tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Baskent Üniversitesi(Ankara)
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2366

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 06.03.08, 23:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Wink Başkent Üniversitesi(Ankara)

KURULUŞ VE TARİHÇE



Ülkemizin nitelikli yüksek öğretim kurumlarına olan gereksinimi, 1980 yılından beri sağlık alanında çağdaş düzeyde hizmet veren Türkiye Organ Naklı ve Yanık Tedavi Vakfı’nın deneyim ve birikimleriyle birlikte mevcut tesislerinin üniversiter bir yapıya dönüştürülmesi kararını oluşturmuştur. 1993 yılı ortalarında Haberal Eğitim Vakfı ile birlikte kurulması kararlaştırılan Başkent Üniversitesinin’nin kuruluş işlemleri başlatılıp kısa sürede tamamlanmıştır.

Üniversitemiz 13 Ocak 1994 tarihinde 3961 sayılı kanunla kurulmuştur. Üniversitemizin eğitim dili Türkçedir; ancak, akademik ve mesleki İngilizce dersleri ile yoğun İngilizce eğitimine ağırlık verilmektedir.

Başkent Üniversitesinin’nin amacı, bilgi çağının gerektirdiği evrensel "bilgiye-ulaşım" ve "bilgi-kullanım" yeteneklerine sahip; sağlık, insan bilimleri, sanat, çevre, endüstri, ticaret ve teknoloji alanlarında bilgili ve deneyimli; araştırmacı, dinamik, ülke sorunlarına duyarlı; mesleklerinde ve iş dünyasında başarılı; rekabete açık; uluslararası çevrelerle yakından ilişkili; sanatsal, kültürel ve tarihsel değerlerimize sahip çıkan; çevre korumasına duyarlı insanlar yetiştirilmektedir.

Üniversitemizin 65’i yoğun bakım olmak üzere toplam 288 yataklı ve modern teknolojik yapıyla desteklenmiş laboratuvar ve görüntüleme üniteleri ile ameliyathanelerine sahip tanı ve tedavi merkezidir.
Hastanemiz, 17 Aralık 1997 tarihinde TS-EN-ISO 9001 Kalite Sistemi Belgesi almış olup, 1998 yılında yapılan çlışmalarla Psiko Sosyal Rehabilitasyon Merkezi (Yapracık), Ayaş Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi de Kalite Sistem Belgesi kapsamına dahil edilmiştir.
Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi, Ankaray Beşevler istayonuna yaklaşık 500 metre uzaklıkta olup Bahçelievler minibüs ve otobüsleri ile rahatlıkla ulaşılabilecek bir konumdadır.
YURTLAR:
Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, ders çalışma imkanı yaratmak. Toplu yaşam koşullarına uyumlarında gerekli desteği sağlamak ve başarılı olmalarında katkıda bulunmaktır.
Üniversitemiz Öğrenci Yurtları 3 blok olup çift kişilik olmak üzere toplam 500 yatak kapasitesine sahiptir.
Odalarımız ve koridorlarımız halı kaplıdır. Oda içlerinde banyo, lavabo ve tuvalet bulunmaktadır.
Kişiye özel yatak, gardrop, kütüphane, çalışma masası ve sandalyesi mevcuttur. Her katta iki adet dinlenme mekanı ve dışarıdan arandığında anons sistemiyle ulaşılacak kat telefonları bulunmaktadır. Yurt binasının ve odalarının günlük temizlikleri 16 Yardımcı Personel ile Ev Ekonomisti yönetim ve gözetiminde günlük yapılmaktadır. Öğrencilerin kullandıkları yatak takımları iki haftada bir değiştirilmektedir.
Yurtlar ve şehir merkezi arasında ulaşım, ücretsiz olarak Üniversitemiz servis araçları ile sağlanmaktadır. Yurtlara son giriş saati hafta içi 24:00, Cuma, Cumartesi ve resmi tatil günleri 01:30’dur.
Yurtlarda Sağlanan Olanaklar
Yurtlarımız 1996 yılından bu yana Öğrencilerimize sağlıklı, güvenli ve temiz bir ortamda barınma, beslenme, ders çalışma ortamı yaratmak, toplu yaşam koşullarına uyumlarında gerekli desteği sağlamak ve başarılı olmalarında katkıda bulunmak amacıyla çalışmaktadır.
Odalarımız ve koridorlarımız halı kaplıdır. Oda içlerinde banyo, lavabo, tuvalet ve 24 saat sıcak su bulunmaktadır. Kişiye özel yatak, gardrop, kütüphane, çalışma masası ve sandalyesi mevcuttur. Bütün odalarımızda internet bağlantısı mevcuttur.
Her katta iki adet dinlenme mekanı ve dışarıdan arandığında anons sistemiyle ulaşılacak kat telefonları bulunmaktadır.
24 saat vardiyalı olarak görev yapan Yurt Memurları ve güvenlik bulunmaktadır.
Odaların temizliği günlük yapılmaktadır. Yurt Kompleksi içinde Tabldot seçenekli Yemekhane, Bankamatik, Televizyon Salonu, Kartlı Telefonlar, Market, Bilardo Salonu, Sigaralı ve Sigarasız bölmeli Café, Bay ve Bayan Kuaför, Satranç Eğitmeni gözetiminde kullanılan Satranç Salonu, İnternet Cafe, Pastane, Çamaşırhane ve ütü odasında yeterli sayıda çamaşır makinesi ve kurutma makinesi bulunmaktadır. 24 saat tüm yurt öğrencilerine açık Çalışma Salonu bulunmaktadır
Adres: Başkent ÜniversitesiYurtlar Müdürlüğü Eskişehir Yolu 20. km Konutkent Karşısı Bağlıca Kampusü - Ankara
Tel: 0312 234 10 10 / 1260 - 1261 - 1258
Fax: 0312 234 11 76

