tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Biyografiler > Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) Türk sinema sanatçılarının hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Zeki Ökten Biyografisi-Zeki Ökten Hayatı-Zeki Ökten Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1114

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.12.09, 19:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22454
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.102 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zeki Ökten Biyografisi-Zeki Ökten Hayatı-Zeki Ökten Kimdir?

Zeki Ökten Biyografisi-Zeki Ökten Hayatı-Zeki Ökten Kimdir?




1941 yılında İstanbul Kanatlarımın Altında'da doğdu. Haydarpaşa Lisesi'de okuduğu yıllarda tiyatro ile ilgili çalışmalarına başladı. 1961 yılında Nişan Hançer'in yönetmenliğini yaptığı "Acı Zeytin" adlı filmle sinema dünyasına adım attı. Ömer Lütfi Akad, Halit Refiğ, Memduh Ün ve Atıf Yılmaz gibi Yeşilçam'ın ünlü yönetmenlerinin yanında çalıştı. 1963 yılında ilk filmi "Ölüm Pazarı"nı çekti. Bu film ile beklediği başarıyı elde edemeyince asistanlığa geri döndü.
Dokuz yıl asistanlığa devam ettikten sonra 1972'de "Kadın Yapar", ardından da 1973'de "Bir Demet Menekşe" ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Selim İleri'nin senaryosunu yazdığı film, bir aşk hikayesi üzerinden toplumsal bakış açısını dile getirmekteydi. Zeki Ökten'nin sinemaya bakış tarzı bu film ile kendini gösterdi.

Osman Seden, Ömer Lütfü Akad, Metin Erksan, Memduh Ün, Halit Refiğ ve Atıf Yılmaz'ın kuşağından sonra gelen ikinci yeni kuşak sinemacılar arasında yerini aldı. "Askerin Dönüşü"(1974), "Sürü"(1978), "Düşman"(1979) adlı filmlerinde gerçekçi uslubunu korurken,"Hanzo"(1975), "Kapıcılar Kralı"(1976), "Çöpçüler Kralı"(1977) ve "Faize Hücum"(1982) gibi filmleriyse toplumsal sorunları komedi ile vermeyi başarmıştır.

Kemal Sunal ile çalıştığı "Kapıcılar Kralı", "Çöpçüler Kralı", "Düttürü Dünya"(1988) gibi filmleri komedi olarak görülse de altında toplumsal gerçekler bulunmaktadır. O dönemki sosyal yaşama tepkiler ve eleştiriler içermektedir. Özellikle "Kapıcılar Kralı" ve "Çöpçüler Kralı" ile belli bir sınıf üzerinden Türkiye'nin o dönemki gerçekleri verilmiştir. 14. Antalya Film Şenliği'nde "Kapıcılar Kralı" adlı filmi ile "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı.

1978 yılında senaryosunu Yılmaz Güney'in yazdığı Türk Sineması'nın başyapıtlarından olan "Sürü" adlı filmi çekti. Bu film uluslararası başarılara imza atarak 11 tane ödül aldı. 1979'da Locarno Film Festivali ve 1980'de 10. Uluslararası Antwep Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülü de bunlar arasındadır.

Ardından yine Yılmaz Güney ile birlikte çalıştığı "Düşman"ı çekti. Bu film de yurtdışında ilgi gördü. Bu filmin ardından 1982 yılında başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı "Faize Hücüm" geldi. Bu film ile Antalya Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Yönetmen" ödüllerini aldı.

Bu filmi "Pehlivan"(1984), "Ses"(1986) ve "Düttürü Dünya"(1988) izledi. "Pehlivan" adlı film ile uluslararası birçok ödülün yanısıra, İstanbul Film Festivali'nde "Üstün Başarı" ödülü aldı. "Düttürü Dünya" adlı filmden sonra sinemaya bir süre ara verdi.

1993 yılında Kemal Sunal ile çektiği televizyon dizisi "Saygılar Bizden"i yaptı. 1995 yılında ise Kültür Bakanlığı ve Efes Pilsen'nin katkılarıyla Yusuf Kurçeli, Ömer Kavur, İrfan Tözüm ve Erden Kıral ile birlikte bağımsız 5 kısa sevgi ve hoşgörü öyküsünden oluşan "Aşk Üzerine Söylenmiş Herşey" adlı çalışmada yer aldı.

Ardından 1999 yılında Metin Akpınar, Zeki Alasya, Yıldız Kenter, Eşref Kolçak gibi büyük oyuncuların yer aldığı "Güle Güle" adlı filmi çekti. Film Almanya ve Fransa'da gösterime girmiş, birçok yurtiçi ve yurtdışı festivallere davet edilmişti. Bunun yanı sıra 37. Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ve "En İyi Senaryo" ödüllerini almıştı.

Bu filmlerin ardından 2003 yılında başrollerini Tarık Akan ve Okan Bayülgen'nin paylaştığı "Gülüm" ;2006 yılında ise Cüneyt Türel, Yaman Tarcan, Bülent Kayabaş ve Nilgün Belgün'nün rol aldığı "Çinliler Geliyor" adlı filmleri yönetti.
--------------Tualimforum İmzam--------------
TUALİM



Tualimforum kurallarını okuyunuz Lütfen.
Forum kullanımı hakkında bilgi için TIKLAYINIZ%TIKLAYINIZ.
Soru ve sorunlarınızı BURADAN bize yazabilirsiniz.
Kurallara uymayan kişilerin tualimforum'a girişleri yasaklanacaktır.
Lütfen imzanıza site adı, link içeren resimler koymayınız sorgusuz silinecektir.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
tualim Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
kimdir, okten, zeki, zeki ökten, zeki ökten biyografi, zeki ökten biyografisi, zeki ökten hakkında, zeki ökten hakkında genel bilgi, zeki ökten hayatı, zeki ökten kim, zeki ökten kimdir, zeki ökten özgeçmişi, zeki ökten yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Güler Ökten Biyografisi - Güler Ökten Kimdir - Güler Ökten Hayatı - Güler Ökten Yaşam Tolga Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 0 23.09.14 14:32
Zeki Koltukoğlu Biyografisi - Zeki Koltukoğlu Hayatı - Zeki Koltukoğlu Kimdir? ASYA Diger Ünlülerin Biyografileri 0 02.05.14 17:52
Zeki Doğan Biyografisi - Zeki Doğan Kimdir - Orgeneral M. Zeki Doğan Hayatı Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 15.02.13 18:02
Ökten İsminin Anlamı ve Açıklaması - Ökten Adının Anlamı ve Açıklaması - Ökten İsmini Kartal Erkek Bebek İsimleri ( Erkek Bebek Adları ) 0 05.12.12 18:05
Zeki Ökten vefat etti tualim Güncel Haberler Aktuel 0 21.12.09 19:58


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:10 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2