tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Dark Tranquillity Biyografisi ( Hayatı )
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
938

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 24.11.08, 18:01   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Gaziantep
Mesajlar: 1.069
Konular: 124
Puan Grafiği
Rep Puanı:1200
Rep Gücü:0
RD:Sibel has much to be proud ofSibel has much to be proud ofSibel has much to be proud ofSibel has much to be proud ofSibel has much to be proud ofSibel has much to be proud ofSibel has much to be proud ofSibel has much to be proud ofSibel has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 35
13 Mesajına 16 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Dark Tranquillity Biyografisi ( Hayatı )

Dark Tranquillity Biyografisi ( Hayatı )


1989 yılının başlarında vokalist Anders Friden, gitarist Niklas Sundin, ritim gitarist Mikael Stanne, bas gitarist Martin Henriksson ve baterist Anders Jivarp bir araya gelip “Septic Broiler” adında bir thrash metal grubu kurdu. 1990 yılında “Enfeebled Earth” adlı bir demo kaset hazırladıkları sırada grup aninden fikir değiştirip demo çalışmasını bıraktı. Adını “Dark Tranquillity“ olarak değiştirdi ve death metale geçti.
1991 yılında grup ilk çalışmaları olan “Trail of Life Decayed”ı çıkardı. 1992’de ise “A Moonclad Reflection” adını verdikleri bir EP hazırlayıp bunu da çıkardı. Bu EP albüm 1500 sattı. Grubun müziği, her ne kadar death metal yapsalar da, 80’lerden gelen klasik thrash müziğinin öğeleriyle gitar harmonilerinin bir karışımı gibiydi.
1993 senesinde grup “Skydancer” albümünü hazırlayıp piyasaya sürdü. Bu albümde misafir sanatçı olarak Anna Kajsa Avehall vokalde gruba yardım etti. İki sene sonra yeni albüm “Of Chaos And Eternal Night” geldi. Albüm çıktıktan sonra Anders Friden gruptan ayrıldı ve Mikael Stanne vokalist rolünü üstlendi. Gitar boşluğunu da Friedrik Johansson’u gruplarına alarak kapattılar. Yeni kadroyla “The Gallery” albümünü yaptılar. Albüm beğeni topladı ve gruba büyük bir başarı kazandırdı.
Çıkışını sürdüren Dark Tranquillity 1996 senesinde yeni bir albüm için kolları sıvadı ve “The Mind’s I” isimli albümü yaptı. Bu albümde Andres Friden, Michael Nicklasson ve Sara Svensson misafir vokalist olarak yer aldı. Albüm özellikle güçlü vokal kadrosuyla gruba yine başarı getirdi. Üç senelik bir aradan sonra ise “Projector” isimli yeni albüm çıktı. Bu albümde grup tarzını biraz değiştirip sound’una elektronik müzikler kattı ve melodik death stilinden biraz uzaklaştı. Albüm, grubun hayranları tarafından biraz kuşkuyla karşılansa da yine istenilen başarıyı gösterdi ve dinleyenleri tatmin etti. Grup bu albümden yine bir kadro değişikliğine gitti. Johansson gruptan ayrıldı. Michael Nicklasson bas gitarist, Martin Brändström klavyeci olarak gruba katıldı. Martin Henriksson ise gitara geçti. Ve yepyeni kadroyla 2000’de “Haven” albümü çıktı. Bu albümde de grup elektronik öğeler kullanmaya ve klasik death metal tarzından uzaklaşmaya devam etti. Bu yeni albüm de rahat rahat hem basından hem dinleyenlerden geçer not aldı.
Bir sonraki albüm 2002 senesinde çıktı. Adı “Damage Done” olan bu albümde grup tam olarak köklü bir geri dönüş olmasa da eski müziklerini anımsatan bir tarz kullandı.
Grubun son çalışması ise 24 Mayıs 2004’te piyasaya çıkan “Exposures In Retrospect And Denial”. İlk dönemlerinde çıkardıkları demo ve EP parçalarının bulunduğu bu albümde grubun “Trail Of Life Decayed" (demo-1991) ve "A Moonclad Reflection" (EP-2002) gibi eski çalışmalarının yeni düzenlemeleri bulunuyor.
Dark tranquillity 2005 yılında Character isimli albümünü, Ardından 2007 de Fiction adlı albümlerini piyasaya sürdüler.
Grup Üyeleri :
Mikael Stanne (Vokal)
Michael Nicklasson (Bass)
Anders Jivarp (Davul)
Martin Henriksson (Gitar)
Niklas Sundin (Gitar)
Martin Brandstörm (Elektronik)


Sibel isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, dark, dark tranquillity, dark tranquillity biyografi, dark tranquillity biyografisi, dark tranquillity hakkında, dark tranquillity hakkında bilgi, dark tranquillity hayatı, dark tranquillity kim, dark tranquillity kimdir, dark tranquillity özgeçmişi, dark tranquillity yaşamı, hayati, tranquillity

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
By The Rivers Dark Şarkı Sözü Leonard Cohen - Leonard Cohen By The Rivers Dark Şarkı Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 31.10.11 01:11
Warcraft 2 Beyond the Dark Portal Hileleri Mavi Lord Oyun Hileleri 0 23.11.09 01:49
Dark Man X DMX Biyografisi-Dark Man X DMX Hayatı-Dark Man X DMX Kimdir? Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 16.08.09 15:40
Fear Of The Dark ( Iron Maiden ) Eylül Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 12.11.08 19:21
Dark Side Of The Moon ( Pink Floyd ) Prenses Yabancı Müzik Hit ( En Sevilen ) Şarkı Sözleri 0 10.11.08 16:33


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:41 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2