tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > KÜLTÜR VE SANAT > Ülkeleri Tanıyalım
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Ülkeleri Tanıyalım Kıtalara Göre Ülkelerin Tanıtımı


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Roma
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1020

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.01.10, 20:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Roma

Roma



*

Dünyanın en büyük metropollerinden biride Roma’dır. Tiber ırmağının kıyılarında yedi tepe üstüne kurulmuştur. Antik Roma’nın uygarlık merkezi olmuş ve hristiyanlığın merkezi olarak da kabul edilmiştir. Kentin içinde 3 milyonluk nüfusu ile bağımsız Vatikan devleti hala tüm hristiyanların genel merkezi durumundadır.

Uygarlıkların beşiği olarak da adlandırılan Roma eski antik kentle yeni kent dokusu içinde kaynaşmış durumdadır. Antik Roma içinde Forum, tarihi merkez Capitol, Piazza del Rotonda ve Piazza Nova, görkemli rönesans binaları, saraylar, ünlü Aşk Çeşmesi..18.yüzyıl Grand Tour, Piazza di Spagna Roma’nın aklımıza hemen geliveren birkaç isimden biridir.. Pek çok müze yalnızca sabahları açık ve büyük bir kısmıda pazartesi günü tüm gün kapalıdır. Bazı müzeler Pazar günleri ücret almaz.Ama çoğu müze ve anıt ücretlidir. Roma alışveriş açısından da büyük bir çeşitlilik sunar. Dünyanın en önemli markalarına ev sahipliği yapan İtalya’nın büyük mağazaları bu kenttedir.Ayakkabıdan çantaya, parfümden çukulataya, hazır giyimden mücevhere kadar birçok dünyaca ünlü markalar bulunmaktadır. Ayrıca yeni moda akımları, genç tasarımcılar bu kentte kendilerini kabul ettirmeye çalışırlar.

Roma aynı zamanda yine dünyaca ünlü İtalyan yemeklerinin merkezi konumundadır. Kentin her bölgesinde kendine has lezzetler barındıran, gerçek Roma mutfağına rastlamak olasıdır. Pizzalar, makarnalar ve çeşitleri, hamur yemekleri Roma Mutfağının temel yemek çeşitlerindendir. Ayrıca İtalyan bağlarından üretilen nefis şarapları da sofralarından eksik olmaz.

* Bu olağanüstü kentin villaları, tapınakları, antik banyo ve amfitiyatroları, arenaları arasında insan bazen hangi çağda yaşadığını unutur. Sokaklarda dolaşırken ansızın karşınıza yerleri süpüren cübbeleriyle din adamları ya da ellerinde uzun tesbihleriyle rahibeler çıkabilir. Ya da çok uçuk giysisiyle, zincirlerini sallayarak birkaç motorsikletli genç dar sokakların duvarlarına sürtünerek yanınızdan hızla kayıp giderler . Kenti tanımanın en ideal yöntemi adım adım bütün sokakları dolaşmaktır. Her yol, her meydan kendine özgü bir ruha, bir kişiliğe sahiptir. İspanyol merdivenlerinden Tiber’e dek uzanan eski kentte dolaşirken kulaginiza Italyanlarin bol gürültülü konuşmalari ve kahkahalari çalinir.

Italyanlar büyük aileleri severler. Kalabalik sofralardan hoşlanirlar.Uzun yemek saatlerinde saatlerce sohbet ederler. Çocuklarla birlikte yaşlilarda ayni mekandadir. Ve hepsi bir agizdan konuşur. Sicakkanli Akdeniz insanlarinin kendine özgü coşkusuyla hem kendileriyle hem de dünyayla barişik yaşarlar. Hayat felsefeleri güzel, rahat yaşamak ve yaşamin tüm nimetlerinden faydalanmak üstüne kurulmuştur. Özgür ruhlariyla hemen hemen tümü de sanatçi duyarliginda uzun serenatlarla sevgililerine şarkilar söyler, kayiplarinin arkasindan agitlar yakarlar. Her ani coşkuyla kutlayan Italyanlar’ın kadınları çok güzel, erkekleri çok yakışıklıdır. Onları böyle farklı kılan ya da böyle olağanüstü gösteren de kimliklerine sinmiş özgüven ve yine yaşam felsefelerindeki özgürlük tutkusudur.

Roma’ya gidince elbette Vittorio Emmanuel’in devasa anıtının önünden geçmek, Trevi çeşmesine dilek tutup para atmak, Pantheon’a bir uğramak gerekir. Vatikan ‘da, San Pietro meydanında Papa’nın rengarenk giysili İsviçreli muhafızlarının arasından geçip Katolik dünyasının merkezi Bazilika’ya giderseniz. Girişten hemen sonraki Aziz Pietro’nun heykelinin ziyaretçiler tarafından öpülmekten aşınmış ayaklarını görebilirsiniz. Michelangelo’nun eseri muazzam kubbe, aynı ustanın eseri Sistine şapelinin duvar ve tavan resimleri ve tüm Roma sizi bugünkü uygarlığın temeli olan rönesansı bir daha tanıma fırsatı verir.

*
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
roma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Roma Mitolojisinde Pax - Pax Kimdir - Roma Mitolojisi Pax Kimdir Tolga Genel Kültür 1 06.12.17 13:33
Roma Mitolojisinde Spes - Spes Kimdir - Roma Mitolojisi Spes Kimdir Tolga Genel Kültür 0 22.08.14 21:25
Rüyada Roma Görmek - Rüyada Roma Görmek Açıklaması ve Yorumu - Roma Rüya Tabiri Tarot N-O-Ö-P-R-S-Ş ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 28.12.12 21:20
Roma Mitolojisi - Roma Mitolojisi Nedir - Roma Mitolojisi Hakkında Genel Bilgi Serap Genel Kültür 0 11.09.12 02:38
Roma Yolu-Mersin Roma Yolu Kedi Mersin 0 31.12.09 05:16


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:37 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2