tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Atatürk Üniversitesi (ERZURUM)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2420

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.03.08, 22:54   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Çanakkale
Mesajlar: 2.228
Konular: 112
Puan Grafiği
Rep Puanı:1641
Rep Gücü:0
RD:Sevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant futureSevda has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 36
24 Mesajına 38 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Atatürk Üniversitesi (ERZURUM)

Atatürk Üniversitesi (ERZURUM)

Atatürk Üniversitesi’nin tarihçesi Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli rüyalarından birinin gerçekleşme hikayesidir. Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk 1 Kasım 1937 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama yılını açış konuşmasında Doğu Anadolu’da büyük bir üniversite kurmanın gereğini ifade ederek, bu husustaki çalışmaları başlatma talimatı vermiştir.
Atatürk’ün ölümünün ardından bu çalışmalara 12 yıl ara verildikten sonra konu,1950 yılında tekrar gündeme getirildi. 1951 yılında oluşturulan bir komisyon Doğu Üniversitesi’nin Erzurum’da kurulmasını önerdi. 1954 yılında çıkarılan 6373 Sayılı Kanunla bu üniversitenin adının Atatürk Üniversitesi olması kararlaştırıldı. Aynı yıl Amerika Birleşik Devletleri A.I.D. teşkilatı aracılığı sonucu Nebraska Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzalanarak hazırlık çalışmaları hızlandırıldı ve 6990 Sayılı Atatürk Üniversitesi Kanunu’nun 07.06.1957 tarihinde yürürlüğe girmesi ile kuruluş çalışmaları tamamlanmış oldu.
Üniversite 17 Kasım 1958 tarihinde bir ortaokul binasında Ziraat ve Fen - Edebiyat Fakülteleri ile öğretime başladı.İki fakültede 135 öğrenci ile öğretime başlayan Atatürk Üniversitesi bugün 38 bin 477 öğrencisi, 2439 Öğretim Elemanı, 16 Fakülte, 20 Yüksekokul, 6 Enstitü, 15 Araştırma Merkezi, 100 binin üzerinde mezunu ve "Üniversite kuran Üniversite" unvanına sahip konumu ile bilim ve kültür hayatımızın parlak bir meşalesidir. Bu meşaleyi yakmak için büyük coşku, heyecan ve gayret gösteren Cumhurbaşkanlarımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Celal BAYAR’ ı, Başbakan Adnan MENDERES’ i, Milli Eğitim Bakanları Tevfik İLERİ, Prof. Rıfkı Salim BURÇAK, Celal YARDIMCI ve Atatürk Üniversitesinin yerleşkesi için sembolik fiyatlarla arazilerini veren veya bağışta bulunan, Erzurumlular ile katkıları olan tüm kişi, kurum ve kuruluşları minnet ve şükranla anıyoruz.
Atatürk Üniversitesi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri doğrultusunda ülkemizi, muasır medeniyetler düzeyine ulaştırmanın bilincini taşımaktadır. Bu amaçla, edindiği bilgi birikimini, ülkemizin ve insanlığın, sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik alanlarda gelişmesi yönünde kullanılmasını ilke edinmiştir.
Bu nedenle, ulusal ve uluslararası standartlarda, Atatürk ilkelerini ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini özümsemiş, üst düzey mesleki yeteneğe sahip, öğrenciler yetiştirmek, Atatürk Üniversitesinin öncelikli görevidir.

Atatürk Üniversitesi Kampusü, ülkenin büyük kampüslerinden biridir. Gerek mimari yapısı, gerekse çevre düzenlemesiyle onbinlerce öğrenciye kucak açar. Kampüs, öğrencilerin sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamanın yanında, doğal güzellikleriyle de onları kucaklayan modern bir yapıya sahiptir. Kampüste her mevsim bir başka güzeldir

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler


Atatürk Üniversitesinde Sosyal ve Kültürel Etkinlikler gerek üniversite genelinde, gerekse fakülteler ve yüksekokullar düzeyinde sürdürülmektedir. Öğrencilerin ders dışındaki zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla sanat etkinlikleri sergilenmekte, amatör düzeydeki çalışmalar denetlenmektedir. Öğrencilerimizin çalışmaları yıl içerisnde halka açık olarak sergilenmektedir. 2000 yılından itibaren Bahar Şenlikleri ve Nevruz Şenliği üniversitemizde düzenli olarak yapılmaktadır. Bu organizasyonda, satış ve tanıtım yerleri, spor karşılaşmaları, film ve tiyatro gösterileri, çeşitli yarışmalar, panel, konferans, sempozyum, defile ve konserleriyle büyük ilgi görmektedir. Öğrencilere yönelik olarak Kültür Müdürlüğü bünyesinde her yıl halk oyunları (Erzurum, Artvin, Kafkas, Elazığ, Trabzon, Gaziantep, Diyarbakır, Muğla, Adıyaman), Türk halk müziği, hafif batı müziği, alanlarında çalışmalar yapılmakta; bağlama kursları düzenlenmektedir.
Deneyimli eğitmenler tarafından yürütülen bu kurslar için öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmektedir. Ayrıca yıl boyunca konser, kültür şenlikleri, müzik ve halk oyunları gösterileri, anma ve kutlama törenleri, sergi, kongre, panel, konferans, sempozyum gibi kültürel, sanatsal ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirilmekte, bu etkinlikler öğrenciler tarafından ücret ödenmeksizin izlenebilmektedir. Bu etkinliklere katılan öğrenciler, öğretim yılı sonunda düzenlenen törenlerde ödüllendirilmektedir. Diğer taraftan halk oyunları dalında çeşitli yörelerimize ait çalışmalar da devam etmektedir. Bu çalışmalar kampüs içinde yer alan oditoryumda, Kültür Merkezinde ve, 4000 kişilik Atatürk Tören Alanı’nda, fakültelere bağlı konferans salonlarında düzenlemekte ve sergilenmektedir.

