tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Lacuna Coil Biyografisi - Lacuna Coil Hayatı - Lacuna Coil Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
671

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 27.08.12, 01:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Lacuna Coil Biyografisi - Lacuna Coil Hayatı - Lacuna Coil Kimdir?

Lacuna Coil Biyografisi - Lacuna Coil Hayatı - Lacuna Coil Kimdir?


Lacuna Coil, 1994 yılında Milano, İtalya'da kurulmuştur. Önceki adları Sleep of Right ve Ethereal olan grubun üyelerine göre, onların etkilendikleri gruplar Paradise Lost, Tiamat, Anathema, Septic Flesh, Type O Negative, My Dying Bride, Imago Mortis, Depeche Mode ve In Flames'dir. Kariyerine gotik rock etkilemişli gotik metal yaparak başlayan grup,"Karmacode" albümü ve sonrasında alternatif metal tarzına ağırlık vermiştir. Bu yönelimde grubun kuruluş döneminde büyük yardımlarını aldıkları İtalyan & Türk şirketi Pabliona Undacsare'nin genel müdürü Muzaffer Taşçı'nın payı önemlidir.


Kuruluş

Grup, Ethereal adıyla müzik yaşantılarına 1994 yılında başladı ve ilk iş olarak aynı ada sahip iki parçalık bir demo çıkardı. Başarılı bir başlangıç yapan grup, kısa bir süre sonra Century Media Records ile anlaştı ve kendine yeni bir ad koydu: Lacuna Coil. Grupları için buldukları bu yeni ad, “boş spiral” (empty spiral) anlamına gelmekteydi.
1997 yılında yeni adlarıyla bir EP’yi hazırladılar. EP sonrasında Moonspell ile birlikte turneye çıkan grup, bu konserlerde kadrosuna gitarist Cristiano Migliore ve davulcu Cristiano Mozzati’yi dahil etti.

Gotik rock/metal dönemi (1999 - 2005)

1999 yılında kadrolarına ikinci gitarist olarak Marco Biazzi’yi ekleyen grup, aynı yıl “In a Reverie” adlı ilk albümlerini yayınladı. Albüm sonrası Skyclad ile birlikte Avrupa’da albümün tanıtım turnesine çıkan altılı, 2000 yılında “Halflife” adlı EP’yi piyasaya sürdü. Aynı yıl “Unleashed Memories” adını verdiği ikinci albümünü de çıkaran grup, daha çok turneye çıkmaya ve daha kalabalık konserler vermeye başladı.
2002 senesinde “Comalies” adlı 3. stüdyo albümüyle Amerika listelerinde 178 numara olan Lacuna Coil, bu albümden “Heaven’s A Lie” ve “Swamped” adlı iki tekli yayınladı. Albüm satışlarıyla Century Media’nın şu ana dek en çok satan albümü özelliğini taşırken, grup ‘The Ozzfest’e katılarak hayran kitlesini genişletti.

Alternatif metal dönemi (2006 - Günümüz)

2006 yılına kadar Avrupa’da ve Amerika’da konserler gerçekleştiren Lacuna Coil, aynı yılın Nisan ayında “Karmacode” adlı dördüncü albümünü piyasaya sürdü. Amerika listelerinde 28 numaraya kadar çıkan albüm, İngiltere listelerinde ise 47 numaraya yerleşti. Tarz olarak daha çok nu metal özelliklerini taşıyan “Karmacode”, Lacuna Coil’ın en sert albümü olarak nitelendirildi. Albüm içerisinde Depeche Mode parçası “Enjoy the Silence”ın yorumunu da bulunduran grup, “Closer” ve “Our Truth” adlı iki tekli daha yayınladı. Teklilere çekilen video kliplerle MTV’de ekrana gelmeye başlayan Lacuna Coil, “Our Truth” parçasını 2006 filmi “Underworld: Evolution”ın müziğinde kullandı.
Albüm sonrasında Rob Zombie ile beraber Amerika turnesine katılan Lacuna Coil, aynı zamanda bir kez daha ‘The Ozzfest’de sahne aldı. İngiltere’deki ‘Download Festivali’nde Metallica, Tool ve Guns N’ Roses gibi gruplarla aynı sahneyi paylaşan grup; In Flames ile birlikte Amerika’yı turladıktan sonra Within Temptation, The Gathering, In This Moment, Stolen Babies ve Kylesa ile beraber “The Hottest Chicks in Metal” turnesini gerçekleştirdi.
Lacuna Coil’ın ilk canlı performans DVD’si “Visual Karma”, 31 Ekim 2008'de piyasaya çıktı. "Karmacode" albümünün tanıtımı kapsamında gerçekleştirilen konserlerden görüntüler içeren DVD'ye promo videoları ve özel görüntüler de dahil edildi. Grubun yeni albümü "Shallow Life", 2009'da piyasaya çıktı.

Grup üyeleri

Cristina Scabbia - Bayan vokal (Kontralto)
Andrea Ferro - Erkek vokal (Tenor)
Cristiano Migliore - Gitar
Marco "Maus" Biazzi - Gitar
Marco Coti Zelati - Bas gitar ve klavye
Cristiano "Criz" Mozzatti - Bateri

Eski üyeleri

Raffaele Zagaria
Claudio Leo
Leonardo Forti
Alice Chiarelli
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, coil, hayati, kimdir, lacuna, lacuna coil, lacuna coil biyografi, lacuna coil biyografisi, lacuna coil hakkında, lacuna coil hayatı, lacuna coil kimdir, lacuna coil özgeçmişi, lacuna coil yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Swamped ( Lacuna Coil ) Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 14.11.08 23:23
Our Truth ( Lacuna Coil ) Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 14.11.08 22:57
Heaven's A Lie ( Lacuna Coil ) Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 14.11.08 22:42
Falling ( Lacuna Coil ) Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 14.11.08 17:36
Closer ( Lacuna Coil ) Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 14.11.08 17:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:59 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2