tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Alicia Keys Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
2
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1598

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 22.11.08, 21:02   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 4.154
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:1666
Rep Gücü:0
RD:Tugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
32 Mesajına 39 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Alicia Keys Hayatı ( Biyografisi )

Alicia Keys Hayatı ( Biyografisi )

Doğum Tarihi: 25 Ocak 1980
Doğum Yeri: New York,Amerika





Amerikalı şarkıcı, piyanist, müzisyen. Gerçek adı Alicia J. Augello-Cook'tur. Albümleri dünya çapında 41 milyon satarak rekor kırmış olan sanatçı 9 kez Grammy Awards, 11 kez Billboard Music Awards ve 3 kez American Music Awards'un sahibi olmuştur. Yardım konserlerinin daimi yüzü ve aynı zamanda bir filantropist olan şarkıcı HIV virüsüne karşı savaşan ve çocukların korunmasına yönelik olarak çalışmalarda bulunan Keep a Child Alive isimli grubun aktif üyesidir. Bu konuda sık sık Afrika'daki ülkeleri ziyaret eden Keys, 2006'daki Dünya Aids Günü'nde Peter Gabriel ve Kate Bush'un birlikte seslendirdikleri "Don't Give Up" isimli şarkıyı U2 grubunun vokali Bono'yla birlikte yeniden yorumlamıştır.

25 Ocak 1980'de İskoç ve İtalyan asıllı oyuncu Teresa \"Terri\" Augello ve Jamaikalı uçuş görevlisi Craig Cook'un tek kızı olarak New York'ta dünyaya geldi. 42. Cadde'de büyüyen Keys, oturdukları yer hakkında şunları söylüyordu:

Hoş bir yerdi ama 42. Cadde bir cennet değildi.
Fahişeler, kadın satıcıları, uyuşturucu...
Küçük yaşta anne babası boşandığı için bu zor durumun üstesinden gelmek için annesinin teşvikiyle müzikle ilgilenmeye başlayan şarkıcı, 7 yaşında piyano çalmaya başladı. 1985 senesinde katıldığı bir grupla “The Cosby Show” adlı televizyon programına çıkan Keys, Profesyonel Uygulamalı Sanatlar Lisesi’ne devam ediyordu. Mozart, Beethoven ve Chopin gibi klasik müzik sanatçılarının parçalarını çalıyordu ve vokalist olarak kendini yetiştirmek için de Conrad Robinson’la çalışıyordu. New York’taki Professional Performing Arts School’dan yüksek dereceyle mezun olduktan sonra Columbia Üniversitesi’ne kabul edilen Keys, müzik alanında kariyer yapmak istediği için eğitimine son verdi. Bu arada Conrad Robinson onu erkek kardeşi Jeff’le tanıştırdı ve birlikte doğru plak şirketini bulmak üzere çalışmaya başladılar.

