tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Işık Üniversitesi (İstanbul)
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
884

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 07.03.08, 16:49   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 438
Konular: 256
Puan Grafiği
Rep Puanı:1185
Rep Gücü:0
RD:Burçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud ofBurçak has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 18
7 Mesajına 12 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Işık Üniversitesi (İstanbul)

Işık Üniversitesi
Işık Üniversitesi Şile Kampüsü
Adres: Kumbaba Mevkii, 34980
Şile - İstanbul
Telefon: (0216) 7121460
Faks: (0216) 7121468

Işık Üniversitesi Maslak
Adres: Büyükdere Cad. 34398
Maslak - İstanbul
Işık Üniversitesi Hakkında

1996 yılında eğitim-öğretim hayatına başlayan Işık Üniversitesi, Feyziye Mektepleri Vakfı' nın 120 yıllık köklü eğitim geleneğinin eseridir. 14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurumumuz; Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk İlke ve İnkılapları'na tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün onayı ile Işık Lisesi adını almıştır. Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'yle bütünleşen bir öğretim kurumu olmanın da haklı onur ve gururunu taşımaktadır.

Nişantaşı, Ayazağa ve Erenköy'deki anaokulları, ilköğretim okulları ve liseleri ile fen lisesi gibi, Feyziye Mektepleri Vakfı eğitim zincirine son halka olarak eklenen Işık Üniversitesi de sağlam temeller üzerine kurulmuştur. Üniversitemiz, Işık geleneğinden güç alan eğitim-öğretim kadrosu ve ülkemizin önde gelen bilim adamları ile çağdaş eğitim anlayışı içerisinde gençlerimizin geleceğini yönlendirmektedir.

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü'nde 3 fakülte, 2 enstitü, araştırma merkezleri ve yaklaşık 176 öğretim üyesiyle 328'i burslu, 1803 öğrenciye öğrenim hizmeti vermektedir. Esnek yapılanmayı, dinamizmi, modern altyapıyı, uluslararası düzeyde uzmanlaşmayı ve katılımı ilke edinmiş, bu çerçevede; öğrenerek araştırmasını bilen, kendini geliştirme yolunda eleştirel düşünme yeteneğini kazanmış, çağdaş değerlerle donanmış, çeşitliliğe açık ve lider kişilikli bireyler yetiştirmeyi amaçlamıştır.

Bu doğrultuda yoluna devam edecek olan Işık Üniversitesi, araştırma ve laboratuvar çalışmalarının yanında spor, kültür ve sanat faaliyetleriyle de önde olmaya devam edecektir.Amacımız; Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, dünyayı evrensel düşünceyle geleceğe taşıyacak, çağdaş gençleri yetiştirip yaşama hazırlamaktır.

Işık Üniversitesi Tarihçesi
Eğitim - Öğretim hayatına 1996 yılında başlayan Işık Üniversitesi, 120 yıllık köklü bir eğitim geleneğinin, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eseridir.

14 Aralık 1885 yılında Selanik'te Feyz-i Sıbyan Mektebi ile hizmet vermeye başlayan kurum; Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan döneme; ulusal egemenliğe, Atatürk ilke ve inkılaplarına tanıklık etmiş ve 1935 yılında Mustaf Kemal Atatürk'ün onayı ile Işık Lisesi adını almıştır.

Aynı zamanda Yüce Önder Atatürk'ün öğrenim gördüğü Şemsi Efendi Mektebi'ni bünyesine katan bir öğretim kurumu olmanın da onurunu taşımaktadır.

Işık Üniversitesi Vizyonu
Işık Üniversitesi'nin vizyonu, köklü eğitim geleneği ile toplumsal sorumluluğa sahip, geleceği aydınlatan nesilleri yetiştiren, dünya standardında bir üniversite olmaktır.

Işık Üniversitesi Misyonu
Işık Üniversitesi'nin misyonu, akademik temeli sağlam, değişen dünyanın ihtiyaçlarına cevap veren, geniş açılı bir lisans eğitimi sunan; seçilmiş alanlarda yoğunlaşan, araştırma ortamına ve lisans programına destek sağlayan bir lisansüstü profili olan; belirli araştırma konularına odaklanan, araştırma-aktif olmayı benimsemiş, kurumsal yapılarıyla bunu destekleyen; topluma hizmetin önemini ve karşılıklı getirilerini benimseyen; çok kaynaklı gelir yapısını hedefleyen; altyapısı hedeflerine uygun; kalite ve değerlendirme kültürünü özümsemiş, öğrenmesini bilen bir kurum olmaktır.

Işık Üniversitesi Temel Değerleri
Laik ve çağdaş kimlik
Akademik Etik değerlere saygı
Kalite ve değerlendirme kültürü
Uluslararası normlar
Öğrenci merkezli eğitim

Neden Işık Üniversitesi?
"Işıklı olmak"; çağdaş, özgür,gelişen dünya koşullarına ayak uydurabilen, kısacası girişimci, yapıcı, yaratıcı, kendine güvenen bireyler olmak demektir. Işık Üniversiteli gençler; en az bir yabancı dile, özellikle İngilizce'ye hakim, temel sosyal ve fen bilimlerini özümsemiş, bilişim teknolojilerini çok iyi kullanabilen, mesleğini sadece ülkesinde değil dünyanın her yerinde uygulayabilen gençler demektir.

Işık Üniversitesi. Çünkü;
120 yıllık Işık geleneğinden güç alan çağdaş ve güncel eğitim anlayışı...
Ulusal ve uluslararası alanda başarıları ile tanınan seçkin akademik kadro...
'Büyük kente yakın fakat büyük kentin karmaşasından uzak' olağanüstü bir doğal doku içinde; Şile Kampüsü'nde eğitim...
Gelişmiş teknolojik altyapı...
Katılımcı eğitim yöntemleriyle uluslararası nitelikte uzmanlaşma olanağı...
Eğitimin bir parçası olarak kültür, sanat ve spor faaliyetleri açısından canlı bir kampüs ortamı...


Burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
isik, üniversitesi, İstanbul


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Feyza Işık Biyografisi - Feyza Işık Kimdir - Feyza Işık Hayatı - Feyza Işık Yaşamı Kartal Tiyatrocuların Hayatı ( Biyografisi ) 1 19.09.15 23:52
Feyza Işık Resimleri - Feyza Işık Fotografları - Feyza Işık Fotoğraf - Feyza Işık Başak Ünlülerin Resimleri 0 27.01.13 21:23
Rüyada Işık Görmek - Rüyada Işık Görmek Açıklaması ve Yorumu - Işık Rüya Tabiri Tarot H-I-İ-J-K-L-M ile Başlayan Rüya Tabirleri 0 23.11.12 17:35
Koç Üniversitesi - Koç Üniversitesi Sarıyer İstanbul Sevda Üniversiteler 0 21.08.11 00:32
Ahmet Işık Biyografisi - Ahmet Işık Kimdir - Ahmet Işık Hayatı - Ahmet Işık Özgeçmişi Kartal Diger Ünlülerin Biyografileri 0 24.03.11 23:46


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:16 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2