FAKÜLTELER
Diş Hekimliği Fakültesi:
Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 1999 yılında kurulmuştur. Başkent Üniversitesi Dişhekimliği hizmetleri 1995 yılında Tıp Fakültesi bünyesinde açılan üniteyle başlamıştır. Halen Dişhekimliği Fakültesi, Ankara Hastanesi ve Bağlıca Kampüsünde toplam 10 diş ünitesi ve 9 yardımcı sağlık personeliyle hizmet vermektedir. Poliklinik hizmetleri 1995 yılından itibaren oral diagnoz ve radyoloji ile tedavi dallarında pratisyen dişhekimleri, cerrahi, protez ve ortodonti dallarında uzman doktorlar tarafından verilmekte iken, 1998 yılında yoğun hasta talebi nedeniyle periodontoloji dalında da uzman düzeyinde hizmet verilmeye başlanmıştır.

Bugün, beş klinik, bir ameliyathane, premedikasyon ve sterilizasyon üniteleri, protez ve ortodonti laboratuvarları, sefalometrik, panoramik ve periapikal röntgen cihazları içeren röntgen ünitesini kapsayan bir merkez durumundadır. Bunun dışında, Tıp fakültesinin bütün eğitim, araştırma olanakları ve ameliyathaneleri dişhekimliğine de hizmet vermektedir. Dişhekimliği akademik personeli, kampüsteki hayvan laboratuvarı, kütüphane ve diğer fakültelerdeki tüm araştırma olanaklarından da yararlanabilmektedir. Hastane bünyesinde yer alan bir üniteye yatan hastalara ve hastane personeline yerinde hizmet verilmektedir.
Başkent Üniversitesinin Bağlıca kampüsünde Başkent Üniversitesi öğrencileri ve personeline hizmet veren medikososyal fonksiyonu gören bir diş ünitesi ve donanımı mevcuttur. Burada da bir pratisyen dişhekimi tarafından hizmet verilmekte uzmanlık gerektiren hastalar Dişhekimliği Fakültesine sevk edilerek gerekli tedavileri yürütülmektedir.

Global olarak rakamlar ele alındığında poliklinik hizmetlerinin başladığı 1996 yılında 339, 1997’de 6647, 1998’de 5081, 1999’da 6175, 2000’de 8290 ve 2001 yılında 9220 hasta tedavi edilmiştir. Yeni uzmanlık alanlarında programların açılması ve merkezi konumu nedeniyle Dişhekimliği Fakültesinin hasta potansiyeli her geçen gün artmaktadır.

