tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Memleketini Tanı > Türkiyenin Tarihi Mekanları
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Türkiyenin Tarihi Mekanları Türkiye'nin tarihi mekanları,Türkiye'de tarihi degeri olan mekanlar...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Bodrum Kalesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1142

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 25.06.08, 16:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Administrator
 
Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 425
Konular: 410
Puan Grafiği
Rep Puanı:2520
Rep Gücü:20
RD:Admin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond reputeAdmin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 46
27 Mesajına 153 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi

Bodrum Kalesi, iki liman arasında, üç taraf denizle çevrili, kayalık bir yarımada üzerine kurulmuştur. Kalenin, kare biçimine yakın bir görünümü vardır. Kale 80x85 metre ölçülerindedir .En yüksek yeri, deniz seviyesinden 47,5 metre olan Fransız Kulesidir .
Bodrum Kalesinin duvarlarında 249 arma vardır. Armalar, kulelerin savaş stratejisinin gelişmesiyle, yapılan eklentilerin ve onarımların yapıldıkları tarihlerin anlaşılmasına yardmcı olan bir imza gibidir.
İç kaleye yedi kapı geçilerek ulaşılır. İç kalenin gezdiğiniz her yeri, sizi karşılayan tavus kuşları, güvercinleri, firavun tavukları yanında Renk renk begonvilleri, karanfilleri, çeşitli kaktüsleri, çam, gölge ağacı, Akdeniz iklimine uygun her türlü çiçek ve ağaçlarıyla doğal bir parka girdiğiniz izlenimini verir.

İç kalede dut ağacının gölgesinde dinlenen Şapel, gotik tarzdadr ve kalenin en güzel yapsdır. Şapelin hemen sanda bulunan Türk hamamn gezdikten sonra, Şapelin solundaki yoldan yukar doru yürüdüğünüzde, Romalı devlet adam amforaların arasında, yüzyılların heybetiyle sizi, bulunduğu yol kenarından izler. Amfora parkından yukarıya doru yürüdüğünüzde, karşınza gelen yapı, cam salonu olarak kullanlmaktadır.
Bu salonda, M.Ö. 14. yüzyıl ile, M.S 11. yüzyıl arasına tarihlendirilen sualtı ve toprak altı cam objeler, altlarından yapları . Işıklandırmayla bize bir renk cümbüşü sunarlar. Cam salonunda 1:20 ölçeğinde yaplmış olan akvaryum, sualt çalışmalarının nasıl gerçekleştirildiğini gösterir.
Cam salonundaki güzelliklerden çıktığınızda, karşınıza gelecek olan dikdörtgen görüntülü taş yapı, 11. yüzyıl Serçe Liman cam batının sergilendiği salondur. Bu yapnın önündeki duvar kalntıları
( M.Ö. 4 yüzyıl), Mausolos'un sarayının temelleri sanılmaktadır .Serçe Liman batının sergilendiği salondan çıkıp sağ tarafa döndüğünüzde gördüğünüz su samcı Mausolos dönemine aittir.

