tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > EĞİTİM ve ÖĞRETİM > Üniversiteler-Açıkögretim > Üniversiteler
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Üniversiteler Üniversiteler hakkında bilgiler,Üniversitelerin tanıtımı,Üniversitelerin faliyetleri,Üniversitelerde okutulan okullar,Üniversitelerde okutulan bölümler vs...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Nevşehir Üniversitesi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1483

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 18.07.10, 02:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Nevşehir Üniversitesi

Nevşehir Üniversitesi
Nevşehir Üniversitesi 17 Mayıs 2007 tarihinde hizmete giren 17 üniversiteden biridir.





Üniversitemiz Erciyes Üniversitesi’ne bağlı olan Nevşehir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Nevşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Nevşehir Sema-Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu, Gazi Üniversitesi’ne bağlı olan Hacı Bektaş Veli Meslek Yüksekokulu ve Hacettepe Üniversitesi’ne bağlı olan Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu’nu bünyesine katmıştır.

Üniversitemiz, bunun yanı sıra Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsünü de bünyesinde barındırmaktadır.

Bilimsel faaliyetlerini 4 fakülte, 1 yüksekokul, 3 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, 1 araştırma merkezi ile sürdüren ve adını şehrimizden alan üniversitemiz eğitim-öğretim faaliyetlerine Nevşehir Üniversitesi Vakfı’nın katkılarıyla yeni açılacak olan birimleri ile devam edecektir.

Nevşehir Üniversitesi birisi ana yerleşke olmak üzere toplam 4 farklı yerleşkede öğrenci ve bilim adamlarının hizmetindedir.

Üniversitemiz, bilimsel faaliyetleri esas alan geniş akademik kadrosu, 2009 yılı itibariyle 3500’den fazla öğrencisi, fiziksel ve sosyal imkânlarıyla Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olma yolunda hızla ilerlemektedir.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesinde yer alan Nevşehir Üniversitesi, toplumumuzun kalkınmasında ve aydınlanmasında çok önemli bir role sahiptir.

Fakülteler:

Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Turizm Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi.
Yüksek Okullar:

Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksek Okulu.
Meslek Yüksek Okulları:

Nevşehir Meslek Yüksekokulu, Hacıbektaş Veli Meslek Yüksekokulu, Ürgüp Sebahat, Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu, Avanos Meslek Yüksekokulu ve Gülşehir Meslek Yüksekokulu.
Enstitüler:

Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü.
ÖĞRENCİ SAYISI VE DAĞILIMI

Üniversitemize bağlı 5 fakülte, 2 enstitü, bir yüksekokul, 5 meslek yüksekokulunda yaklaşık 5000 öğrencimiz öğrenim görmektedir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme, İşletme (i.ö).İktisat, İktisat(i.ö), Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik (i.ö.),Turist Rehberliği bölümlerinde toplam 1210 öğrenci, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Konaklama İşletmeciliği Eğitimi, Seyahat İşletmeciliği ve Turist Rehberliği bölümlerinde toplam 133 öğrenci, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı, Fizik, Kimya Matematik, Tarih, Biyoloji Bölümlerinde toplam 606 öğrenci, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turist Rehberliği bölümlerinde toplam 147 öğrenci, Nevşehir Sağlık Yüksek Okulu Hemşirelik Bölümünde toplam 207 öğrenci, Nevşehir Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda toplam 1445 öğrenci, Hacıbektaş Veli Meslek Yüksek Okulunda toplam 647 öğrenci, Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksel Okulunda toplam 145 öğrenci, Sosyal Bilimler Enstitüsünde toplam 63, Fen Bilimleri Enstitüsünde ise toplam 15 öğrenci, öğrenim görmektedir.

Kurulduğu günden bu yana Kapadokya bölgesinin en önemli eğitim ve öğretim kurumlarından biri haline gelen Nevşehir Üniversitesi, bölgenin eğitim, öğretim ve kültürel faaliyetlerinde önemli rol üstlenmektedir. Nevşehir Üniversitesi'nde alt yapı ve hizmet binalarının önemli bir kısmı yöremizin hayırsever işadamları tarafından yaptırılıp tefriş ve donanımı tamamlandıktan sonra üniversitemize bağışlanmıştır. Kuruluşunda ve halen yaptığı eğitim, öğretim faaliyetlerinde üniversitemize destek ve katkı veren herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.


--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
SERDEM Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
nevsehir, üniversitesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Nevşehir Valiliği Adresi ve Telefonu - Nevşehir Valiliği İletişim - Nevşehir Valiliği Tolga Nevşehir 1 10.06.17 23:51
Nevşehir Şehrinin Adı - Nevşehir Şehrinin Mitolojik Hikayesi - Mitolojide Nevşehir Şe Kartal Genel Kültür 0 03.08.14 01:21
Nevşehir Sağlık Turizm Merkezleri - Nevşehir Kaplıcaların Adresleri ASYA Tatil/Gezi Rehberi 0 12.05.12 23:25
Nevşehir Resimleri - Nevşehir Fotografları - Nevşehir Resim - Nevşehir fotograf Serap Nevşehir 0 11.03.12 03:02
Nevşehir -Nevşehir Lisesi Tanıtımı ve İletişim Adresi SERDEM Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri 0 03.08.09 19:39


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:38 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2