Fakültemizde 2001 itibariyle ortodonti , protetik diş tedavisi, ağız diş çene hastalıkları ve cerrahisi, periodontoloji ve konservatif diş tedavisi ve endodonti anabilim dallarında doktora programları 10 doktora öğrencisiyle yürütülmektedir. Böylece gelecekte düşünülen lisans programı için gerekli öğretim üye ve elemanlarını Fakültemiz kendi bünyesinde yetiştirmeyi hedeflemektedir. Dişhekimliği Fakültesi, kuruluşundan günümüze kadar geçen iki yıl içinde yukarıda belirtilen akademik kadrosuyla 28 yurtiçi yayın,17 yurtdışı yayın yapmış,17 yurtiçi,14 yurtdışı konferans ve kongrede bildiri sunmuş, 5 yurtiçi, 2 yurtdışı kongre ve konferansta davetli konuşmacı ile Başkent Üniversitesini temsil etmiştir. Genç fakültemiz tedavi hizmetlerinin yanında toplum ağız ve diş sağlığının sağlanması ve sürdürülmesinde de öncülük etmektedir. Bu amaçla 6-15 yaş çocuk ve adolesanlarda hijyen eğitimi, flor ve fissur sealant uygulamalari ve ilkokullarda ortodontik bozuklukların ve karieslerin erken teşhis ve tedavileri yapılmaktadır.
BÖLÜMLER:
Ağız Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi-Konservatif Diş Tedavisi ve Endodonti-Ortodonti-Periodontoloji-Protetik Diş Tedavisi bölümleriyle eğitimive devam etmektedir.
Adres:Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi 11. Sokak No:26 Bahçelievler 06490 Ankara
Tel: 215 1336/128 /
Eğitim Fakültesi:
Günümüz bilim ve teknolojisi, problemini tanımlayabilen, çözümü için alternatif yollar bulup bunlardan en uygun olanını seçebilen ve gerekli bilgileri saptayabilen, bilgiye ulaşabilen, sağladığı bilgileri probleminin çözümünde kullanabilen, günün teknolojisinden yararlanabilen insanı yetiştiren bir eğitimi zorunlu kılar. Bu durum önce öğretmeni, buna uygun yetiştirmeyi gerektirir. 2000-2001 öğretim yılında hizmete açılan Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin amacı, çeşitli dallarda ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli öğretmeni yetiştirmek, araştırmalar yaparak ülkemiz eğitiminin gelişmesine ve ürettiği bilgi ile eğitim bilimleri alanına katkıda bulunmaktadır.
BÖLÜMLER:
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü-İlköğretim Bölümü-Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Bölümü-Ortaöğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü-Türkçe Eğitimi Bölümü-Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ile eğitimini sürdürmektedir.
Adres:Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusü Eskişehir yolu 20. K.m. 06530 Ankara
Tel : 0312 2341010/1148
Fax : 0312 2341174
Fen-Edebiyat Fakültesi:
Başkent Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi 1994 yılında kurulmuştur. Bu Fakülte içindeki Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü 1995-1996 akademik yılında öğretime başlamıştır. Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde öğretim dili İngilizcedir. Fakültemizde 1999-2000 akademik yılı başında İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretime başlamıştır. Bu bölümlerde öğretim dili Türkçe’dir. Ancak, Başkent Üniversitesinin eğitim politikası gereği, her öğrenci, İngilizceyi birinci yabancı dil olarak bilmek ya da öğrenmekle yükümlüdür. Bu nedenle, öğretime yeni başlayan öğrencilerimizin İngilizce Yeterlik Sınavı’nda başarılı olmaları ya da İngilizce Hazırlık Programı’nı başarı ile tamamlamaları gerekmektedir. Bu aşamadan sonra, dört yıllık öğretim programlarımızda yer alan Mesleki İngilizce dersleri, öğrencilerimizi amaçlanan hedefe ulaştırmaktadır.

Fen-Edebiyat Fakültesinde yürütülecek programların temel amacı, çağın getirdiği hızlı değişimlere ayak uydurabilecek beceri ve bilgilerle donatılmış bireyler yetiştirmektir. Fakültede yer alan bölümlerin programları bu amaca ulaşmayı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

BölümlerAmerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümü -İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü -Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Adres:Bağlıca Kampusu 06530 ANKARA,Türkiye
Telefon: + 90 (312) 234 10 40Fax No: + 90 (312) 234 10 41


Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi:
2002-2003 yılında eğitim ve öğretim yılında görsel sanatlar ve tasarım bölümleriyle göreve başlamıstır.Kültürel yaratıcılık ve üretimde bütüncul olarak düsünmeye dayalı sanatsal alanda
algıyı güçlü kılan eğitimi öngörmüştür.
BÖLÜMLER:
Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü-Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü-İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü-
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakülte:
Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 1997-1998 akademik yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Ülkemizde hukuk fakültelerine çok büyük talep olmasına karşın, modern hukuk eğitimi verebilmek amacıyla fakülteye fazla öğrenci alınmamaktadır. Kaliteli ve modern bir hukuk eğitimini kendisine amaç edindiği için, Fakülteye olan başvurular da oldukça yüksek olmaktadır. Nitekim 1997-1998, 1998-1999, 1999-2000, 2000-2001, 2001-2002, 2002-2003 ve 2003-2004 eğitim-öğretim yıllarında kontenjanlar tamamen dolmuştur. Fakültemizde eğitim-öğretim Türkçe yapılmaktadır. Ancak, günümüzde hukukun uluslararası boyuta ulaşması ve bir hukukçunun uluslararası alanda geçerli bir yabancı dili çok iyi bilmesi gerektiğinden, yabancı dili çok iyi bilmeyenler için İngilizce Hazırlık Programı uygulaması getirilmiştir. Hazırlık Programında verilen yabancı dil öğrenimine dört yıllık eğitim öğretim süresince de devam edilmektedir. Ayrıca çeşitli dersler, İngilizce okutularak, yabancı dilin kullanılabilir düzeye çıkması sağlanmaktadır.

Iyi bir hukukçu olabilmek için, yabancı dil ile birlikte geniş bir genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine de sahip olmak gereklidir. Bu amaçla Fakültemizde özellikle eğitim-öğretimin ilk yıllarında genel kültür ve bilgisayar kullanımı derslerine ağırlık verilmektedir.
Modern bir hukuk eğitim ve öğretimi için sözü edilen bilgiler ve edinilmesi zorunlu olan hukuk bilgilerinin dışında, ekonomi, işletme, muhasebe ve uluslararası hukuk gibi bilgilere de ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bilgilerin öğrencilere verilmesi ise seçmeli derslerle yapılmaktadır.

