tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > BİLGİSAYAR-DONANIM ve İNTERNET > Webmaster
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Webmaster Webmaster bilgileri paylaşım alanı...


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Backlink Önemi
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
663

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 13.07.08, 01:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Güllü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.538
Konular: 1710
Puan Grafiği
Rep Puanı:3968
Rep Gücü:0
RD:Güllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond reputeGüllü has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
146 Mesajına 240 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Backlink Önemi

Arama motoru optimizasyonu (SEO) konusuyla biraz olsun ilgiliyseniz, backlink terimine en az bir kaç kere rastlamış olmalısınız. SEO’yu yeni öğreniyor olanlarınız ise bu linklerin ne olduğunu ve neden bu kadar önemli olduklarını merak ediyor olabilirler.
Backlinkler, arama motoru optimizasyonu açısından o kadar önem kazanmış durumdalar ki, başarılı SEO’nun temel taşlarından biri sayılmaktalar. Birazdan size backlink’in ne olduğunu, neden bu kadar önemsendiklerini ve arama motorlarıyla başınızı belaya sokmadan onlara nasıl sahip olabileceğinizi anlatacağız.
“Backlink” nedir? Backlinkler, web sitenize yönelmiş linklerdir (yani Türkçesi bağlantılar). Aynı zamanda “inbound link” adı da verilir. Bir sitenin backlinklerinin sayısı o sitenin öneminin veya popülerliğinin göstergesi sayılmaktadır. SEO açısından büyük önem taşımalarının nedeni, başta Google olmak üzere bazı arama motorlarının yüksek sayıda kaliteli backlinki olan sitelere daha çok değer biçiyor olmaları ve yapılan bir aramanın sonuçları arasında bu siteleri diğerlerinden daha alakalı sayıyor olmalarıdır.
Arama motorları, yapılan bir sorguda kullanılan anahtar kelimelerin bir siteyle alakasını hesaplamak için o siteye yönelmiş kaliteli backlinkleri sayısını göz önüne alır. İşte bu nedenle, yalnızca backlink edinmeye bakmak yerine, bu linklerin kalitesini düşünmeliyiz.
Bir arama motoru, bir linkin KALİTESİNİ belirlemek için sitelerin içeriğini göz önünde tutar. Sitenize yönelen backlinkler sizin sitenizin içeriğiyle alakalı içeriğe sahip başka sitelerden gelmeli. Alakasız sitelerden gelen linkler daha az değer taşır. Backlinklerin alakaları ne denli fazlaysa, kaliteleri ve değerleri de o kadar artar.
Örneğin, sokak kedilerinin kurtarılmasıyla ilgili bir web sitesi, yavru kediler hakkındaki bir siteden backlink alıyorsa, arama motorlarının değerlendirmelerinde bu link, diyelim araba yarışlarıyla ilgili bir siteden gelen backlinkten daha alakalı sayılacaktır. İnternet sitenize bağlantı veren site içerik olarak sizinkiyle ne kadar alakalıysa, o link de o kadar kaliteli ve değerli sayılır.
Arama motorları, benzer seviyedeki sitelerin birbirleriyle ilişki içinde olmasını ve zaman içinde yavaş yavaş kurulan doğal linkleri tercih ederler. Arama motorlarının sıralamalarında yükselmek için belli bir web sayfasının backlinklerini manipüle etmek oldukça basit olsa da linklerle bir arama motorunun değerlendirmesini etkilemek çok daha zordur. Arama motorunun algoritmasında (değerlendirmesinde) backlinklerin bu denli önemli bir yer tutmasının bir nedeni de budur. Ne varki, çeşitli spam tekniklerle link edinerek arama motorlarını yanıltmaya çalışan webmasterlar sağolsun, son zamanlarda arama motorları kaliteli linkleri belirleme kriterleri iyice ağırlaştırdı. Bu tür yanıltıcı taktikler arasında gizli linkleri veya tek amacı bir siteye backlink sağlamak olan sayfaları otomatik yollardan yaratmak sayılabilir. Bu sayfalara “link çiftlikleri” (link farms) adı verilir ve yalnızca arama motorlarınca yok sayılmakla kalmaz, bunlardan birine link vermeniz sitenizin tamamen o arama motorunun indekslerinden dışlanmasına neden olabilir.
Güllü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
backlink, onemi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Kutlu Doğum Haftası Önemi - Mevlid Kandili Önemi Okyanus Mubarek Günler ve Geceler 3 07.07.20 10:02
İslamda Recep Ayının Önemi Video - Osman Ünlü Hoca Mübarek Ayların Önemi ASYA Mubarek Günler ve Geceler 0 08.06.12 18:49
Mübarek Aylar - Üç Ayların Önemi Video - İslamda Recep Ayının Önemi Osman Ünlü Hoca ASYA Mubarek Günler ve Geceler 0 08.06.12 18:43
Google Pagerank + Backlink Hakkında ipuçları Yahoo Google Arama Motoru 0 28.10.08 15:51
Fitre vermenin önemi , Fitrenin önemi nedir? Kimler verir, ölçüsü nedir? ÇisiL Zekat-Fitre-Sadaka 0 06.09.08 13:40


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:58 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2