tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Türk sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Hatice Şendil Hayatı- Hatice Şendil Biyografisi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3539

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.06.09, 15:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Hatice Şendil Hayatı- Hatice Şendil Biyografisi

Hatice Şendil

Tuğçe Kazaz’ın Türkiye güzeli olduğu 2001 yılının Türkiye üçüncüsü olan tescilli güzel aynı yıl ülkemizi temsil ettiği Avrupa Güzellik Yarışması’nda da üçüncü olmuş. Hiç modellik yapmayan Şendil, hayatı boyunca oyunculuktan başka bir iş yapmak istemediğini anlatıyor. Şendil’in en büyük isteği ise tiyatroda oynamak. Genç oyuncu dönem karakterleri canlandırmak istiyor



atv’nin yeni dizisi ‘Yaban Gülü’nün tescilli güzeli Hatice Şendil’in hayatından bir dram çıktı. Hatice’nin 2 kardeşi de lösemi hastalığına yakalandı. Güzel oyuncu bunu öğrendiğinde henüz 8 yaşındaydı.

‘Kardeşim, kardeşimi yaşatmak için doğdu’

atv’nin dizisi Yaban Gülü’nün ‘Laçin’i Hatice Şendil oyunculuğuyla dikkat çekti. Diziyi konuşmak için bir araya geldiğimiz Şendil’in yaşamından, içinde bulunduğumuz “Kanser Savaş Haftası” için umut dolu bir hikaye çıktı.

Tescilli güzellerimizden Hatice Şendil, iddialı bir yapımla ekranlara konuk oluyor. Şendil’le hiç konuşulmayanlar…

Herkes onun büyük bir patlama yapmasını bekliyor ama onun acelesi yok. Yavaş ve emin adımlarla yürümek istiyor. Zaten hayatını da yaşından beklenmeyecek bir düzen içinde, olgun ve mantıklı yaşıyor. Sert ve gerçekçi… Laçin’in aksine hiç hayal kurmuyor ama gerçekte belki de Laçin’in hayalini kurduğu hayatı yaşıyor. Bu ciddiyetinin nedeni için önce “yaratılış” dese de bunun ardında çok büyük bir travma yattığı ortaya çıkıyor. Çocukken kardeşinin lösemi olması ve üçüncü kardeşinin kemik iliği nakli için dünyaya getirilmesi hayatın gerçekleriyle çok küçük yaşta yüz yüze getirmiş genç oyuncuyu. İlk kez anlattığı bu olay için “Neden anlattığımı bilmiyorum, inşallah yanlış anlaşılmam” diyen Hatice Şendil içini Saklambaç’a döktü…

*Yaban Gülü başladı… Çekimler nasıl gidiyor?
Güzel başladı, güzel gidiyor. Şu anda 40 kişilik oyuncu kadromuz var ve 60′a yakın mekanda çalışıyoruz. Bu sayılar bir dizi için çok yoğun bir çalışmayı gerektiriyor. Haftanın 5 günü çekimelerimiz var ve günde en az 16 saat çalışıyorum. Yorucu ama bir o kadar da güzel.

* Dizide neler var, neler bulacak izleyenler?
Bir anne-kızın dramı, mücadelesi var. Çok şey bulacak izleyici. Şaşıracak… Öyle doğru noktalarda öyle birbiriyle bağlantılı ki olaylar… Bütün karakterler birbirine bir şekilde bağlı. İki farklı dünyada yaşayan insanlar bir şekilde ilişkileniyorlar. Bu çok önemli. Bu anlamda çok şaşırtıcı şeyler olacak.



* Laçin nasıl biri, sizinle benzer yönleri var mı?
Benzemiyor aslında. Laçin’in herkes başka bir özelliğini görebilir. Laçin mutlu ama maddi imkansızlıkları var. Okumak istiyor ama okuyamıyor ama bir yandan da çok idealist biri değil. Ama romantik hayalleri var. Tam bir hayalperest. Laçin 19 yaşında ben 24 yaşındayım. Kendine kurduğu hayal dünyasının içinde yaşıyor. Laçin daha farklı. O hayalperest dünyanın içinde bir anda gerçeklerle yüzleşiyor. Babasının ölümüyle gerçek dünyaya dönecek ve gerçek dünyanın ne kadar acımasız olduğunu, insanların ne kadar farklı yüzlerinin olduğunu görecek. Hayal kırıklıklarından sonra yaşama tutunma mücadelesi var.