Fakülte bünyesi içinde özel olarak tesis edilmiş olan mahkeme (duruşma) salonunda, öğrencilere öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya yansıtma imkânı hazırlanmıştır.
Bütün bu imkânlarla, Ülkemize bir yabancı dili çok iyi bilen, geniş genel kültüre ve bilgisayar kullanma yeteneğine sahip, gerektiğinde kullanılabilecek ekonomi ve uluslararası hukuk bilgilerini kendisinde toplamış ve üst düzeyde hukuk bilgisi edinmiş hukukçular kazandırılmaya çalışılmaktadır.
Adres:Bağlıca Kampüsü, Eskişehir Yolu 20. km Ankara
Tel: +90(312) 2341010 / 1765 Faks : +90(312) 2341178

İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi:
Öğrencilerimizin yetişmelerinde sağlayacağımız bu farklılığın, toplumda bilgi ve düşünce zenginliği oluşturacağına inanıyoruz. Özenle korunan ve geliştirilen farklılık, her açıdan zenginleşmiş çevreler yaratır. Zenginleşmiş çevreler, içerdikleri çeşitlilik nedeniyle, eğitim ve öğretim sürecinin en önemli öğeleri olarak öne çıkarlar. Böylesi çevreler, farklılaşan, sıradışı ve başarılı kişiliklerin oluşumu için uygun ortamlar sağlarlar.

Üniversiteyi bilgi üreten ve yaratıcı kimliğini çalışacağı kurumlara taşıyabilen bireylerin yetiştiği yerler olarak görüyoruz. Üniversite öğretiminde en zor uğraşın, bireylere özgün becerilerini ve sıradışı özelliklerini geliştirebilecekleri ortamlar yaratmak olduğunu biliyoruz. Bu bilinçle öğrencilerimizin gerek doğuştan varolan, gerekse sonradan edinilen niteliklerini geliştirebilecek öğretme becerilerini, öğrenme donanımını, ortamlarını yaratmanın ve sürekli iyileştirmenin çabası içindeyiz.
BÖLÜMLER:İşletme- İktisat- Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler -Turizm İşletmeciliği bölümleriyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
İletişim Fakültesi:
Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi 1997-1998 öğretim yılında kurulmuştur. Aynı yıl Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile eğitim - öğretim hayatına başlayan Fakülte, 2002-2003 yılında Bilgi ve Belge Yönetimi ve İletişim Tasarımı Bölümlerini, 2003-2004 yılında Radyo-TV ve Sinema Bölümü’nü de bünyesine katarak İletişim Fakülteleri arasında bir ilke imza atmıştır.
İletişimin disiplinlerarası zenginliğinden faydalanarak oluşturulan İletişim Fakültesi’nin tüm bölümlerinde ders programları ile öğrencilerin, araştıran, düşünce üreten, insiyatif sahibi, mesleki standartlar ve etik kurallar çerçevesinde profesyonel normları sorumlulukla yaşama geçirebilen, bilgi ve beceriyle donatılmış, kültürel bilince ve gerekli altyapıya sahip bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır.

Öğretim programında gözetilen bu ilkeler; Üniversitemizin, konularında uzmanlaşmış, deneyimli ve dinamik öğretim kadrosunun katkılarıyla gerçekleştirilmektedir.
BÖLÜMLER:Halkla ilişkiler ve tanıtım- Bilgi ve belge yönetimi -İletişim tasarımı -Radyo-TV ve sinema
Adres: Başkent Üniversitesi İletişim Fakültesi Bağlıca Kampüsü Eskişehir yolu 20. km /ANKARA
Telefon: +90 312 234 10 48

Konu Burçak tarafından (06.03.08 Saat 23:12 ) değiştirilmiştir..
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.03.08, 23:04   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart

Mühendislik Fakültesi:


Mühendislik Fakültesi, bilgi ve teknoloji üretip uygulamaya aktaracak nitelikli insan gücünü yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Fakülte bünyesindeki bölümlerin öğretim ve araştırma öncelikleri bu doğrultuda belirlenerek, gereksinim duyulan modern altyapı ve nitelikli akademisyen kadrosu oluşturulmuştur. 28-09-2004 itibariyle, 12 Profesör, 1 Doçent, 10 Yardımcı Doçent, 14 Öğretim Görevlisi, 1 Uzman, 33 Araştırma Görevlisi ( 19’i lisansüstü burslu) olmak üzere toplam 71 tam zamanlı öğretim elemanımız bulunmaktadır.

1996-97 öğretim yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüyle öğretime başlayan Fakültemiz, 1997-98 öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü ve 1998-99 öğretim yılında Endüstri Mühendisliği Bölümünü öğretime açmıştır. Büyüme ve gelişmesini rasyonel ilkeler çerçevesinde yürütmekte olan Fakültemizin Biyomedikal Mühendisliği Bölümü de 2000-01 öğretim yılında öğretime başlamıştır. Makine Mühendisliği Bölümü 2003-2004 öğretim yılında öğretime başlamıştır. 2003-2004 akademik yılı sonu itibariyle bugüne kadar toplam, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 114, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 143, Endüstri Mühendisliği Bölümünden 70, Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden 27 öğrencimiz mezun olmuştur.

