tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > Webmaster
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Webmaster Webmaster bilgileri paylaşım alanı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
LinkBack, TrackBack ve RefBack nedir? Ne işe yarar? Faydası ve zararı nedir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
3620

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 04.12.10, 15:59   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
 
Yahoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 172
Konular: 135
Puan Grafiği
Rep Puanı:3230
Rep Gücü:0
RD:Yahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond reputeYahoo has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 49
40 Mesajına 223 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow LinkBack, TrackBack ve RefBack nedir? Ne işe yarar? Faydası ve zararı nedir?

LinkBack, TrackBack ve RefBack nedir? Ne işe yarar? Faydası ve zararı nedir?

vBSEO içerisinde kullanılmakta olan en önemli özelliklerden bir tanesi Linkback , Trackback ve Refback olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu özellikler doğru kullanım halinde siteler açısından çok önemli kritik avantajlar sağlarken hatalı kullanımlarında sitenize negatif etkisi olabilir. Günümüz internet yazılım teknolojisi geliştikçe internet sitelerinin birbirleri ile interaktif iletişime geçme imkanı ortaya çıkmıştır. Linkback ve Trackback bu olgunun ana kullanım özellikleri ile karşımıza çıkmaktadır. 2002 yılında Movable Type'ın bir özelliği olarak ortaya çıkan bu sistemin yaptığı iş şudur: Siz bir başka kişinin ağ günlüğündeki bir yazıyı okuyorsunuz. Orada yazılanlar çok hoşunuza gidiyor ya da bunlar sizin için ilgi çekici. Bu konuyla ilgili siz de kendi ağ günlüğünüzde bir yazı yazıyorsunuz. Diğer kişinin geri izleme bağlantısına tıklayarak burada bulunan geri izleme konumunu kopyalayıp kendi geri izleme sisteminizde gerekli işlemleri yapıyorsunuz. Sonuçta diğer kişinin geri izleme sayfasında kendi günlüğünüzde yazdığınız ve o konuyla ilgili olan girdiye bir bağlantı veriliyor. Özetle, bu kişinin geri izleme sayfasında, diğer kişilerin aynı konuyla ilgili kendi günlüklerinde yazdığı yazılara bağlantılar yer alıyor. Böylece, bir başlığı okuyanlar geri izleme sayfasında yer alan ve diğer günlüklerde o konuya ilişkin olan yazılardan haberdar olma şansını elde ediyor. Geri izleme sayfası bir anlamda konuyla ilgili sitelere bağlantılar içerme görevi görüyor.

Trackbacks
Trackback basit bir şekilde onaylamadır. Bu onaylama bir network sinyali (ping) ile Site A (gönderen)'dan Site B (alıcı)'ya gönderir.Genelde alıcıda göndericiye geri sinyal gönderir. Trackback fiziksel link olmak zorunda değildir. Sistemin kullanılması için her iki sitedede trackback özelliğinin olması gerekmektedir.

Pingbacks
Pingbackte Site A'dan Site B'ye gönderilen network sinyali (ping)'dir. Ancak pingback aynı zamanda fiziksel bir linkte yaratır. Site B sinyali aldığı zaman Site A'ya giderek sinyalin doğruluğunu kontrol eder. Bu pingbacklerin spam için kullanılmasını önüne geçer.Sistemin kullanılması için her iki sitedede pingback özelliğinin olması gerekmektedir.

Refbacks
Refback bir linktir. Ancak Site A (link sahibi) Stie B (alıcı)'ya herhangi bir sinyal göndermek zorunda değildir. Bunun yerine Site otomatik olarak linki takip ederek kendisine geleni kaydeder. Bu analiz web kullanıcılarının referrer başlığını kullanarak çalışmaktadır. Bu sistemin çalışması için karşı siteden herhangi bir beklenti yoktur.

Bu Özellikleri Nasıl Doğru Kullanırım
Herşeyden önce bu özellikleri kullanırken mutlaka ve mutlaka Linkback moderasyonunu açmanızı tavsiye ederim . Bunun ana sebebi malesef internet dünyasının korsanları bu özellikler aracılığı ile sitelere spam göndermekten çekinmemektedirler. Bundan dolayı gelen her linkback , trackback ve refback manuel olarak site yetkilileri tarafından onaylanmalıdır.

Onaylama Kriterleri
Herşeyden önce sitenize gelen refback , linkback veya trackback adresine giderek karşı sitenin içeriğine bakmalısınız. Eğer spam bir siteyse gelen domain adresini ileriki adımlarda anlatacağımız üzere banlamalısınız. Değilse ilk olarak refback , linkback veya trackback'in geldiği konunun karşı site adresiyle alakalı olmasına dikkat ediniz. Eğer içerik aynı ise kesinlikle onaylamayınız. Aynı içerik sayfa adresinizin değerini düşürecektir. Yani burada anahtar olgu iki bağlantı ayağının benzer içeriğe sahip olmasıdır.

vBSEO Linkback Trackback Refback Opsiyonları
vBSEO Kontrol Paneli içerisinde birçok farklı linkback trackback ve refback ayarı bulunmaktadır. Bu ayarların açıklamaları ve doğru kullanımları şu şekildedir :
Gelen Pingback'leri aktif et
Sitenizdeki konulara eğer linkback , pingback gönderilmesini istiyorsanız bu opsiyonu aktif edebilirsiniz. Bu opsiyon kapalı olursa site konularınızda pingback sistemi devre dışı kalacaktır.
Gelen Trackback'leri aktif et
Sitenizdeki konulara eğer trackback gönderilmesini istiyorsanız bu opsiyonu aktif edebilirsiniz. Bu opsiyon kapalı olursa site konularınızda trackback sistemi devre dışı kalacaktır.
Gelen Refback'leri aktif et
Sitenizdeki konulara eğer refback gönderilmesini istiyorsanız bu opsiyonu aktif edebilirsiniz. Bu opsiyon kapalı olursa site konularınızda refback sistemi devre dışı kalacaktır.

