tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Kafkas Üniversitesi - Kars
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1491

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 15.06.09, 07:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Kafkas Üniversitesi - Kars

Kafkas Üniversitesi - Kars


TANITIM VE TARİHÇE:

Kafkas Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı yasayla kurulmuştur. 1992 Kasım ayında Kurucu Rektörü atanarak faaliyetlerine başlayan Üniversitemiz, kurulduğu tarihte Atatürk Üniversitesinden devredilen bir fakülte ve tek programlı bir meslek yüksekokulu ile 245 öğrenci ve 40 öğretim elemanına sahipti. Bugün ise Kafkas Üniversitesi bir bölge üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürüyen, geleceğe güvenle ve umutla bakan bir konumda yer almaktadır.

Kafkas Üniversitesi, faaliyetlerinde anayasamızın ve Yükseköğretim Yasası'nın temel ilke ve amaçlarını esas alır. Dolayısıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğü, Atatürk İlke ve İnkılapları, Atatürk milliyetçiliği, laiklik, demokrasiye bağlılık, halk eşitliği konularının ödün vermez savunucusudur.

BARINMA OLANAKLARI:

Öğrencilerimizin barınmaları ilimizdeki Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait Kars Yurt-Kur Müdürlüğü'nce karşılanmaktadır. Kağızman Meslek Yüksekokulu kız öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları Kars Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsil edilen binada belli bir ücret karşılığında Başkanlığımızca giderilmektedir. Diğer Fakülte ve Yüksekokullarımızdaki öğrencilerimizin barınma ihtiyaçları özel yurtlar ile kiralık ev tutarak karşılamaktadır. Üniversitemizin yurt bulunmayan Fakülte ve Yüksekokullardaki öğrencilerimizin barınmaları için Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne gerekli taleplerimiz yapılmıştır. Gelecek yıllarda bu sorununda ortadan kalkacağına Üniversite olarak inancımız tamdır. Ayrıca ilimizde özel yurtlarda faaliyet göstermektedir.

BESLENME OLANAKLARI:

Üniversitemiz öğrencilerinin beslenme ihtiyaçları Üniversitemiz öğrenci yemekhanelerinde ve yemekhanesi bulunmayan Fakülte ve Yüksekokullarımızda ihale yoluyla sağlanmaktadır. Kars Merkez'de bulunan öğrenci yemekhanelerinde personel sıkıntısı sebebiyle ihale yoluyla özel şirket tarafından yemek çıkarılmaya başlanarak öğrencilerimize yönelik hizmet verilmeye çalışılmaktadır. Artvin'de bulunan öğrenci yemekhanelerinde Üniversitemiz imkanlarıyla öğrenci ve personellerimize yönelik öğlen yemeği çıkarılmaktadır.. Kağızman, Iğdır, Sarıkamış ve Ardahan'da ise Üniversitemize ait öğrenci yemekhanesi bulunmamasından dolayı beslenme ihtiyaçları ihale yoluyla lokantalardan sağlanmaktadır.
Üniversitemizce sağlanan bu beslenme ihtiyaçlarının parasal olarak % 60'a yakını Sağlık- Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Öğrenci Sosyal Hizmetler Saymanlığı Bütçesinden karşılanarak öğrencilerimize çok ucuz maliyette yemek verilmektedir. Ayrıca Fakülte ve Yüksekokullarımızın Yönetim Kurulları tarafından belirlenen fakir öğrencilerimize Üniversitemizce ücretsiz yemek yardımında bulunulmaktadır.

SAĞLIK HİZMETLERİ:

Öğrencilerimizin hastalık ve tedavilerinin takibi hususunda özel önem gerekmektedir. 657 sayılı Devlet Memurları Tedavi Yardım yönetmeliği ile memurlara Devletçe yapılan sağlık giderleri ailesi herhangi bir sosyal kuruluştan faydalanmayan öğrencilerimiz ile 25 yaşını doldurmuş erkek öğrencilerimizin tedavi giderleri karşılanmaktadır.

BURS OLANAKLARI:

Öğrenci Sosyal Hizmetler Saymanlığı bütçesinin ilgili tertibinden maddi durumu iyi olmayan öğrencilere para yardımında bulunulmuştur. Bu yardımlar önümüzdeki yıllarda da bütçemiz imkanları dahilinde devam edecektir.

TEKNOLOJİK OLANAKLAR:

Kafkas Üniversitesinin bütün birimlerinde öğrencilerin ve araştırıcıların branşları ile ilgili eğitim öğretiminde araştırma olanaklarını arttırmak amacıyla laboratuarlar mevcuttur. Ayrıca Üniversitemizin tüm birimlerinde bilgisayar, ders programına uygun olarak öğretilmekte bu amaçla da her birimde bilgisayar derslikleri bulunmaktadır, Üniversitenin bütün birimlerinde internet bağlantısı vardır.

SOSYAL VE KÜLTÜREL OLANAKLAR:

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığınca öğrencilerimize yönelik olarak Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler düzenlenmektedir. Bu faaliyetler çerçevesinde 5 bine yakın öğrencimizin taraftar ve sporcu olarak katılımıyla voleybol, masa tenisi, satranç, kros, güreş, halk oyunları, kayak, boks, tiyatro, resim, müzik, fotoğrafçılık vb. dallarda çeşitli etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır.

Üniversite Sporları Federasyonunun üniversiteler arası müsabakalara üniversitemiz öğrencilerinin katılımları imkanlar dahilinde gerçekleştirilerek müsabakalara katılımlar sağlanmıştır.
Sosyal, Kültürel ve Sportif faaliyetler için Üniversitemiz öğrencilerinin talepleri de göz önüne alınarak öğrencilerimiz tarafından düzenlenmek istenilen tanışma çayları, geziler, mezuniyet baloları vb. etkinliklerde öğrencilerimize bütün imkanlar sağlanarak gerektiğinde araç, malzeme ve yer tahsis edilerek gerekli katkıda bulunulmaktadır. İdaremize maddi imkansızlıklar sebebiyle müracaat eden öğrencilerimize Valilik, Üniversitemiz vakfı, personellerimiz ve Kars Halkı aracılığıyla imkanlar doğrultusunda maddi yardımlarda yapılmaktadır.
Üniversitemizde öğrencilerimize yönelik olarak çok kısa zaman aralıklarıyla bilgilendirici paneller ve konferanslar düzenlenmektedir.



Fotoğraflar







--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
kafkas, kars, üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kafkas Çoban Köpeği Özellikleri Nelerdir - Kafkas Çoban Köpeği Üremesi - Kafkas Çoban Nehir Köpekler 1 20.10.15 22:32
Şamil Kafkas Resimleri - Şamil Kafkas Fotografları Başak Ünlülerin Resimleri 0 28.11.11 22:23
Koç Üniversitesi - Koç Üniversitesi Sarıyer İstanbul Sevda Üniversiteler 0 21.08.11 00:32
Tolunay Kafkas Hayatı ( Biyografisi ) Metrix Futbolcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 19.12.08 10:04
Ağah Kafkas Hayatı(Biyografisi) Başak Siyasetçilerin Hayatı ( Biyografisi ) 0 24.11.08 00:23


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:06 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2