Spor Tesisleri ve Etkinlikler


Üniversitemizde öğrencilerimizin her türlü sportif çalışmalarına olanak sağlamak amacıyla sportif tesislerin yapımına ayrı bir önem verilmiştir. Yörenin ülkemizin önde gelen kış sporları merkezlerinden biri olması nedeniyle diğer spor dalları arasında kış sporlarına ayrıca önem verilmektedir. Türkiye Üniversiteleri arasında yapılan yarışmalarda bir çok başarılara imza atan takımlarımızdan bazılarını Futbol, Kayak, Atletizm olarak sıralayabiliriz. Sportif etkiliklere her yıl 5 bin dolayında genç katılmaktadır Üniversitemiz Merkez Kampüsü’unde 10 adet spor salonu bulunmaktadır ve bir adet stadyum bulunmaktadır. Çok amaçlı yeni kapalı spor salonu 1997 yılında faaliyete geçmiştir. Ayrıca Merkez kampüste yeni olarak, bir mini futbol sahası, 1 adet basketbol ve 3 adet tenis kortu nisan 2002 de hizmete girmiştir.

Atatürk Üniversitesinde her yıl geleneksel spor şöleni düzenlenmekte, fakülte ve yüksek okullar arası sportif yarışmalar tertip edilmektedir. Ayrıca, çeşitli dallarda sporcularımız hem ulusal, hem de uluslararası organizasyonlara katılmakta ve başarılı dereceler elde etmektedirler. Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü de bu tür yarışmalarda başarılı olan öğrencileri ödüllendirerek, onların sportif etkinliklere katılmalarını teşvik etmektedir. Spor Müdürlüğü bünyesinde başta kayak, dağcılık, futbol ve atletizm olmak üzere çok sayıda branşta yoğun sportif faaliyetler yapılmaktadır.

Kampüs-Ulaşım

Atatürk Üniversitesi Kampusü, ülkenin büyük kampüslerinden biridir. Gerek mimari yapısı, gerekse çevre düzenlemesiyle onbinlerce öğrenciye kucak açar. Kampüs, öğrencilerin sosyal ve kültürel gereksinimlerini karşılamanın yanında, doğal güzellikleriyle de onları kucaklayan modern bir yapıya sahiptir.Kampüste her mevsim bir başka güzeldir. Kampüs, büyük bir bölümü ağaçlandırılmış 35 bin 870 dekarlık alan üzerinde kurulmuştur. Üniversitemiz, civar il ve ilçelerdeki mevcut fakülte ve yüksekokullar itibariyle toplam 12 kampüsten oluşan bir bütündür. Atatürk Üniversitesi merkez kampüsü gelişmesini tamamlamış ülkemizin en büyük ve en güzel kampüslerinden birisidir.

Kampüste, Rektörlük örgütü, fakülte ve yüksekokul binaları yanında öğrenci yurtları, personel lojmanları, sosyal tesisleri, kültür merkezi, ilk ve ortaokul düzeyindeki eğitim kurumları ile açık ve kapalı spor salonları, 1 adet büyük stadyum, 3 adet tenis kortu, 1 adet açık 1 adet kapalı basketbol sahası, kapalı yüzme havuzu, sağlık birimi, kafeterya, kütüphane, matbaa tesisleri, araştırma hastanesi, banka ve (ATM’ler), PTT ve güvenlik birimi bulunmaktadır. Kampüste öğrencilerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek tesisler mevcuttur. Ayrıca her an şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilecekleri ulaşım olanağı vardır.

Çevre düzenlemesine özel önem veren ve geceleri de ışıklandırılan kampusun 10 bin dekarlık bölümü ağaçlandırma çalışmalarına tahsis edilmiştir.

(Alıntı)
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
atatürk, erzurum, üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Pasinler Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Pasinler Erzurum - Erzurum Pasinler Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 24.01.12 21:20
Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Köprüköy Erzurum - Erzurum Köprüköy Atatürk Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 14.01.12 19:02
Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Aşkale Erzurum - Erzurum Aşkale Atatürk Yatılı Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 03.11.11 20:01
Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi İlköğretim Ok Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 17.11.10 16:10
Atatürk İlköğretim Okulu Erzurum - Erzurum Atatürk İlköğretim Okulu Pelince Anaokulu - İlköğretim 0 17.11.10 02:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:11 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2