tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Beyonce Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
1
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2917

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 02.03.08, 13:47   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Manisa
Mesajlar: 20
Konular: 17
Puan Grafiği
Rep Puanı:1061
Rep Gücü:0
RD:Ekselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud ofEkselans has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 42
4 Mesajına 5 Kere Teşekkür Edlidi
:
Thumbs up Beyonce Hayatı ( Biyografisi )

Beyonce Hayatı ( Biyografisi )

Beyoncé Giselle Knowles,(d. 4 Eylül 1981) Grammy Ödülü kazanmış ABD'li R&B müzik şarkıcısıdır. Solo kariyerinin yanısıra Destiny's Child grubunun üyesidir

Houston, ABD'de dünyaya gelmiş ve erken yaşta müzikle ilgilenmeye başlamıştır. İlk olarak "Girls Time" grubunu; daha sonra kuzeni Kelly Rowland ve Michelle Williams`la birlikte Destiny's Child grubunu kurmuştur. Beyonce Knowles`in annesi Destiny's Child`ın adını belirleyen kişidir.

1997`de Destiny's Child bir single parçası olan "No, No, No" ile çıkış yapmıştır. 1999`da piyasaya sürülen "The Writing's On The Wall" albümünden çıkan hit parça "Bills Bills Bills" ile Amerikan müzik listelerinde bir numaraya oturan Destiny's Child ününü pekiştirmiştir. 2000`de grup, "Survivor"ı kaydetmiştir. Survivor Destiny`s Child`a 2001'de iki Grammy ödülü kazandırmıştır. Destiny`s Child Charlie`nin Melekleri filminin de soundtrackinde yer almaktadır

Destiny's Child grubunun "Bootylicious" ve "Say My Name" gibi parçalarının yazarı olan Beyonce, daha sonra müzik kariyerine tek başına devam etme kararı almıştır ancak Destiny's Child`dan da ayrılmamıştır. Beyonce`nin ilk solo çalışması "Dangerously In Love"dır. Beyonce, ilk albümüyle geniş bir dinleyici kitlesinin beğenisini kazanmıştır.

Aktörlüğe 2001'de MTV'de başlamış ve 2002`de "Austin Powers in Goldmember" filminde Foxy Cleopatra rolünü üstlenmiştir. "The Fighting Temptations"da da rol alan Beyonce, Pepsi ve L'Oreal reklamlarında boy göstermiştir. 2005 yapımı Pembe Panter (The Pink Panther) isimli filmde rol aldı. 2006 yapımı 8 dalda Oscar'a aday gösterilen bir broadway müzikalinden sinemaya uyarlanan "The Dreamgirls" filminde ünlü şarkıcı Diana Ross'dan esinlenilen Deena rolüyle büyük sükse yaptı. Film için yazılan "Listen" şarkısı hit oldu.

Beyoncé, 46. Grammy Ödül Töreni'nde, 5 dalda Grammy ödülü almıştır. Beyonce, daha önce kendisi gibi 5 dalda Grammy Ödülü kazanan Alicia Keys, Norah Jones ve Lauryn Hill ile birlikte en çok Grammy kazanan kadın sanatçılar arasındadır.


Ekselans isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.11.08, 21:37   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 4.154
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:1666
Rep Gücü:0
RD:Tugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
32 Mesajına 39 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon1c Beyonce Knowles Hayatı ( Biyografisi )

Beyonce Knowles Hayatı ( Biyografisi )


Doğum Tarihi : 04 Eylül 1981
Doğum Yeri : Houston,Amerika

Tüm zamanların en çok ilgi gören bayan vokal gruplarından Destiny's Child'ın kurucu üyesi ve baş şarkı yazarı Beyonce, "Dangerously In Love" ile solo kariyerine de hızlı bir giriş yaptı. Genç şarkıcının, "Dangerously In Love'ı dinleyen müzikseverlerden ne gibi tepkiler bekliyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıt ilginçti; "Albümde hip-hoptan rocka, hatta caza kadar birçok tarzın etkileri var. Bir Shuggie Otis örneğine bile yer verdik. Bu noktada; dinleyenlerin, yeteneğimi hissetmelerini, beni popçu olarak gören müziksever dostlarımın da artık gerçek bir "sanatçı" olduğumu düşünmelerini istiyorum."

Beyonce Giselle Knowles, 4 Eylül 1981'de Houston'da dünyaya geldi. Müzikle ilgilenip kariyer sahibi olma düşüncesine kapıldığında henüz 7 yaşındaydı. Katıldığı yetenek yarışmasında LaTavia Robertson ile tanıştı. Kurduğu "Girls Time" grubundaki partneri olan kuzeni Kelly Rowland'ın da katılımıyla oluşan üçlüyü, dördüncü ve son üye olan LeToya Luckett tamamladı. Ellerinde büyük umutlarının ve hayallerinin ötesinde bir şey yoktu. Ta ki Destiny's Child (Kaderin Çocuğu) ismini yanlarına alana kadar...