Sonunda Columbia Records’a bağlı Jermaine Dupri’nin plak şirketi So So Def ile bir demo için anlaşan müzisyen, 1997'de vizyona giren “Men In Black” adlı filmin soundtrack’i için “Dah Dee Dah (Sexy Thing)” adlı parçayı hazırladı. Ancak daha sonra Dupri ile olan anlaşmasını sonlandırdı ve prodüktör Clive Davis'in şirketi Arista Records’a geçti. Keys, Arista Records'la kısa vadeli çalışıp hemen ardından J-Records ile kontrat yaptı. “Shaft” ve “Dr. Dolittle 2” filmlerinin soundtrack’lerinde yer alan “Rock Wit U” ve “Rear View Mirror” adlı şarkıları seslendiren müzisyen, sonunda ilk albümünü dinleyiciyle buluşturma fırsatı buldu: “Songs In A Minor”. Klasik müzik etkilerinin fazlasıyla görüldüğü albüm, 70’lerin soul müziğinden de temalar içeriyordu. Tüm bunları hip hopla harmanlayıp bir füzyon yaratan şarkıcı, ilk albümüyle büyük ilgi gördü. Amerika listelerinde uzun süre zirvede kaldı ve İngiltere listelerinde ise 6 numara oldu. Prince’in “How Come You Don’t Call Me” şarkısının yeni yorumunun yanı sıra “Fallin’”, “A Woman’s Worth” ve “Girlfriend” adlı 45'likleri single olarak yayınladı.
2001 yılında MTV Video Müzik Ödülleri’nce "En İyi Yeni Sanatçı” ödülüne layık görülmesinin hemen ardından 2002'de 5 dalda Grammy’nin sahibi oldu. İlk albümün başarısı uzun bir zaman dilimine yayıldı ve Keys, albümdeki şarkılarının farklı versiyonlarının bulunduğu “Remixed & Unplugged In A Minor” adlı çalışmayı hayranlarıyla buluşturdu. Aynı yıl Christina Aguilera'nın “Stripped” adlı albümünde yer alan “Impossible” isimli şarkıyı yeniden düzenleyen Keys, Aguilera'yla düet de yaptı.
2003'te sanatçının ikinci stüdyo albümü “The Diary Of Alicia Keys” müzik marketlerdeki yerini aldı. Albümün prodüksiyonu için Kanye West ve Timbaland gibi isimlerle çalışan müzisyen, yeni albümüyle yine büyük bir başarı yakaladı ve “You Don’t Know My Name”, “If I Ain’t Got You”, “Diary” ve “Karma” adlı şarkıları single olarak piyasaya sürdü. Ticari anlamda da büyük başarı yakalayan albüm 4 kez platin plak aldı. 2005 Grammy'lerinde ise tam 3 daldaki ödülün sahibi oldu. Keys 2004'te ayrıca Usher'ın “Confessions” adlı albümünde yer alan “My Boo” isimli şarkıda müzisyene eşlik ettti. Bu düet yine 2005'te "En İyi R&B Vokal Düet Performansı” dalında ona Grammy kazandırdı.
Ödüller ve başarılarla dolu geçen 2005 yılında ayrıca Brooklyn Müzik Akademisi’nde bir unplugged konser gerçekleştiren müzisyen, bu performans kaydını albüm olarak yayınladı. Eski şarkılarını farklı bir müzikal yorumla seslendirdiği bu konserinde ayrıca The Rolling Stones’un “Wild Horses” parçasını Maroon 5 vokalisti Adam Levine ile birlikte söyledi. Keys, Common, Mos Def ve Damian Marley’in de katıldığı performansında “Stolen Moments” ve “Unbreakable” adlı iki yeni şarkısını da seslendirdi. Albüm kısa sürede Amerika listelerinde üst sıralara yerleşti ve “Unbreakable” ve “Every Little Bit Hurts” isimli single'lar büyük başarı kazandı.
2007'de Timbaland, John Mayer, Marsha Ambrosius ve Linda Perry gibi müzisyenlerle çalıştığı üçüncü stüdyo albümü "As I Am”i yayınlayan müzisyen, New Jersey’deki Live Earth konserlerinde sahneye çıkarak Keith Urban ile The Rolling Stones’un “Gimme Shelter” adlı şarkısında düet yaptı. As I Am'den çıkan ilk single No One ise müzik otoriteleri ve dinleyiciler tarafından oldukça beğenildi. Sanatçı aynı yıı ilk sinema deneyimi olan “Smokin’ Aces” filmi için kamera karşısına geçti. Hemen ardındansa "The Nanny Diaries" geldi ve son olarak 2008 yılı itibariyle Halle Berry ile birlikte başrollerini paylaştıkları “Composition In Black And White” adlı filmde rol aldı...

Tugba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.07.09, 20:32   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Malatya
Mesajlar: 1.899
Konular: 1751
Puan Grafiği
Rep Puanı:2137
Rep Gücü:0
RD:Esra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 48
71 Mesajına 111 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Alicia Keys Biyografisi,Alicia Keys Hayatı,Alicia Keys Yaşamı,Alicia Keys Kimdir?

Alicia Keys Biyografisi,Alicia Keys Hayatı,Alicia Keys Yaşamı,Alicia Keys Kimdir?