Aynı adresten benzer URLleri Bloklayın?
vBSEO 3.2.0 versiyonuyla eklenen bu seçenekte bir konu içerisine birden fazla aynı adresten linkback , refback veya trackback geldiğinde , bu opsiyon açıksa , sistem otomatik olarakdiğerlerini bloklayacaktır. Bu opsiyonu açmanızı tavsiye ederim zira özellikle sitenize gelen refbackler statik url'ye sahip olmayabilir ve birden çok variable içerip sitenizden boş yere dış link eklenmesine sebep olabilir.

Gelen Linkbackler için email bildirisi
Refback , linkback veya trackback geldiğinde e-posta aracılığı ile haberdar edilmek istiyorsanız bu opsiyonu açınız. Birden fazla e-posta adresi için arada boşluk bırakınız.

Gelen Linkback'ler için Anahtar Sözcük İhmal Listesi
Buraya ekleyeceğiniz liste içerisindeki herhangi bir kelime refback , linkback veya trackback gelen site title'ında yer alıyorsa otomatik olarak gelen refback , linkback veya trackback engellenecektir. Ondan dolayı bu kelimeleri dikkatlice seçmeli ve özellikle spam sitelerin kullandığı keywordleri belirlemelisiniz.

LinkBack "Kara Listesi"
Buraya linkback almak istemediğiniz site domainlerini girebilirsiniz. domain.com girmeniz yeterli olucaktır , her siteyi boşluk bırakarak ayırınız.

Giden Pingback'leri aktif et
"Evet" şıkkını seçerek eğer mesajlar dış linkler içeriyorsa giden pingbackleri yollamak için kullanabilirsiniz.
Giden Trackback'leri aktif et
Yeni konular için Giden Trackback'leri aktif etmek için "evet" şıkkını seçiniz.

Not: Trackback alanını yeni bir konu yaratırken veya bir konuya gelişmiş cevap ile cevap verirken görebilirsiniz

Servisleri Haberdar Et
vbseo bu yeni özelliği sayesinde forumunuzdaki mesajları, konuları dış kaynaklara (link paylaşım siteleri) haberdar edebiliyor. Bu servislerin amacı; açılan konuların, atılan mesajların birden çok kaynakta paylaşılarak arama motorları tarafından indexlenmenizi kolaylaştırmaktır.

Forum Permalinkleri
Bu aslında çok kritik bir işlev görmektedir. SEO miti , Indexli Sayfalar makalesinde yer alanları uygulayıp showpost mesajlarını sitemap içerisine eklemiyor ve bunlara erişimi kapattıysanız yapmayız gereken ana opsiyon Mesaj sayısı bağlantısın yerine Permalink bağlantısı göster seçeneğini seçmektir. Onun haricindeki seçenekler permalinklerin gösterileceği yeri belirler.

Kullanıcı Profil Permalinkleri
Profil Misafir Mesajları permalinkleri aktif ederek mesajlara anchor eklenmesini sağlayınız. Bu özellik ile kullanıcılar istedikleri Misafir mesajına link verebilecekler.

Kullanıcı Albüm Permalinkleri
Kullanıcı albümlerinde permalinkleri aktif ederek mesajlara anchor eklenmesini sağlayınız.Bu özellik ile kullanıcılar istedikleri albüm mesajına link verebilecekler.

Blog Permalinkleri
Blog Yorumları permalinkleri aktif ederek mesajlara anchor eklenmesini sağlayınız.Bu özellik ile kullanıcılar istedikleri blog yorumlarına link verebilecekler.

Sosyal Grup Permalinkleri
Sosyal Grup Mesajlarında permalinkleri aktif ederek mesajlara anchor eklenmesini sağlayınız. Bu özellik ile kullanıcılar istedikleri sosyal grup mesajına link verebilecekler.



Kaynak: vBTech.net
Yahoo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
faydasi, ise, linkback, linkback ne işe yarar, linkback nedir, ne, nedir, refback, refback ne işe yarar, refback nedir, trackback, trackback ne işe yarar, trackback nedir, trackback ve refback nedir? ne işe yarar? faydası ve zararı nedir, ve, yarar, zarari


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mod Medyan Nedir - Mod nedir - Medyan nedir - Tepe Değer Nedir - Ortanca Nedir Betül Genel Kültür 3 29.08.15 14:08
EFT Nedir - Elektronik Fon Transferi Nedir - EFT Ne Demektir - EFT Ne Anlama Gelir Kartal Genel Kültür 0 06.08.14 00:17
Röfle nedir? - Balyaj nedir? - Perma Nasıl yapılır? ASYA Güzellik-Bakım-Makyaj 0 04.09.12 20:58
Sintigrafi Nedir - Sintigrafi Hakkında Genel Bilgi - Sintigrafi Ne İşe Yarar Fenci Kalp Damar Hastalıkları 0 04.10.11 17:46
Gizli Sadakanın Faydası Nedir ? Tuna Zekat-Fitre-Sadaka 0 29.11.08 21:55


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:51 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2