1997 yılında, kendi isimleriyle piyasaya sundukları albümün ilk single parçası olan "No, No, No" ile müzik dünyasına bomba gibi girdiler. Ancak yakaladıkları başarı, iki yıl sonra çıkacak olan "The Writing's On The Wall"un getireceğinin yanında sayılmayacak kadar küçük kaldı. Dünya çapında 10 milyonun üzerinde satılan albüm, "Jumpin' Jumpin'", "Say My Name" ve "Bills, Bills, Bills" gibi hit parçalarıyla müzik listelerini altüst etti.
Bir yıl sonra Michelle Williams'ın da katılımının ardından grup, "Survivor"ı kaydetti. 9 milyon gibi müthiş bir satış rakamına ulaşılmasının ardından 2001'de iki de Grammy ödülü kazanma başarısı gösteren topluluk, müzik dünyasının zirvesine yerleşti. Grubun "Jumpin' Jumpin'", "Survivor" gibi çok önemli parçalarının üreticisi olan Beyonce, daha sonra müzikal çalışmalarını solo kariyerinde sürdürmeye karar vererek bu alandaki ilk çalışması olan "Dangerously In Love"ı kaydetti. Şarkıların yanında bilgisayarda izlenebilecek multimedya içeriğiyle de dikkat çeken, "Gift From Virgo" isimli bir de gizli şarkıya yer verilen 2003 çıkışlı albüm, Sony Music Columbia etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı.


Çok sayıda önemli ismi bir araya getiren, profesyonel düzenlemeleri ve sunumuyla çalışma aşamasında gösterilen titizliği hissettiren albümün yapımcıları arasında Beyonce Knowles'in yanısıra Rich Harrison, Scott Storch, Focus ve Bryce Wilson da yer aldı. Yaratıcı kadroda ise şu isimler çalıştı; vokallerde Luther Vandross, Sean Paul, rap vokallerinde Jay-Z, Big Boi, Missy Elliot, Sleepy Brown, gitarlarda Dan Workman, Phil Hamilton, John Brousard, bassta Bryon Miller, davullarda Ivan Hampden, perküsyonda Bashiri Johnson, arkaplan vokallerde Tawatha Agee, Brenda White-King ve Candace Thomas.
Beyonce, bu ilk albümüyle geniş bir dinleyici kitlesinin beğenisini kazandı. Şarkı yazma konusundaki yeteneğini, özgün tavrıyla sergilemeyi başaran şarkıcı, 'gerçek bir sanatçı' olarak değerlendirilme hayallerinin gerçekleşebileceğinin sinyallerini vermiş oldu. Jay-Z ile birlikte seslendirdiği olay yaratan "Crazy In Love" ile başlayan ve 15 parçadan oluşan "Dangerously In Love" albümü, Beyonce Knowles'in solo kariyerine attığı hızlı ve güçlü adımın bir simgesi olarak raflardaki yerini aldı.
Aktörlük konusundaki yeteneğini sergilemek amacıyla 2001'de MTV'nin "Carmen"inde oynayan Beyonce, bir yıl sonra şansını beyazperdede denemiş ve "Austin Powers In Goldmember"'da Foxy Cleopatra'yı canlandırmıştı. "The Fighting Temptations" ve sonrasında gelen çeşitli yapımlarla bu yönünü de güçlendirmeyi hedefleyen genç şarkıcı ayrıca Pepsi ve L'Oreal reklamlarında da boy gösteriyor.
Ve Destiny's Child hayranlarına bir hatırlatma... Beyonce, gruptan ayrılmadığını, böyle bir şeyin söz konusu bile edilemeyeceğini, Destiny's Child ile yeni işler üretmeye ve turneler düzenlemeye devam edeceklerini belirtiyor ve solo çalışma yapmasının gruptan ayrıldığı anlamına gelmemesi gerektiğini her fırsatta yinelemeye devam ediyor... Bakalım 22 yaşındaki bu genç kızı, önümüzdeki yıllarda 'gerçek bir sanatçı olarak anılma' hedefine ulaştıran çalışmalarıyla dinleyebilecek miyiz?


Tugba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
beyonce, beyonce biyografi, beyonce biyografisi, beyonce hakkında, beyonce hakkında bilgi, beyonce hayatı, beyonce kim, beyonce kimdir, beyonce özgeçmişi, beyonce yaşamı, biyografisi, hayati

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Beyonce'un Yeni Albümü Beyonce Çıktı Kartal Müzik Haber 1 26.09.19 12:29
Beyonce, Grammy'de coştu SERDEM Magazin Haberleri 0 01.02.10 10:24
Hareketli Beyonce Avatarları Güllü Avatarlar-Gıfler-Anime-Userban-Forum İmzaları 0 22.08.08 07:36
Beyonce Karakalem Resimleri SERDEM Fotograflar Resimler Animasyonlar 1 03.08.08 00:15
Beyonce Şarkı Sözleri (Lyrics) Eylül Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 14 20.03.08 03:57


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:35 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2