tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Türk sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nilüfer Kurt Biyografisi - Nilüfer Kurt Kimdir - Nilüfer Kurt Hayatı - Nilüfer Kurt Y
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
695

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.10.14, 17:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 9.368
Konular: 7178
Puan Grafiği
Rep Puanı:10540
Rep Gücü:131
RD:Kartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond reputeKartal has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 2.018
642 Mesajına 953 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Nilüfer Kurt Biyografisi - Nilüfer Kurt Kimdir - Nilüfer Kurt Hayatı - Nilüfer Kurt Y

Nilüfer Kurt Biyografisi - Nilüfer Kurt Kimdir - Nilüfer Kurt Hayatı - Nilüfer Kurt Yaşamı

Nilüfer Kurt (D. 10 Ocak 1976, Diyarbakır) Türk manken, televizyon aktrisi, yapımcısı, sunucusu ve menajer.

Henüz 15 günlükken ailesiyle İzmir'e taşındı. İzmir'de büyümüş olmasına rağmen her iki şehrin de kültürüyle yetişen Nilüfer Kurt'un, mankenlik, yapımcılık, sunuculuk, oyunculuk ve şarkıcılık deneyimleri oldu. 1997 yılında Prestij Mankenlik Ajansı'nı devraldı. Asıl çıkışını Örümcek dizisindeki Neslişah karakteriyle yaptı. Hafızalarda yer eden bu karakterin ardından gelen Hanım Ağa dizisiyle de oyunculuk kabiliyetine dair olumlu eleştiriler aldı. Bu dizinin ardından lakabı Hanım Ağa olarak kalmıştır. 2000 yılında Las Vegas'ta Türkiye'yi temsil etti. Kayra isimli bir kız evlat sahibidir. Kendi projesi olan ve 3 sezon 107 program boyunca canlı yayınlanan Nilüfer Kurt'la Show Zamanı isimli talk show'u sunmuştur. Modellik, sunuculuk ve yapımcılık hayatına aktif olarak devam etmektedir. Şu anda Pazartesi, Çarşamba, Cuma saat 11.30'da Cem TV'de canlı yayınla Mutfakta Sağlık programını sunmaktadır. Ayrıca Türkiye'nin en önemli oryantali Asena'nın resmi basın danışmanlığı ve menajerlik işlerini yürütmektedir.

Diyarbakır doğumlu olan Nilüfer Kurt, henüz 15 günlükken ailesiyle İzmir'e taşındı. 2 tarafın da kültürünü çok iyi bildiğini ve çok sevdiğini söyleyen Nilüfer, 1990'lı yılların başlarında TRT Türk Sanat Müziği Korosu sınavlarına kendini deneme amaçlı girdi ve sınavı kazandı; ancak sınava o dönemki çeşitli sorunlar nedeniyle farklı bir isimle girdiği için kayıt yaptırmadı. Mankenlikle başladığı kariyerine sunuculuk, oyunculuk ve hep yapmak istediği şarkıcılığı da ekleyerek sürdürdü.

1994-1997 yılları arasında Kanal D'nin unutulmaz haber araştırma programı Böyle Gitmez'de Kadir İnanır ile birlikte sunucu olarak yer aldı.

1996 yılında Sibel Turnagöl, Kaan Girgin, Yıldız Kaplan, Tolga Savacı, Yaşar Alptekin ve Levent Özdilek ile birlikte Yasemin adlı dizide rol aldı.

1997 yılında Prestij Ajans'ını Emel Yıldırım Acar'dan devraldı. Halen faal olan ajansta şu anda oryantal Asena'nın menajerlik ve basın danışmanlığı işleri yürütülmektedir.

Aynı yıl TGRT için hazırlanan dönemin yoğun ilgi gören Mehmetçik programını sunmaya başladı.

1998'de Star TV'nin unutulmaz programı ve magazin programlarının öncüsü Paparazzi'nin sunuculuğunu devraldı ve uzun süre sunuculuğunu yaptı.

Aynı yıl oynadığı reklam filmleriyle de ekranlara geldi.

Yine aynı yılın Ekim ayında izleyenlerin kopamadığı, Neslişah Danişment adlı karaktere hayat verdi ve Türk televizyon dizileri arasında unutulmayanlar arasında yerini almış entrika dizisi Örümcek'e başladı. Dizi; Zeynep Tor yönetmenliğinde 4 sezon 110 bölüm sürdü. Başrolü İpek Tenolcay'la olmak üzere Aykut Sözeri, Serhan Yavaş, Asuman Dabak, Nurşah Okay ve Betül Arım'la paylaştı. Böylece oyunculukta da sıkı bir çıkış yakalayıp kabiliyetini ve başarısını kanıtlamış oldu. Vamp, fettan, örümcek kadın, gibi başlıklarla dergilere kapak oldu.

