tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
6.Sınıf Türkçe Test 6
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1013

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.08, 12:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart 6.Sınıf Türkçe Test 6

1) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinde ünsüz benzeşmesi vardır?
A) Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar.
B) Her şey incelikten, insan kabalıktan kırılır.
C) Hesapsız kasap ya bıçak kırar ya masat.
D) Herkesin aklı bir olsa,koyuna çoban bulunmaz.

2) Aşağıdaki dörtlüğün hangi dizesinde,ünlü düşmesine uğramış bir sözcük vardır?
A) Havalar güzel gidiyor;
B) Sen de çiçek açtın erkenden
C) Küçük zerdali ağacım,
D) Aklın ermeden.

3) “ Ev – oda” sözcüklerindekine benzer bir anlam ilişkisi,aşağıdaki sözcüklerin
hangileri arasında vardır?
A) Demirci – demir B) Okul – öğretmen
C) Gemi - kamara D) Fırıncı – ekmek

4) “Boy” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde “uzunluk” anlamında
kullanılmıştır?
A) Gördüğümüz pitonun boyu altı metre vardı.
B) Kıyı boyunca yürüdük.
C) On saat boyunca konuşmuşlar!...
D) Kavgada boyunun ölçüsünü almıştı.

5) Aşağıdaki sözcüklerden hangisinin eş anlamlısı yoktur?
A) yurt B) bol C) sinek D) süre

6) Aşağıdaki sözcüklerden hangileri özelden genele doğru sıralanmıştır?
A) varlık – tahıl – başak – buğday – tane
B) canlı – kuş leylek – kanat
C) küpe – altın – metal – varlık
D) cansız – kılıç – kalkan – ok

7) Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili ekin görevi diğerlerinden farklıdır?
A) Gönlüm herkese hoşgörülü ile bakıyor.
B) Derdim büyüktür kimselere söyleyemem.
C) Bilim çağında yaşıyoruz.
D) Sözüm çevreyi kirletenlere.

8) Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisinin türü diğerlerinden farklıdır?
A) Çocuklardan hiçbiri bahçeye çıkmak istemiyor.
B) Birkaç sepet elma toplamamız gerekiyor.
C) Kimi insanları memnun edemezsiniz.
D) Birçok arkadaşım seneye yurt dışına gidiyor.

9) “İnsan , çalıştığının karşılığını alır.” Aşağıdakilerden hangisi, anlamca bu cümle
ile çelişir?
A) Ne ekersen onu biçersin.
B) Yazın başı pişenin kışın aşı pişer.
C) Emeksiz yemek olmaz.
D) Besle kargayı oysun gözünü.

10) Aşağıdaki sözcüklerden hangisi “takı” sözcüğündeki yapım ekiyle türetilmiştir?
A) Tartı B) Askı C) Sevgi D) Katkı





CEVAP ANAHTARI
1) B , 2) D, 3) C , 4) A , 5) C , 6) C , 7) C , 8) A , 9) D , 10) A
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
6sinif, test, turkce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
8.Sınıf Türkçe Test 1 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:38
7.Sınıf Türkçe Test 6 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:38
7.Sınıf Türkçe Test 5 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:37
7.Sınıf Türkçe Test 4 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:37
7.Sınıf Türkçe Test 1 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2