tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Dersler/Ödevler > Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi Türkçe ödevleri,Edebiyat ödevleri,Dil Bilgisi ödevleri...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
6.Sınıf Türkçe Test 7
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1098

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 20.07.08, 12:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow 6.Sınıf Türkçe Test 7

Soru-1
Aşağıda altı çizili sözcüklerden hangisinde kaynaşma sesi yoktur?
A)Burslu okumayı aklına koymuş
B)Kalemini yere düşürmüşsün.
C)Cevap anahtarını henüz hazırlamadım.
D)Yeni sokak lambalarını gördün mü?

Soru-2
Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi yapım eki alırken bir ünlü kaybına uğramıştır?
A)Oktay Akbal’ın kitaplarıyla tanışmamın uzunca bir öyküsü var.
B)Dün akşam Azra Erhat’ın Mavi Yolculuk adlı kitabını fazlaca okudum.
C)Sait Faik’in öykülerinin özelliklerini ayrıca anlatacağım.
D)Deniz, Cahit Külebi’nini Sivas Yollarında adlı şiirini iyice ezberledi.

Soru-3
Aşağıdaki sözcüklerden hangisi Türkçe olduğu halde küçük ünlü uyumuna uymaz?
A)salon B)düşman
C)orman D)çamur

Soru-4
“Ben de çoşku içinde o insan seline kapılmış koşuyordum… Benim de türeğim hayecandan yerinden fırlayacakmışcasına çarpıyordu. Bu kalabalıkta onu, Gazi Paşa’yı, kurtarıcımızı görmek mümkün müydü?”
Sabiha Gökçen/Atatürk’le Bir Ömür
Paragrafta aşağıdaki ses olaylarından hangisi yoktur?
A)Ünsüz yumuşaması C) Ünlü daralması
B)Ünsüz sertleşmesi D) Kaynaştırma

Soru-5
Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamıyla kullanılmıştır?
A)Bir yudum sevgi için neleri feda etmezdi.
B)Onun bu kadar dar görüşlü olabileceğini hayal bile edemezdim.
C)Hayatım renkleniyor, geleceğim ışıl ışıl parlıyordu.
D)Öğrenciler sıkıntılı bir şekilde sınıfa girdiler.


Soru-6
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ünsüz benzeşmesine örnek yoktur?
A) Neye yarar, neye yarar dedikçe insan hiçbir şey yapamaz olur.
B) Kendi varlıklarından memnun olanlar, iyi sonuçlar yaratırlar.
C) Bilgi farklılık yaratan bir bağdır
D) O, insanın öğrenme kapasitesinin ne kadar büyük ve şaşırtıcı olduğunu biliyordu.

Soru-7
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bileşik sözcük kuruluşu bakımından diğerlerinden farklıdır?
A) Köyceğiz’de bir başka mavidir gökyüzü.
B) Aydınlarımız günlük kaynaklarının kaybolmasından korkarlar.
C) Sevgi nedir, nasıl hissedilir, nasıl verilir?
D) Fuat Bey, emredersiniz efendim, diyerek uzmanları çağırttı.

Soru-8
‘Babam, sabah kalktığımız kadar cahil, gece yatağa girmenin en büyük günahlardan biri olduğuna inanırdı. Her gün yeniş bir şeyler öğrenmememizi isterdi. Belirli bir şey öğrenmemizi öğrenmek istemezdi,öğrendiğimiz her yeni şeyin bizi bambaşka bir insan yaptığını ve bizleri tekdüzelikten ve sıkıntıdan kurtardığını söylerdi. Akşam yemeğinde öğrendiğimiz bilgileri hep birlikte paylaşırdık.’
Parçanın ana düşüncesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Öğrendiğimiz yeni bilgilerin paylaşılması çok önemlidir.
B) Her zaman değişik konular öğrenmek gerekir.
C) Öğrenilen yeni şeyler insanı değiştirir.
D) Hiçbir şey öğrenmeden günü geçirmek günahtır.

Soru-9
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde anlamca karşıt sözcükler bir arada kullanılmıştır?
A) Hayat hem acı hem de tatlı sürprizlerle doludur.
B) Sınavda yaptığı yanlışlar, Meltem’i bütün doğrularını götürmüş.
C) Burkulan ayağını ılık suyla değil soğuk suyla yıkamalısın
D) aydınlığa ulaşmaya çalıştıkça karanlığa gömülüyoruz sanki.

Soru-10
‘ Dünyamız
Oysaki insanlar vardır yeryüzünde
İşimiz, derdimizin ortağı
Dostumuz kardeşimiz insanlar
Onları düşündüğüm zaman
Öyle bağlanıyorum ki hayata
Gecelerim gündüz olur.’
Yukarıdaki şiirde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
A) bileşik sözcük B) ünsüz düşmesi
C) ünsüz yumuşaması C) türemiş sözcük






CEVAPLAR
1)B
2)C
3)D
4)C
5)D
6)B
7)A
8)C
9)C
10)B
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
6sinif, test, turkce


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
8.Sınıf Türkçe Test 1 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:38
7.Sınıf Türkçe Test 6 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:38
7.Sınıf Türkçe Test 5 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:37
7.Sınıf Türkçe Test 4 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:37
7.Sınıf Türkçe Test 1 SERDEM Türkçe-Edebiyat-Dil Bilgisi 0 20.07.08 12:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:37 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2