1999 yılının Ocak ayında Hakan Altun'un kendini solo olarak tanıttığı albümün çıkış şarkısı Hani Bekleyecektin'in video klibinde oynadı.

2000 yılında, Las Vegas'ta Türkiye'yi temsil etti.

Unutulmayan karakterlere hayat vermeye devam etti. 2000 yılının Eylül ayında rahmetli Samim Değer'in Star TV için çektiği Hanım Ağa adlı dizide başrol oynadı. Dizinin müziklerini, sektörün duayen müzisyenlerinden Ali Otyam hazırladı ve jenerik müziğini Nilüfer Kurt seslendirdi. Nilüfer Kurt, sahne çalışmalarının ardından, albüm öncesi ilk stüdyo kaydını bu dizi ile gerçekleştirmiş oldu ve bu jenerik müziği, bir ilk gerçekleştirilerek dizinin görüntülerinden hazırlanan bir kolajla video klip formatında başta Kral TV olmak üzere müzik kanallarında dönmeye başladı. Dizi; yapılan reklamlarıyla, destansı hikâyesi ve görkemli sahneleriyle ilgi gördü ve 1 sezon yayında kaldı. Diziden sonra lakabı uzun süre Hanım Ağa olarak kaldı. Ayrıca dizi, hanım ağa rollerinin ve dizilerinin bir furya gibi önünün açılmasında etkili olmuştur.

Sezon dizilerinde oynamaya devam eden Nilüfer Kurt, 2001 yılının Eylül ayına gelindiğinde ise TRT 1 için çekilen Hava Şahinleri adlı dizide Gökhan Arsoy ile başrol oynadı. Dizi 1 sezon sürdü.

Nilüfer Kurt, oyunculukta beğenilen bir isimdi ki çektiği dizi-filmlerde hep başrol olarak yer aldı

Daha önce de yaşadığı şarkıcılık ve sahne deneyiminden sonra 2003 yılına gelindiğinde Lacivert Prodüksiyon'la anlaştı ve stüdyoya girdi. Temmuz ayı içinde Suat Aydoğan aranjörlüğünde çıkardığı Tövbekar adını verdiği albümünü çıkardı. Albüm fotoğraflarını Zeynel Abidin Ağgül çekti. Albümün çıkış video klibi Mustafa Mayadağ tarafından albümle aynı adı taşıyan parçaya çekildi Klipte kullanılan Hummer marka jeep, 1 milyon dolar değerindeki mücevherler derken klip epey dikkat çekti Ahmet Selçuk İlkan bestesi, Tövbekar, artık yeni jenerasyon tarafında da bilinen bir parça oldu. Albüm, bir furya gibi mankenlerin şarkıcı olduğu dönemde çıkmasına rağmen diğer albümlerin arasından sıyrılabildi.

2005 yılında birbirinden ünlü isimlerle Ünlüler Çiftliği'nin 2. bir versiyonu olan Ünlüler Teknesi/Yıldızlar Gemisi isimli yarışma programına katıldı.

Nilüfer Kurt; modellik, şarkıcılık, oyunculuk, yapımcılık ve (talk show da dahil) sunuculuk derken, show dünyasında elini attığı tüm işleri başarıyla yaparak günümüzde de etkin faaliyetlerini sürdürmektedir. Özel gecelerde ve açılışlarda da sunucu olarak yer almakta, sahne çalışmalarına, ekstralarına devam etmektedir.

2008 - 2011 yılları arasında ShowMax'te Nilüfer Kurt'la Show Zamanı isimli 107 program canlı olarak yayınlanan bir talk show programı yapmıştır. Program 2 kez lise öğrencileri ve 1 kez de 2009 yılında Erez Eğilmez tarafından yılın en iyi magazin-show programı kategorisindeödüllendirilmiştir. Nilüfer Kurt ödülünü Nişantaşı Locca Clup'da yapılan görkemli bir törenle almıştır.

2011'den itibaren Türkiye'nin en önemli oryantali Asena'nın resmi basın danışmanlığı ve menajerlik işleri de Nilüfer Kurt tarafından yürütülmektedir.

Aynı yıl gerçekleştirdiği organizasyonlardan birinde bir halı firmasının açılışı için Ece Erken'in sunuculuğunda Şenay Akay ile beraber Hürrem Sulta olmuştur.