1980 senesinde New York’da doğan R&B sanatçısı Alicia J. Augello-Cook yani sahne ismiyle Alicia Keys İtalyan-İrlandalı bir annenin ve Jamaikalı bir babanın tek çocuğu olarak dünyaya geldi. Annesinin ve babasının erken yaşta boşanmasıyla çocukluğunu annesiyle geçiren Keys küçük yaşta annesinin teşvikiyle müziğe ilgi duymaya başladı. 1985 senesinde katıldığı bir grupla “The Cosby Show” adlı televizyon programına çıkan sanatçı 11 yaşından itibaren piyano çalmaya başladı ve Mozart Beethoven ve Chopin gibi klasik müzik sanatçılarının parçalarını performe etti.

New York’daki Professional Performing Arts School’dan yüksek dereceyle mezun olduktan sonra Columbia Üniversitesi’ni kazanan Alicia Keys ne var ki müzik kariyerine yönelmek amacıyla eğitimine devam etmedi. Columbia Records’a bağlı Jermaine Dupri’nin plak şirketi So So Def ile bir demo için anlaşmaya varan Keys 1997 senesinde vizyona giren “Men In Black” adlı filmin soundtrack’i için “Dah Dee Dah (Sexy Thing)” adlı parçayı hazır hale getirdi. Sanatçının ilk resmi parçası olan “Dah Dee Dah (Sexy Thing)” sonrası Dupri ile olan anlaşmasını sonlandıran genç müzisyen ünlü prodüktör Clive Davis ile anlaşarak onun şirketi Arista Records’a geçiş yaptı. Ne var ki bu şirketinden de ömrü uzun sürmedi ve sanatçı Davis ile ilerleyerek yeni kurulan J-Records ile anlaşmaya vardı.
J-Records’a geçişinden sonra “Rock Wit U” ve “Rear View Mirror” adlı parçaları hazırlayan Alicia Keys bu parçalarla “Shaft” ve “Dr. Dolittle 2” filmlerinin soundtrack’lerinde yer aldı. 2001 senesinde “Songs In A Minor” adlı ilk albümünü yayımlayan Keys albümün prodüksiyonunda Jermaine Dupri ile çalıştı. Albümde klasik müzik etkileriyle beraber 1970’lerin soul müziğinden örnekler de sergileyen sanatçı aynı zamanda zamanın getirdiği hip hop akımını da müziğine aktardı. Birçok müzik eleştirmeninden oldukça olumlu yorumlar toplayan albüm Amerika listelerinde zirveye yerleşirken İngiltere listelerinde ise 6 numara oldu. Albümde Prince’in “How Come You Don’t Call Me” parçasını baştan yorumlayan başarılı müzisyen albümden bu parçayla beraber “Fallin’” “A Woman’s Worth” ve “Girlfriend” parçalarını single olarak piyasaya sürdü. “Fallin’” single’ı ile Amerika listelerinde 1 numara olmayı başaran sanatçı “A Woman’s Worth” single’ı ile ise listelerde 7 numaraya yerleşti.

2001 senesinde MTV Video Müzik Ödülleri’nden “En İyi Yeni Sanatçı” ödülünü kazanan Alicia Keys 2002 senesindeki Grammy’lerden ise “Yılın Şarkısı” (‘Fallin’”) “En İyi Yeni Sanatçı” “En İyi Kadın R&B Vokal Performansı” (“Fallin’”) “En İyi R&B Şarkısı” (“Fallin’”) ve “En İyi R&B Albümü” (“Songs In A Minor”) ödüllerine layık görüldü. Ayrıca aynı sene MTV Avrupa Müzik Ödülleri’nden de “En İyi R&B” ödülünü evine götüren sanatçı senenin sonuna doğru ilk albümde yer alan parçalarının farklı versiyonlarının bulunduğu “Remixed & Unplugged In A Minor” adlı albümünü müzikseverlere ulaştırdı.