Mühendislik Fakültesi laboratuvarları kimya, fizik, bilgisayar, elektrik-elektronik, analog ve dijital elektronik, sayısal mantık devreleri, mikroişlemci, haberleşme, mikrodalga ve anten, sayısal işaret işleme, biyomedikal, elektromekanik, bilgi teknolojileri, yazılım mühendisliği, proje destek, araştırma, robotik ve kontrol, işetüdü ve işbilim, üretim sistemleri dallarında modern donanım ve deney düzenekleri ile donatılmıştır. Diğer yandan, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı eğitim-öğretim ve araştırma için gerekli teknik desteği sağlamaktadır. Kampusta bulunan bütün bilgisayarlar hızlı bir yerel ağ yapısına bağlı olup, her kullanıcının bu ağın internet bağlantısı üzerinden uluslararası bilgi kaynaklarına erişimi olanaklıdır. Bilgisayar altyapısı, öğrencilerin profesyonel ve amatör gereksinimlerine cevap verecek yazılım ve donanıma sahiptir.
Mühendislik Fakültesine bağlı bölümlerin öğretim programları, uluslararası akreditasyon kuruluşlarının öngördüğü ölçütler doğrultusunda hazırlanmıştır. Her öğretim programında temel bilimler, genel mühendislik ve mesleğe özgü dersler yanında, sosyal bilimler ile ilgili dersler yer almaktadır. Teorik işlenen mühendislik dersleri uygulamalar ve deneylerle desteklenmekte olup, öğrencilere 4. ve 6. yarıyıl sonunda toplam en az 40 iş günü iki yaz stajı ve son sınıf öğrencilerine danışman öğretim elemanı gözetiminde iki yarıyıl bitirme projeleri yaptırılmaktadır.
BÖLÜMLER:
1996-97 öğretim yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüyle öğretime başlayan Fakültemiz, 1997-98 öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü ve 1998-99 öğretim yılında Endüstri Mühendisliği Bölümünü öğretime açmıştır. Büyüme ve gelişmesini rasyonel ilkeler çerçevesinde yürütmekte olan Fakültemizin Biyomedikal Mühendisliği Bölümü de 2000-01 akademik yılında öğretime başlamıştır. Makine Mühendisliği Bölümü 2003-2004 akademik yılında öğretime başlamıştır.
2003-2004 akademik yılı sonu itibariyle bugüne kadar toplam, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 114, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 143, Endüstri Mühendisliği Bölümünden 70, Biyomedikal Mühendisliği Bölümünden 27 öğrencimiz mezun olmuştur.
Sağlık Bilimleri Fakültesi:
Yüksek eğitim/öğretim, bilimsel araştırma/geliştirme faaliyetlerini nitelikli bir düzeyde yürütmek ve Türk vatandaşlarının sosyo-ekonomik düzeylerinin sürekli olarak yükseltilmesine katkıda bulunacak önder nesiller yetiştirmektir amacıdır.
BÖLÜMLER: Beslenme ve Diyetetik Bölümü -Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü -Hemşirelik Bölümü -Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü -Sosyal Hizmetler Bölümü -Spor Bilimleri Bölümleriyle eğitim ve öğretimini sürdürmektedir.
Tıp Fakültesi:
Başkent Üniversitesi, Tıp Fakültesi 1994 yılında kurulmuştur. Aynı tarihten bu yana mezuniyet sonrası eğitim ( tıpta uzmanlık eğitimi) vermekte olan Tıp Fakültesinde 1998- 1999 öğretim yılında mezuniyet öncesi eğitim( tıp doktorluğu eğitimi) de başlamıştır.

Eğitim- öğretim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetleri, kuruluşunu tamamlamış anabilim/ bilim dalları tarafından, Bağlıca Kampusundaki Temel Tıp Bilimleri Bölümü ile Üniversiteye bağlı merkezlerde sürdürülmektedir.
BÖLÜMLER:Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü -Dahili Tıp Bilimleri Bölümü --Temel Tıp Bilimleri Bölümü dir.
ENSTİTÜLER
Eğitim Bilimleri Enstitüsü:
Yükseköğretim Kurulunca Eğitim Fakültelerinin yapılandırılmasıyla ilgili düzenlemeye göre, orta öğretim alan dersleri öğretmenlikleri, yüksek lisans düzeyine çıkarılmıştır. Bu düzenlemeye göre; daha önce çeşitli alanlarda lisans düzeyinde öğretim yapanlardan, alanları uygun olanların öğretmenlik sertifikası alarak öğretmen olmaları yerine, lisansın üzerine üç yarıyıl süreli tezsiz yüksek lisans eğitimi şartı getirilmiştir.
Başkent Üniversitesi, Ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarının öncelikli görevlerinden birinin de nitelikli öğretmen yetiştirmek olduğunun bilincindedir. Bu bilinçle, Eğitim Fakültesi ve Eğitim Bilimleri Enstitüsü açılmış, buna bağlı olarak, orta öğretim alan öğretmenliğinde mevcut olan açığın kapanmasına yardımcı olmak amacıyla ilk defa 2002-2003 yılı Güz döneminde Eğitim Bilimleri Ensititüsü bünyesinde tezsiz yüksek lisans programları açılmıştır.
Ayrıca, 2002-2003 yılı Güz döneminden itibaren İngiliz Dili Öğretimi Tezli Yüksek Lisans eğitimi başlatılmıştır.
Her iki programda 2004-2005 Akademik Yılı Güz Dönemi’nde tekrar açılmıştır. Ayrıca hem Üniversitelerimize akademisyen yetiştirmek, hem de M.E.B.’na bağlı okullar ile diğer kurumların eğitim birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere, 2004-2005 eğitim - öğretim yılından itibaren, Eğitim Programları ve Öğretim Alanında Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programları açılmıştır. Başkent Üniversitesi, Ülkesini çok seven, çalışkan, Atatürk ilke ve devrimlerine gönülden bağlı, yapıcı, yaratıcı, ülke ihtiyaçlarını göz önünde tutarak çağımızın en son bilimsel ve teknolojik gelişmelerini uygulayabilen nitelikli insan gücü yetiştirmek için tüm olanaklarını seferber etmiştir.
ADRES:Başkent Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Bağlıca Kampusu Eskişehir yolu 20.km Ankara
Tel: (312) 234 10 10 / 1087 - (312) 234 10 10 / 1101 - (312) 234 10 10 / 1129
Fax: (312) 234 11 74

