tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Izzy Stradlin Hayatı ( Biyografisi )
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
934

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 23.11.08, 00:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Ankara
Mesajlar: 4.154
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:1666
Rep Gücü:0
RD:Tugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant futureTugba has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
32 Mesajına 39 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Izzy Stradlin Hayatı ( Biyografisi )

Izzy Stradlin Hayatı ( Biyografisi )


Doğum Tarihi : 08 Nisan 1962
Doğum Yeri : İndiana,Amerika

Jeffrey Dean Isbell, 1962 doğumlu Amerikalı müzisyen. Guns N’ Roses grubunun eski bir üyesi olan Stradlin, grubun ritim gitaristi ve şarkı sözü yazarıdır. 1992’den beri solo çalışmalar yapıyor. Halen Guns N’ Roses’ın turnelerinde gösterinin sonlarına doğru sahneye çıkıyor.

Izzy Stradlin, Jeffrey Dean Isbell adıyla 8 Nisan 1962’de indiana, Amerika’da doğdu. Çocukluğunu burada geçiren müzisyen, yaşadığı kasaba çok küçük bir yer olduğu için sürekli bisiklete biniyor ve başını derde sokuyordu. Stradlin, küçüklüğünden beri Led Zeppelin, Alice Cooper, Rolling Stones hayranıydı. Ancak en büyük ilham kaynağı gençliğinde arkadaşarıyla bir grup kurmuş olan anneannesiydi. Ailesine davul aldırdıktan sonra 1983 yılına kadar davul çalan müzisyen, bu yıllarda gitar çalmaya da merak sardı. Aynı zamanda şarkı sözü de yazıyordu. Lisedeyken arkadaşlarıyla bir grup kurdu. Grup arkadaşlarından biri de Axl Rose’du.
Liseyi bitirdikten sonra yaşadığı küçük kasabanın müzik kariyeri için uygun olmayacağını düşünen müzisyen Los Angeles’a taşındı. Önceleri birkaç grupta şansını davul çalarak denedi ve sonra bas çalmaya başladı. Los Angeles’ta geçen birkaç yılın ardından, Axl Rose’un da ona katılmasıyla birlikte Hollywood Rose adlı gruba katıldı. “Dancing Waters” adlı kulüpte çalmaya başladılar.
1985 yılında L.A. Guns ve Hollywood Rose’un birleşiminden Guns N’ Roses doğdu ve grup küçük çaplı bir turne için Amerika’yı dolaşmaya başladı. Bu turne sırasında Stradlin kendini ritim gitarda geliştirmeye başladı. İdolu, Rolling Stones gitaristi Keith Richards’dı.
“Appetite for Destruction” albümlerinin turnesi sırasında Stradlin’in alkol ve uyuşturucu yüzünden problemler yaşadı. Ancak müzisyen kendini toparlayıp bağımlılıktan kurtulmayı kısa sürede başardı. Bunu başarmasındaki en büyük etken 1988 yılında Aerosmith’le çıktıkları turnede Aerosmith üyelerinin uyuşturucuya bulaşmamış olmalarını görmesiydi. Bu kararın başka bir nedeni de müzisyenin uçağa binerken halkın huzurunu bozma suçundan tutuklanması ve belirli aralıklarla uyuşturucu testlerine tabi tutulmasıydı.
Stradlin, Guns N’ Roses’ın en sessiz üyesiydi. 1991 yılındaki “Use Your Illusion” turnesinde bile grupla seyahat etmemiş, konserlere İsveçli eşi Aneka ve köpeğiyle birlikte kendi özel otobüsüyle gitmişti. Bunun nedeni, tedavisinin bir parçası olduğu için etrafındaki alkol ve uyuşturucu bağımlısı insanlara fazla yaklaşmak istememesiydi.
Gruba Steven Adler’ın yerine Matt Sorum’un katılmasından sonra Stradlin, Sorum’un gruba iyi ayak uyduramadığını düşünmeye başladı. Adler’ın grubun başarısı için gerekli olduğunu düşünüyordu. Müzisyen, Kasım1991’de, dünya turnesi sırasında Guns N’ Roses’dan ayrıldı.
Stradlin bu kararının ardından Indiana’ya döndü. Burada Ju Ju Hounds adlı grupla “Izzy Stradlin and the Ju Ju Hounds”u kurdu ve solo albüm çalışmalarına başladı. 1992’de ilk albümlerini çıkardılar. Olumlu eleştiriler aldıktan sonra da dünya turnesine çıkmaya karar verdiler.
Izzy Stradlin Guns N’ Roses’dan ayrıldıktan sonra yerine Gilby Clarke getirilmişti. Ancak Clarke 1993’teki Avrupa turnesinden önce bir motorsiklet kazasında belini incitince turne tehlikeye girdi. Axl Rose, Clarke’ın yerine Stradlin’i çağırdı. Turne sona erdikten sonra müzisyen Indiana’ya döndü ve bir süre dinlenmeye karar verdi.
Müziğe ara verdiği yıllarda Stradlin bol bol seyahat etti, motor sporları ve yarışlarla ilgilenmeye başladı. 1998’de ikinci solo albümü olan “117°” ile müziğe geri döndü. Fakat albümün promosyonuyla fazla ilgilenmedi, sadece birkaç ropörtaj ve konser vermekle yetindi. 1999’da üçüncü albümü “Ride On” çıktı, ancak sadece Japonya’da piyasaya sürüldü. Dördüncü ve beşinci solo albümler de 2001 tarihli “River” ve 2002 tarihli “On Down the Road” oldu. 2003’te Stradlin, “Like A Dog” adlı bir albüm hazırladı ancak bu albüm piyasaya sürülmedi. 2 yıl sonra, müzisyenin hayranları bu albümün satışa çıkması için bir kampanya başlattı ve albüm satışa çıktı. Bunun dışında 2004 yılında Stradlin ve Duff McKagan, Mark Lanegan’ın “Bubblegum” adlı albümünde birlikte çaldı.
Eski grup arkadaşları Slash ve Duff McKagan, Stradlin’e “Velvet Revolver”ın bir üyesi olması için teklif götürdüler ancak müzisyen bu teklifi reddetti. Stradlin, 2006’da önceki albümlerine almadığı parçaları bir albüm halinde satışa sunacağını açıkladı.
2006’da Stradlin, Axl Rose’la aralarındaki sorunları çözdüklerini söyledi. Bunun ardından Guns N’ Roses’ın 2006 turnesinin İngiltere, Hollanda, Norveç, Türkiye ayaklarında konserin sonlarına doğru sahneye çıktı ve grupla birlikte çaldı.
1.80 metre boyundaki Stradlin, Guns N’ Roses grubunun lise mezunu tek üyesi. Şu anda solo kariyerine devam etmekte ve yeni albüm hazırlıkları yapmakta...


Tugba isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, hayati, izzy, stradlin, ızzy stradlin, ızzy stradlin biyografi, ızzy stradlin biyografisi, ızzy stradlin hakkında, ızzy stradlin hakkında bilgi, ızzy stradlin hayatı, ızzy stradlin kim, ızzy stradlin kimdir, ızzy stradlin özgeçmişi, ızzy stradlin yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22
Bi Rain Biyografisi,Jeong Ji Hoon Biyografisi,Rain Hayatı,Jung Ji Hun Hayatı Esra Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 1 21.09.10 03:56
Pol Pot Biyografisi,Pol Pot Hayatı,Pol Pot Yaşamı,Pol Pot Kimdir?Saloth Sar Hayatı İpek Diger Ünlülerin Biyografileri 0 30.06.09 16:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2