* Siz öyle misiniz?
Ben çok realistimdir. İdeallerim tabii ki var, ama hayal kurmam. Kendime karşı çok acımasızım. Ben Laçin’e benzemiyorum ama en yakın arkadaşlarımdan biri Laçin gibi çok hayalperest, onu gözlemliyorum rolüme hazırlanırken, ondan besleniyorum.

* Neden hayal kurmazsınız, hayal kırıklığı mı yaşadınız?
Yaratılış… Benim olgun bir tarafım var, çocukken de böyleydim.. Çok küçük bir çevrem var, çocukluktan beri görüştüğüm insanlardan kurulu çevrem de. Hayatıma çok çabuk yeni birilerini alamam.

* 2001 Miss Turkey üçüncüsü ve Miss Europe üçüncüsü seçildiniz, neden modellik yapmayı seçmediniz?
Modellik çok zor; aslında oyunculuk da çok zor ama modelliğin şartları benim tercih ettiğim bir şey değil. İşletme okuyordum. Hiç “Oyuncu olayım” diye düşünmemiştim. Yarışmaya da birdenbire karar verip, meraktan katıldım. Konservatuar sınavlarına girdim, workshoplar’a katıldım. Bunlardan birinde Veli Çelik’le tanıştım ve bir dizi için görüşmeye çağrıldm. Kapıdan içeri girdim, “Tamam sensin” dediler.

* Bu kadar çok çalışırken özel hayatınız ne durumda? Bir erkek arkadaşınız var mı?
(Gülüyor) Buna cevap vermeyeceğim. Ben çok otokontrol sahibi bir insanım, kendime karşı çok acımasızım. Çok sistemli bir hayatım var. Kendi karakterimi de böyle sistemli bir şekilde oturttum. Disiplin ve sorumluluk duygusu benim için çok önemli. Karşımdaki bunu kaldırabilmeli, taşıyabilmeli. Karşımdaki de böyle yaşayabilir. Bence kadının işkolik olması iyi bir şey, böylece küçük sorunları kafasına takmaz.

Hatice Şendil, “Evlenip çocuk sahibi olacak mısınız?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Çocuk sahibi olmakla ilgili korkularım var. Bunu daha önce hiç söylemedim… Bu tarz soruları geçiştirdim. Çocukluk dönemimde yaşadığım travmatik bir olayım var, bu yüzden çocuk sahibi olmaktan korkuyorum. Belki de bu yüzden hiçbir zaman çocuk sahibi olamayacağım. Kız kardeşim 2 yaşındayken lösemi oldu. 8 yaşındaydım. Bunları ilk defa sana söylüyorum, neden söylüyorum bilmiyorum. Üçüncü kız kardeşim ikinci kız kardeşim için doğdu. İkinciyi kurtarmak için yapılan bir bebek. Ondan yapılan ilik nakliyle yaşaması için. Annem hemen hamile kaldı. Göbek bağından nakil yapıldı. Bu işlemler gerçekleştirilirken günden güne iyiye gitti. Şimdi çok şükür iyi. Hastalık canımı acıtan bir şey, dayanamıyorum. Kardeşimin başına geldi diye benim de çocuğumun başına gelecek değil tabii ki bu olay. Ama çocuğumun başına bir şey gelecek diye korkularım var. Belki de hayal kurmamam bunlarla ilgili. Kardeşlerim bu durumu biliyorlar ve şakasını yapıyorlar. Küçüğü büyüğüne, “Ben senin için dünyaya geldim kıymetimi bil, ben senin hayatını kurtardım” diye şakalar yapıyor.”

Hatice Şendil Resimleri -Hatice Şendil Fotografları
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Okyanus Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
biyografisi, hatice, hatice şendil, hatice şendil biyografi, hatice şendil biyografisi, hatice şendil hakkında, hatice şendil hayatı, hatice şendil kimdir, hatice şendil özgeçmişi, hatice şendil yaşamı, hayati, sendil

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Hatice Şahin Biyografisi,Hatice Şahin Hayatı,Prof. Dr. Hatice Şahin Kimdir? İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 2 08.10.16 18:09
Atilla Şendil Biyografisi - Atilla Şendil Hayatı - Atilla Şendil Kimdir? Okyanus Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 12.12.13 15:56
Hatice Şendil Resimleri -Hatice Şendil Fotografları Okyanus Ünlülerin Resimleri 1 10.11.10 04:50
Sabih Şendil Biyografisi,Sabih Şendil Hayatı Sude Şairlerin Hayatı ( Biyografileri ) 0 14.06.09 20:52
Sadık Şendil Biyografisi,Sadık Şendil Hayatı Sude Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 14.06.09 20:09


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:15 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2