2011-2012 sezonunu boyunca Nilüfer Kurt, 14 Kasım 2011 Pazartesi tarihi itibariyle Tor Yapım yapımcılığında haftada 3 gün canlı yayınla Cem TV'de Mutfakta Sağlık programını sunmaya başladı. Programın bir özelliği de Nilüfer Kurt'u Örümcek dizisinden eski yapımcısı Zeynep Tor'la bir araya getirmesidir.

2011 Aralık'ta Beylikdüzü White Corner'da Nilüfer Kurt'la Kadınca Sohbetler adındaki sohbetlerinde ünlü konuklarını ağırlamış ve alışveriş merkezine gelenler bu sohbetleri izleyebilmiştir.

2012 itibariyle, 1997 yılında Emel Acar'dan devraldığı Prestij Ajans'ın adını Prerstijkurt olarak değiştirmiş ve ajansında basın danışmanlığı, TV yapımı gibi medya sektörüne yönelik işler yapmaktadır.

2013 Mart'ta Muammer Ketenci - Ferit Akgül Amazon Kadınları defilesinde Tuğba Özay, Didem Taslan ve İpek Tanrıyar ile beraber görkemli bir defilede podyuma çıkmıştır.

Günümüzde Nilüfer Kurt oyunculuk, sahne çalışmaları, mankenlik ve sunuculuk işlerine devam etmektedir.

Dizileri - Oyuncu

Yasemin 1996 Show TV 2 Sezon, 39x50 dakika. Yönetmen: Temel Gürsu, Ömer Uğur

Canısı 1997 Show TV 1 Sezon, 26x50 dakika. Yönetmen: Temel Gürsu

Örümcek (dizi) 1998 Neslişah Danişment Show TV 3 Sezon, 110x50 dakika. Yönetmen: Zeynep Tor

Hanım Ağa 2000 Hanım Ağa Star TV 1 Sezon, 34x50 dakika. Yönetmen: Samim Değer

Hava Şahinleri 2001 TRT 1, 1 Sezon, Yönetmen: Temel Gürsu

Televizyon Programları

Böyle Gitmez (Kadir İnanırla) 1994 Kanal D 3 Sezon (Canlı)

Mehmetçik 1997 TGRT 2 Sezon

Paparazzi (program) 1997 Star TV 4 Sezon (Canlı)

Ünlüler Teknesi 2005 1 Sezon (Canlı)

Nilüfer Kurt'la Show Zamanı 2008 Showmax, 3 Sezon 107 program (Canlı)

Mutfakta Sağlık 2011 Cem TV, 1. Sezon (Canlı) (devam ediyor)

Ödülleri

Erez Eğilmez tarafından 2008 yılının en iyi magazin-eğlence programı: Nilüfer Kurt'la Show Zamanı
İstanbul'da bir lise, 2010 yılında en iyi show programı olarak Nilüfer Kurt'la Show Zamanı'nı seçtiler. (Kaynak)
Şişli Feriköy Lisesi, 2011 yılınınen iyi show programı dalında Nilüfer Kurt 'u ödüllendirmiştir.

Müzik Albümü (MC/CD)

Hanım Ağa 2000 Samim Değer (Single, Dizi Jenerik Müziği)

Tövbekar 2003 Lacivert Müzik

Video Klipleri

Hanım Ağa 2000 Samim Değer

Tövbekar 2003 Mustafa Mayadağ

Kaynak: wikipedia
--------------Tualimforum İmzam--------------
Kartal
Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, kimdir, kurt, nilufer, nilüfer kurt, nilüfer kurt biyografi, nilüfer kurt biyografisi, nilüfer kurt hakkında, nilüfer kurt hakkında genel bilgi, nilüfer kurt hayatı, nilüfer kurt kim, nilüfer kurt kimdir, nilüfer kurt özgeçmişi, nilüfer kurt yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Yeliz Kurt Biyografisi - Yeliz Kurt Kimdir - Yeliz Kurt Hayatı - Yeliz Kurt Özgeçmişi Kartal Atletizimcilerin Hayatı ( Biyografileri ) 1 28.05.19 13:16
Nilüfer Aydan Biyografisi - Nilüfer Aydan Kimdir - Nilüfer Aydan Hayatı - Nilüfer Ayd Kartal Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 12.10.14 01:13
Kurt Zouma Biyografisi - Kurt Zouma Kimdir - Kurt Zouma Hayatı - Kurt Zouma Yaşamı Kartal Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 25.05.13 01:59
Nilüfer Resimleri - Nilüfer Fotoğrafları - Nilüfer Resim - Nilüfer Fotoğraf - Nilüfer Okyanus Ünlülerin Resimleri 1 16.09.12 18:26
Yaşar Kurt Biyografisi-Yaşar Kurt Hayatı-Yaşar Kurt Yaşamı-Yaşar Kurt Kimdir? Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 0 19.12.09 21:30


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2