2002 senesini Christina Aguilera’nın “Stripped” adlı albümünde yer alan “Impossible” parçasının düzenlemesiyle kapatan müzisyen aynı zamanda albümde de yer alarak sanatçıya parçada eşlik etti.
2003 senesinin sonuna doğru “The Diary Of Alicia Keys” adlı 2. stüdyo albümünü piyasaya süren Alicia Keys albümün prodüksiyonunda Kanye West ve Timbaland gibi isimlerle çalıştı. Bu albümle de müzik eleştirmenlerinden takdir toplayan Keys albümüyle bir kez daha Amerika listelerinde 1 numara oldu. İngiltere listelerinde ise 13 numaraya yerleşen albümde Tony! Toni! Toné! ve Lellow konuk müzisyen olarak bulunurken “You Don’t Know My Name” “If I Ain’t Got You” “Diary” ve “Karma” parçaları single olarak yayımlandı. Single’lardan “You Don’t Know My Name” “If I Ain’t Got You” ve “Diary” parçaları Amerika listelerinde ilk 10’a girdi ve sanatçı albümün Amerika’daki satışlarıyla 4 kez platin plak aldı.

2004 senesinde MTV Video Müzik Ödülleri’nden “If I Ain’t Got You” parçasıyla “En İyi R&B Videosu” ödülüne layık görülen Alicia Keys 2005 senesindeki Grammy’lerden “En İyi Kadın R&B Vokal Performansı” (“If I Ain’t Got You”) “En İyi R&B Parçası” (You Don’t Know My Name”) ve “En İyi R&B Albümü” (“The Diary Of Alicia Keys”) ödüllerini kazanarak evine döndü. Ayrıca 2004 senesinde Usher’in “Confessions” albümünde yer alan “My Boo” parçasında sanatçıyla düet yapan Keys bu parçayla da 2005 Grammy’lerinden “En İyi R&B Vokal Düet Performansı” ödülüne sahip oldu.

2005 senesinde Brooklyn Müzik Akademisi’nde bir unplugged konser gerçekleştiren Alicia Keys bu konseri kaydederek “Unplugged” ismi altında albüm olarak yayımladı. Performansta eski parçalarına farklı bir hava getirerek yeniden yorumlayan Keys ayrıca konserde The Rolling Stones’un “Wild Horses” parçasını Maroon 5 vokalisti Adam Levine ile birlikte performe etti. Konserde Common Mos Def ve Damian Marley’i de sahneye çıkartan sanatçı aynı zamanda “Stolen Moments” ve “Unbreakable” adlı iki yeni şarkısını da hayranlarına sundu. Albüm ile Amerika listelerinde zirveye yerleşen müzisyen albümden “Unbreakable” ve “Every Little Bit Hurts” parçalarını single olarak piyasaya sürdü.

2006 senesinin sonundan itibaren “As I Am” adlı 3. stüdyo albümü üzerinde çalışmaya başlayan Alicia Keys MTV’ye verdiği açıklamayla albümün oldukça yeni ve taze bir çalışma olacağının müjdesini verdi. Albümün prodüksiyonunda Kerry ‘Kuricial’ Brothers ile biraraya gelen Keys ayrıca albümde Timbaland John Mayer Marsha Ambrosius ve Linda Perry gibi isimleri konuk müzisyen olarak bulunduracağını açıklamıştı. 2007 Kasım'ında yayımlanan albüm öncesinde en son New Jersey’deki Live Earth konserlerinde sahneye çıkan sanatçı bu konserde Keith Urban ile The Rolling Stones’un “Gimme Shelter” adlı parçasını seslendirmişti.

Müzik kariyerinin yanısıra 2007 senesinin başında vizyona giren “Smokin’ Aces” adlı filmle oyunculuk kariyerine yönelen Alicia Keys ikinci sinema deneyimini 2007 sonlarına doğru vizyona giren “The Nanny Diaries” adlı filmle yaşadı. 2008 senesinde ise Halle Berry ile “Composition In Black And White” adlı filmde çalışacak olan Keys dünyanın birçok bölgesine yaptığı yardımlarla da tanınan bir isim.