Fen Bilimleri Enstitüsü:
Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996-97 akademik yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği yüksek lisans programı ile öğretime başlamıştır. Enstitüde, 1997-98 öğretim yılı güz döneminde Bilgisayar Mühendisliği ; 1998-1999 öğretim yılı güz döneminde de Endüstri Mühendisliği yüksek lisans ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği doktora programları başlatılmıştır. Enstitü bünyesindeki lisansüstü programlarda, bilgi üretme ve işlemeye yönelik alanlar öncelikli alanlar olarak öngörülmektedir. Bu bağlamda Elektrik-Elektronik Mühendisliği programları elektronik iletişim, elektronik tasarım ve biyomedikal alanlarında; Bilgisayar Mühendisliği programlarının enformasyon sistemleri, veri işleme donanım yapıları, yapay zeka ve uzman sistemler alanlarında; Endüstri Mühendisliği Anabilimdalı programları ise yöneylem araştırması, üretim sistemleri, yönetim teknolojileri ve servis sistemleri alanlarında yoğunlaştırılması hedeflenmektedir.
Enstitü bünyesinde yürütülen öğretim kapsamında, yüksek kapasiteli iş-istasyonu bilgisayarlar ve çevre donanımlarından oluşan araştırma laboratuvarı, lisansüstü öğrencilerine, işaret işleme, video görüntü işleme, ses işleme, bilgisayar destekli tasarım ve her türlü simülasyon çalışmalarını yürütme olanağı sağlamaktadır. Laboratuvar yüksek hızda kampus içi ve dışı haberleşme sağlayan bir omurga yapısı üzerinden internet erişim olanağına sahiptir.
Adres : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ BAĞLICA KAMPUSU ESKİŞEHİR YOLU 20. KMHAZIRLIK BİNASI 06530 ANKARA
Tel : (90 312) 234 10 10 / 11 77 (90 312) 234 10 47
Fax : (90 312) 234 10 51

Sağlık Bilimleri Enstitüsü:
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde, " Fizik Tedavi", "Halk Sağlığı" ve "Tıbbı Biyoloji" Anabilim Dallarında Yüksek Lisans (Bilim Uzmanlığı) Protetik Diş Tedavisi, Ortodonti, Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi, Periodontoloji, Diş Hastalıkları Tedavisi ve Endotonti , Tıbbı Biyoloji ve Tıbbı Genetik Anabilim Dallarında Doktora programları mevcuttur.
PROĞRAMLAR: Fizik Tedavi Yüksek Lisans Programı -Halk Sağlığı Yüksek Lisans Programı -Tıbbi Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans ve Doktora Programı -Tıbbi Biyoloji Yüksek Lisans Programı-Tıbbi Biyoloji Doktora Programı-Tıbbi Genetik Doktora Programı-Ağız Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Doktora Programı -Diş Hastalıkları Tedavisi ve Endodonti Doktora Programı -Diş Hastalıkları Tedavisi ve Konservatif Tedavisi Doktora Programı -Diş Hastalıkları Tedavisi ve Oral Diagnoz ve Radyoloji Doktora Programı -Ortodonti Doktora Programı -Periodontoloji Doktora Programı -Protetik Diş Tedavisi Doktora Programı mevcut proğramlardır.
ADRES: Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bağlıca Kampusu Eskişehir yolu 20.km Ankara
Tel: (90 312) 234 10 10
Fax: (90 312) 234 10 51

Konu Burçak tarafından (06.03.08 Saat 23:09 ) değiştirilmiştir..
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.03.08, 23:05   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart

Sosyal Bilgiler Enstitüsü:



Başkent üniversitesi, Türkiye’yi XXI. yüzyıla hazırlayacak “beyin gücünün” eğitim ortamını oluşturmayı ve bunu eğitimin bütün kademelerinde uygulamayı kendine hedef olarak seçmiş bulunmaktadır.Enstitünün çok yönlü, nitelikli ve seçkin akademisyen kadrosu, öğrencilerle yoğun bir etkileşim süreci içinde öğretimi gerçekleştirmektedir.
İnternet bağlantılı bilgisayar laboratuarı ve görsel eğitim araçları ile eğitim zenginleştirilmiştir.
Başkent Üniversitesi Kütüphanesi güncel yayınlar bakımından oldukça güçlüdür.