Gezi boyunca izlediğiniz kalıntılar, buranın her dönem iskan gördüğünün kanıtıdır . Alman ve Yunan kulelerin bulunduğu avluya birkaç basamakla çıktığınızda, sağ taraftaki iki yüksek kule, İtalyan ve Fransız kuleleridir. Bu kulelerin bulunduğu alana, gotik tarz kaburgalı tonozdan geçilir. Burası, Bodrum' u stanköy' e kadar görebileceğiniz, en güzel manzaraya sahip köşedir. Kaburgalı tonozu geçtiğinizde, Karyal Prenses, altın taç ve kıymetli takılar içinde uçuşan etekleriyle sizi beklemektedir. Kırk yaşlarında öldüğü sanılan - M.Ö. 379' dan önce doğmuş, 330' larda ölmüş olmalı. Kraliçe Ada' ın, Karya' da satrap ne kadar sürdüğü bilinmemektedir ama, Bodrum Kalesi' nde sonsuza kadar ziyaretçileri ile yaşayacağı kesindir.
Karyal Prensesin şölen evinden o günleri yaşamış gibi çıkarsınız ve sola dönüp, merdivenleri şövalye adımlarıyla çıktığınızda İngiliz kulesinin önündeki avlu, bir ortaça bahçesi gibi düzenlenmiş çiçekleriyle sizi karşılar. İngiliz kulesi, İngiltere İngilizlerin yaptı en büyük yapılardan biridir. Bu kule içinde, kendinizi ortaça yaşayan biri gibi hissedersiniz. Ortaçağ giysileriyle dolaşarak size içecek bir şeyler ikram eden mankenler ve ortaçağ müziği, duvarlara işlenmiş yazılar, sizi bir anda o günlere götürür . İngiliz kulesinden çıktıktan sonra, batı ya doğru giderseniz karşınıza küçük bir kule çıkar. Kule içinde, kalenin son komutan İbrahim Nezihi Bey'in bir kahvesini içmenizi tavsiye ederiz. Alman Kulesi, İngiliz kulesi gibi ortaça şövalye yaşam ansıtacak şekilde düzenlenmiştir. Yılanlı Kule, doğum, yaşam ve ölüm üçlemesini anlatan bir salondur .
Alman kulesinin arkasından sola dönüp Osmanlı dönemine ait tuvaletleri geçtiğinizde, karşınıza ortaçağ vahşetini tüm detaylarıyla göreceğiniz zindan (işkence odası ) çıkar . Manzarayı içinize çeke çeke dönüş yoluna geçtiğinizde, Alman kulesinin hemen yanındaki kafeteryada küçük bir mola verebilir ya da çiçeklerin arasından Şapelin bulunduğu yere kadar yürür , sonra arka bahçeye geçersiniz. Ağaçların üzerinde asılı tan tum levhalar, sizi mitoloji dünyasına götürür. Kalenin kuzeybatısında, birinci kapının bulunduğu kısımda, festivallerin, konserlerin yapıldığı ve tiyatro oyunlarının oynandığı geniş bir alan ve ikinci kapının hemen yanında, bir zamanlar top korugan olarak kullanılmış, şimdi Bodrumlu sanatseverlere hizmet veren sanat galerisi vardır .
Bodrum, denizle iç içe bir kenttir. Limandan saat 11' de pek çok tekne, günlük turlara çıkar. Kimi Orak adasına, kimi de Karaincir' e doğru hareket eder. Saat 18' de dönüş başlar. Tekneler, sizi kapı da bekleyen akşamın keyfine bırakır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Mesajınızda:


-> Mail Adresinizi verirseniz,
-> Konuyla alakasız yorum yaparsanız / Konuyla alakasız bir soru sorarsanız,
-> Amaçsız, içinde paylaşım olmayan, saçma konular açarsanız,
-> Üstüste mesaj yazarsanız ( Flood yapmakda denir),
-> Küfür ederseniz,
-> Konuyla alakasız bir başlık atarsanız,
-> Mesajınızın tamamını büyük harfler veya puntolar kullanarak yazarsanız,


Mesajınız SİLİNİR ayrıca siz BANLANIRSINIZ.





Admin
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
bodrum, kalesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Bodrum Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi Adresi ve Telefonu - Muğla Bodrum SGK İletişim Goeben Muğla 1 18.10.15 23:28
Rüyada Bodrum Görmek - Rüyada Bodrum Görmek Açıklaması ve Yorumu - Bodrum Rüya Tabiri Tarot A-B-C-D-E-F-G ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 17.03.13 17:33
Bodrum Resimleri - Bodrum Fotografları Okyanus Muğla 0 13.06.12 18:47
Nevşehir Kalesi Resimleri - Nevşehir Kalesi Fotografları - Nevşehir Kalesi Resim Serap Nevşehir 0 11.03.12 03:04
Diyarbakır Kalesi Efsanesi - Diyarbakır Kalesi Hikayesi - Diyarbakır Kalesi Efsanesi Serap Efsaneler ve Yöresel Halk Hikayeleri 0 12.12.11 18:35


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:23 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2