Albümleri

Alicia Keys / As I Am 2007



1 - As I Am (Intro)
2 - Go Ahead
3 - Superwoman
4 - No One
5 - Like You'll Never See Me Again
6 - Lesson Learned feat. John Mayer
7 - Wreckless Love
8 - The Thing About Love
9 - Teenage Love Affair
10 - I Need You
11 - Where Do We Go From Here
12 - Prelude to a Kiss
13 - Tell You Something (Nana's Reprise)
14 - Sure Looks Good to Me

Alicia Keys / Unplugged 2005



1 - Intro Alicias Prayer
2 - Karma
3 - Heartburn
4 - A Womans Worth
5 - Unbreakable
6 - How Come You Dont Call Me
7 - If I Was Your Woman
8 - If I Aint Got You
9 - Every Little Bit Hurts
10 - Streets of New York (City Life)
11 - Wild Horses featuring Adam Levine
12 - Diary
13 - You Dont Know My Name
14 - Stolen Moments
15 - Fallin

Alicia Keys / The Diary Of Alicia Keys 2003



1 - 1. Harlems Nocturne
2 - 2. Karma
3 - 3. Heartburn
4 - 4. If I Was Your Woman/Walk On By
5 - 5. You Dont Know My Name
6 - 6. If I Aint Got You
7 - 7. Diary
8 - 8. Dragon Days
9 - 9. Wake Up
10 - 10. So Simple
11 - 11. When You Really Love Someone
12 - 12. Feeling U Feeling Me (Interlude)
13 - 13. Slow Down
14 - 14. Samsonite Man
15 - 15. Nobody Not Really

Alicia Keys / Remixed & Unplugged In A Minor 2002



1 - Girlfriend (KrucialKeys Sista Girl Mix)
2 - Gangsta Lovin' feat. Eve
3 - Fallin' feat. Busta Rhymes and Rampage
4 - A Woman's Worth (Remix)
5 - Butterflyz (Roger's Release Mix)
6 - Troubles (J-Jay & Chris Lum Bootleg Mix)
7 - How Come You Don't Call Me (Neptunes Remix)
8 - Fallin' (Ali Version)
9 - Moonlight Sonata/L'Interludio Ambivalente/Ain't Misbehavin'
10 - Goodbye
11 - Never Felt This Way
12 - Butterflyz
13 - Caged Bird
14 - I Got a Little Something for You
15 - Someday We'll All Be Free

Alicia Keys / Songs In A Mirror 2000



1 - Piano & I
2 - Girlfriend
3 - How Come You Dont Call Me
4 - Fallin
5 - Troubles
6 - Rock Wit U
7 - A Womans Worth
8 - Jane Doe
9 - Goodbye
10 - The Life
11 - Mr. Man
12 - Never Felt This Way McKnight
13 - Butterflyz
14 - Why Do I Feel So Sad
15 - Caged Bird
16 - Lovin U
Esra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.01.17, 22:44   #3 (permalink)
Kullanıcı Profili
Moderator
 
Serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Denizli
Mesajlar: 4.745
Konular: 1880
Puan Grafiği
Rep Puanı:5102
Rep Gücü:72
RD:Serap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 682
226 Mesajına 380 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Alicia Keys Hayatı ( Biyografisi )

Alicia Keys Hayatı ( Biyografisi )

Teşekkürler
--------------Tualimforum İmzam--------------
Serap
Serap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
alicia, alicia keys, alicia keys biyografisi, alicia keys hakkında genel bilgi, alicia keys hayatı, alicia keys kimdir, alicia keys özgeçmişi, alicia keys yaşamı, biyografisi, hayati, keys

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Alicia Fox Biyografisi - Alicia Fox Hayatı - Alicia Fox Kimdir - Victoria Elizabeth Eylül Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 28.07.15 21:42
The Black Keys Biyografisi - The Black Keys Kimdir - The Black Keys Hayatı Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 11.02.13 23:12
Alicia Silverstone Biyografisi - Alicia Silverstone Kimdir -Alicia Silverstone Hayatı İpek Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 24.12.10 15:15
Alicia Keys Resimleri-Alicia Keys Fotoğrafları-Alicia Keys Resim/Fotograf Kartal Ünlülerin Resimleri 0 07.09.09 16:18
Alicia Keys Şarkı Sözleri (Lyrics) Tugba Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 38 26.07.08 09:23


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:37 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2