Öğrenciler kütüphanedeki süreli ve süresiz yayınlardan ve ücretsiz bilgi tarama aracılığı ile çok farklı kaynaklara ulaşabilmektedir.
Başkent Üniversitesi, akademik mükemmeliyeti, uygulama ve tecrübe birikimi ile bütünleştirmek için iş dünyasının yanı sıra fikir ve siyaset dünyasının tanınmış isimlerini de konferanslara davet etmekte, öğrencilerine onlarla tanışma ve tartışma fırsatını sağlamaktadır
Giriş Koşulları:Başkent Üniversitesi’nin eğitim dili Türkçedir. Ancak iyi derecede İngilizce bilmek, adaylarda aranan en önemli şartlardan biridir.
Bu nedenle, Başkent Üniversitesi Lisansüstü Programlarına (MBA/MSc), lisans derecelerini tamamlamış başarılı öğrencileri, yabancı dil, LES (45 ve üstü) ve mülakat yeterlilik kriterlerine göre alacaktır.
Müracaatlar, giriş seçmeleri ve kesin kayıtlarla ilgili ayrıntılı takvim basın yolu ve internet ile duyurulacak, ayrıca Başkent Üniversitesi’nden öğrenilebilecektir.
Başkent Üniversitesi üstün başarılı adaylara eğitim ücreti bursu sağlayacaktır.
Adres: Emek 8. Cadde 77. Sokak No : 19 EMEK / ANKARA
Telefon: 0 (312) 213 72 93 - 0 (312) 213 05 60 - 0 (312) 212 90 74
Fax:0 (312) 223 68 15

Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü:
Amacı:Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü Türkiye’nin de üyesi olmayı hedeflediği AB bütünleşme modelinin hukuki, siyasal, ekonomik ve kültürel boyutları hakkında bilgi üreten ve aktaran; vizyon sahibi olan ve üyelik sürecinde Türkiye’nin uyumunu kolaylaştıracak ve çıkarlarını koruyacak yetkinlikte insan gücü yetiştirmeyi amaçlar. Enstitü aynı zamanda Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler alanındaki bilgi dağarcığına geliştirdiği projeler ve araştırmalar aracılığıyla katkıda bulunmayı hedefler.
Adres: Avrupa ve Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Eskişehir Yolu 20. Km. 06530 Etimesgut / Ankara
Telefon: (0312) 234 10 10 - 1711 /Faks0312) 234 10 43

Diğer Enstitüler:
Transplantasyon ve Gen Bilimi Enstitüsü-Yanık, Yangın ve Doğal Afetler Enstitüsü diger enstitüsüdür.
FAKÜLTELER
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu:





Başkent Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 1999-2000 akademik yılında Bankacılık, Sigortacılık ve Uluslararası Ticaret Bölümleri ile eğitim ve öğretime başlamış olup, 2000-2001 Akademik yılında yüksekokul bünyesine Muhasebe, Turizm ve Otelcilik, Turizm ve Rehberlik, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri katılmıştır. 2001-2002 akademik yılında ise Muhasebe Bölümü; Muhasebe ve Finansal Yönetim, Sigortacılık Bölümü ise; Sigortacılık ve Risk Yönetimi adını almıştır.Yüksekokulda yer alan bölümler 4 yıllık olup öğretim dili Türkçe’dir. Ancak her öğrenci, gerektiğinde İngilizce verilecek dersleri ve İngilizce ders kaynaklarını izleyebilecek düzeyde İngilizce’ye hakim olmak zorundadır. Bu nedenle, öğrencilerin İngilizce Yeterlilik Sınavını geçmeleri ya da İngilizce Hazırlık Programını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. Öğrencilerimizin İngilizce’yi mesleki açıdan da etkin şekilde kullanabilmelerini sağlamak amacı ile dört yıllık eğitim-öğretim programında yer alan İngilizce derslerinde de başarılı olmaları zorunlu tutulmaktadır.Bilgi çağının elemanlarını yetiştirmede büyük önem taşıyan bilgisayar kullanımı, üniversitemizin temel unsurlarındandır.
Okulumuzun temel amacı hedeflenen hizmet sektöründe yer alan uygulamaları, gereksinmeleri, yenilikleri kavrayacak, bu sektörde etkin olabilecek, düşünen, problem çözen, girişimci ve yaratıcı öğrenciler yetiştirmektir.
Proğramlar:Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda yer alan bölümlerin programları, hedeflenen sektörlerin öngördüğü ölçütler doğrultusunda hazırlanmıştır. Yüksekokulda yer alan Bankacılık, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Sigortacılık ve Risk Yönetimi, Uluslararası Ticaret, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümleri yakın işbirliği içinde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürecek, ilk iki akademik yılda ortak dersler tamamlandıktan sonra öğrenciler seçtikleri bölümlere ait derslere devam edeceklerdir. Bu arada Turizm ve Otelcilik ile Turizm ve Rehberlik bölümleri de akademik yıllara dağılmış olan ortak derslerle işbirliği yapmaktadırlar.
Bölümler:Bankacılık -Muhasebe ve Finansal Yönetim- Sigortacılık ve Risk Yönetimi -Turizm ve Otelcilik- Turizm ve Rehberlik - Uluslararası Ticaret -Bilişim Sistemleri Yönetim bölümleriyle eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
Adres:Başkent ÜniversitesiUygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bağlıca Kampüsü Eskişehir Yolu 20 KM. 06530 Ankara
TEL: (312) 234 10 10 / 1750-51-94-95
FAKS: (312) 234 11 79

