tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
6.Sınıf Türkçe Test 1
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
909

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.08, 12:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart 6.Sınıf Türkçe Test 1

1)Aşağıdaki cümlelerin hangisi öğelerine yanlış ayrılmıştır?
A)Kardeşin / çalışkanlığı ile / tanınıyor.
B)Buraya / kim bilir / ne zaman / gelir.
C)Korku / her insanda / az yada çok / vardır.
D)Yemek yemeye / şimdi / başladık.

2)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ekfiilin hikaye kipiyle çekimlenmiştir?
A)Soruları kolayca çözüverdik.
B)Tek arzusu Avrupa’yı dolaşmaktı.
C)Seni soran, amcanın kızıymış.
D)Proje üç yılda tamamlanabildi.

3)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir yoktur?
A)Anlatılanları hiç dinlemedi.
B)Bu, annemin isteğiydi.
C)Zaman ona da gerçeği öğretir.
D)Ali’yi dinler bundan sonra.

4)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yalnızca zamirin altı çizilmiştir?
A)Hiç kimse buradan ayrılamaz.
B)Bu, birçok gencin düşlerini süslüyor.
C)Orada bu akşam sizi de görebilecek miyiz?
D)Birçoğunuz o gün kendinizi bana anlatamadınız.

5)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir soru sıfatıyla sağlanmıştır?
A)Sen bu işi kolay mı sanıyorsun?
B)Nasıl gideceğimizi biliyor musunuz?
C)Yarın mı gidecektik oraya?
D)O, nasıl bir insandır?

6)Aşağıdaki cümlelerin hangisi yüklemin türü yönünden farklıdır?
A)Sanatçının ilk işi gözlemdir.
B)Duvarlar nemlenmiş.
C)Radyoyu kurcalama çocuğum.
D)Dün sen mi aradın beni?

7)Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca farklıdır?
A)Oturmak yok bundan sonra.
B)Sende çalışma isteği de yok.
C)Bu işte kar yok değil.
D)Kaç gündür arayan soran yok.

8)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük “gerçek” anlamda kullanılmıştır?
A)Bu gün neşe doluyum.
B)Duru bir anlatımı vardır Yunus’un.
C)Ruhundaki fırtına yüzüne vurmuştu.
D)Okuldan ilk kez kaçmıştım, korkuyordum.

9)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde emir (buyurma) anlamı yoktur?
A)Eve gidecek ders çalışacaksın.
B)Gel de inan söylediklerine.
C)Doğru söyle.
D)O zaman gelir; kendin yaparsın!

10)Aşağıdakilerin hangisinde farklı bir ad tamlaması vardır?
A)Nisan ayı yağmurlu olur.
B)Çalışma saatleri yeniden düzenleniyor.
C)Su testisi su yolunda kırılır.
D)Gümüş künyesi kaybolmuştu.




CEVAPLAR: 1) B 2) B 3) A 4) D 5) D 6) A 7) C 8) D 9) B 10)D
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
6sinif, test, turkce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
8.Sınıf Türkçe Test 1 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:38
7.Sınıf Türkçe Test 6 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:38
7.Sınıf Türkçe Test 5 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:37
7.Sınıf Türkçe Test 4 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:37
7.Sınıf Türkçe Test 1 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2