna gibi yıldız sanatçıların eserlerini seslendirdi. Albüm tüm ülke çapında müthiş başarı kazanarak satış rekorları kırdı. “Nostalji 1″in kazandığı başarıyı takiben dinleyicilerinin beğenisine sunulan “Nostalji 2″ ve “Nostalji 3″ de müzikseverlerin gönlünü fethederek önceki albümlerin başarısını tekrarladı. “Aşkın Kanunu”, “Gözleri Aşka Gülen”, “Oyun Bitti”, “Zor Dostum Zor”, “Kıskanırım” gibi eserler yeniden tüm müzikseverlerin diline düştü.

Sanatçı kısa bir süre sonra “Nostalji 4″ ve “Nostalji 5″ albümlerini birarada hayranlarına sundu. Muazzez Ersoy, albümlerde yine sevilen türkü ve şarkıları yorumladı. CD ve kaset formatında yayınlanan albümlerin yanında, bir de hediye olarak “Nostalji 6″ albümü verildi. Böylece üç albümden oluşan bu kompilasyonla bir ilke daha imza atılmış oldu. Türkiye’de ilk defa bir sanatçının üç adet albümü bir paket halinde çıkmış oldu. “Nostalji 6″ albümünde Muazzez Ersoy, Klasik Türk Musikisi’nin yıllandıkça güzelleşen eserlerini yorumlayarak Şekip Ayhan Özışık, Ismail Dede Efendi, Veli Dede, Erol Sayan gibi musiki üstatlarına saygısını sunmuş oldu.

12 albümden oluşan “Nostalji” serisi müzikseverlerin büyük ilgisine mazhar olarak dokuzbuçuk milyonun üstünde bir tiraja ulaştı. Sanatçı bir çok altın ve platin plakla ödüllerindirildi. Bir çok kuruluş tarafından çalışmaları ödüllendirilen Muazzez Ersoy, 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nın önerisiyle Sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından “Devlet Sanatçılığı”yla ödüllendirildi.

Son yıllarda Nostalji çalışmalarına ara veren ve yeni şarkılardan oluşan “Senin İçin”, “Seni Seviyorum” albümleriyle bir kere divalığını kanıtladı...
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.12.16, 15:58   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Muazzez Ersoy Biyografisi - Muazzez Ersoy Hayatı - Muazzez Ersoy Yaşamı - Muazzez Ers

Muazzez Ersoy Biyografisi - Muazzez Ersoy Hayatı - Muazzez Ersoy Yaşamı - Muazzez Ersoy Kimdir?

Teşekkürler.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
ersoy, hayatibiyografisi, muazzez, muazzez ersoy, muazzez ersoy biyografi, muazzez ersoy biyografisi, muazzez ersoy hakkında, muazzez ersoy hakkında genel bilgi, muazzez ersoy hayatı, muazzez ersoy kim, muazzez ersoy kimdir, muazzez ersoy özgeçmişi, muazzez ersoy yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Doç. Dr. Ruhi Ersoy Biyografisi - Doç. Dr. Ruhi Ersoy Kimdir - Ruhi Ersoy Hayatı Kartal Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 2 14.11.15 22:38
Muazzez Tahsin Berkand Biyografisi,Muazzez Tahsin Berkand Hayatı Sude Türk Edebiyatçıların Hayatı ( Biyografisi ) 0 12.06.09 00:13
Muazzez Ersoy -Muazzez Ersoy Fotografları-Muazzez Ersoy Resimleri Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 20.05.09 19:44
Muazzez Abacı Hayatı ( Biyografisi ) tualim Türk Sanat Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 28.07.08 04:28
Muazzez Ersoy Şarkı Sözleri Eylül Türk Sanat Müziği Şarkı Sözleri 39 18.03.08 20:11


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:26 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2