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu:
Ülkemizde modern sanayi ve hizmet sektörlerinin işgücü ihtiyaçları özellikle son yıllardaki yeni teknolojik uygulamalardan etkilenerek kapsam değiştirmektedir. Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun amacı, bu değişimlerin ortaya koyduğu çağdaş yaklaşımlarla





yetiştirilmiş işgücü bulmakta zorlanan önemli çalışma alanlarında, 21. yüzyılın gereksinmelerini karşılayacak donanımda meslek elemanları yetiştirmektir.
Eğitimin hedefi, öğrencileri iki yıllık yoğun ön lisans programları sonucunda mesleklerinin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, orta düzey yönetici adayları haline getirmektir. İşbaşında eğitim prensibine bağlı zorunlu staj, yabancı dil hakimiyetini sağlayacak düzeyde mesleklerinin öngördüğü yabancı dil öğrenimi, bilgisayar kullanımı ve mesleki etkin davranış modelini kazandırma, çağdaş bir anlayışla hazırlanan eğitim ve öğretim programlarımızın ortak özelliklerini oluşturmaktadır. Bu çerçeve içinde, öğrencilerin mesleklerine yönelik uzmanlaşma problemlerinin hafifletilmesi amaçlanırken, lisans tamamlamak isteyen öğrencilere de mevzuattaki koşulları yerine getirmek kaydıyla şans yaratılmaktadır.
1995 yılında kurulan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda, Büro Yönetimi, Turizm ve Otelcilik, Turizm Rehberliği programları bulunmaktadır. Eğitim, küçük gruplar halinde modern donanımlı laboratuvarlarda, uygulamalı olarak dinamik ve yenilikçi kadrolar tarafından gerçekleştirilmektedir. Yüksekokulumuz, her öğrencinin üniversite giriş puanlarını esas alarak ve ön lisans öğrenimindeki başarı düzeylerini dikkate almak suretiyle sınırlı sayıda burs da sağlamaktadır.
Proğramlar:Büro Yönetimi Programı -Turizm Rehberliği Programı -Turizm ve Otelcilik Programı -Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı proğramlarıyla eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
ADRES: Başkent Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Bağlıca Kampusu Eskişehir yolu 20.km Ankara
Tel: (90 312) 234 10 44
Fax: (90 312) 234 10 45

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu:
Hidroterapi Teknikerliği Programı ile eğitim vermektedir.
Proğramın tanıtımı:Memleketimizdeki doğal su kaynaklarının bolluğu birçok termal tesis oluşturmuştur. Bu termal tesisler sağlık alanında kullanılmaktadır. Halkımız geleneksel olarak termal tesislerden çok faydalanmaktadır. Bilhassa romatizmal ağrıların tedavisinde kullanımı çok yaygındır. Termal tesislere gelenlerin sağlık kontrollerinin hekimler tarafından yapılması ve verilecek tedavinin iyi yetişmiş, eğitim görmüş sağlık personeli tarafından yapılması tedavinin faydalı olması bakımından çok gereklidir. Aksi taktirde birçok yanlışlıklar yapılabilmekte ve termal tesislere gelenlere zararlı olacak neticeler doğabilmektedir.
Sağlık Meslek Yüksekokulunun Hidroterapi (Su Tedavisi) Teknikerliği Programı bilhassa termal tesislerde çalışarak, buraya gelenleri tedavi edecek sağlık personelini yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Program daha çok pratiğe dönük, mesleğin uygulanmasını iyi bilen elemanlar yetiştirmek üzere hazırlanmıştır.
Bu programdan yetişenlerin sağlık alanında faydalı olacaklarına ve sağlık turizmine katkılarının büyük olacağına inanmaktayız.
İlgi, istek ve sorunlarınız için bizimle irtibat kurabileceğiniz adres ve telefonlarımız...
ADRES: Hidroterapi Teknikerliği Programı Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampusu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Eskişehir Yolu 20.Km 06530 Etimesgut/ANKARA


Konu Burçak tarafından (06.03.08 Saat 23:11 ) değiştirilmiştir..
Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
baskent, universitesiankara


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Ankara - Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Sevda Üniversiteler 0 21.08.11 02:14
Ankara Üniversitesi Kedi Ankara 0 15.01.10 03:58
Atılım Üniversitesi(Ankara) Burçak Üniversiteler 0 07.03.08 16:51
Gazi Üniversitesi (Ankara) Burçak Üniversiteler 0 07.03.08 16:47
Ankara Üniversitesi Burçak Üniversiteler 0 07.03.08 08:44


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2