tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
amp;markreadhash=guest" rel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul etrel="nofollow">Bütün Forumları okunmuş kabul et
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Arama Bugünki Mesajlar Bütün Forumları okunmuş kabul et

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Ice Cube Biyografisi,Ice Cube Hayatı,Ice Cube Yaşamı,Ice Cube Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1654

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.07.09, 17:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Malatya
Mesajlar: 1.899
Konular: 1751
Puan Grafiği
Rep Puanı:2137
Rep Gücü:0
RD:Esra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 48
71 Mesajına 111 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Ice Cube Biyografisi,Ice Cube Hayatı,Ice Cube Yaşamı,Ice Cube Kimdir?

Ice Cube Biyografisi,Ice Cube Hayatı,Ice Cube Yaşamı,Ice Cube Kimdir?

1969 senesinde Los Angeles’da dünyaya gelen hip hop sanatçısı O’Shea Jackson yani sahne ismiyle Ice Cube 16 yaşından itibaren hip hop müziğine ilgi duymaya başladı ve ilk bestelerini o yaşta yazmaya başladı. Yakın arkadaşı Sir Jinx ile birlikte ‘C.I.A.’ adlı grubu oluşturan rapçi Dr. Dre’nin organize ettiği partilerde performanslarda bulunmaya başladı.

1987 senesinde grubu C.I.A. ile birlikte “My Posse” adlı EP’yi yayımlayan Ice Cube EP’nin prodüksiyonunda Dr. Dre ile çalıştı. Bu EP sonrasında Eazy-E ile biraraya gelerek “Boyz-n-the-Hood” adlı parça üzerinde çalışan sanatçı bu parçayı 1987 senesinde piyasaya sürülen Dr. Dre Easy-E MC Ren ve DJ Yella gibi isimlerin birarada bulunduğu N.W.A. grubunun “N.W.A. And the Posse” adlı ilk albümüne dahil etti. Grubun 1989 senesinde yayımlanan 2. albümü “Straight Outta Compton”da tam olarak gruba katılan rapçi albüm sonrasında grubun menajeri Jerry Heller ile sorunlar yaşamaya başladı ve ertesinde de gruptan ayrılma kararı aldı.

N.W.A.’den ayrıldıktan sonra solo kariyerine yönelen Ice Cube 1990 senesinde “AmeriKKKa’s Most Wanted” adlı ilk albümünü EMI’ye bağlı olan Priority Records’dan yayımladı. Albümün sözlerinde kadın düşmanlığı ve ırkçılık gibi sosyolojik ve politik konulara değinen sanatçı albümün prodüksiyonunda Public Enemy’nin prodüksiyon takımı The Bomb Squad ve Da Lench Mob ile çalıştı. Albümle Amerika listelerinde 19 numara olan rapçi albümden “Who’s The Mack” “AmeriKKKa’s Most Wanted” “Once Upon A Time In The Projects” ve “Endangered Species (Tales From The Darkside)” parçalarını single olarak piyasaya sürdü. Hip hop müzik tarihinin en önemli albümlerinden birisi olarak kabul edilen albüm sonrasında sanatçı aynı sene “Kill At Will” adlı EP’yi yayımladı.

“Kill At Will” EP’si içerisinde yer alan “Jackin’ For Beats” ve “Dead Homiez” adlı parçalarla müzikseverlerden beğeni toplayan Ice Cube 1991 senesinde vizyona giren “Boyz n the Hood” adlı filmde rol alarak sinema kariyerine de böylece başlamış oldu. Aynı sene “Death Certificate” adlı 2. albümünü piyasaya süren sanatçı albümün sözlerinde ilk albüme göre sosyolojik konulara daha sert yaklaştı. Albümle Amerika listelerinde 2 numara olan rapçi albümden “Steady Mobbin’” ve “True To The Game” parçalarını single olarak yayımladı.

1992 senesinde Lollapalooza Festivali’nde sahne alan Ice Cube aynı sene “The Predator” adlı 3. albümünü hayranlarına ulaştırdı. Albüm yayımlanmadan birkaç ay önce Los Angeles’da meydana gelen ayaklanmalara yönelik sözleri albüme yansıtan sanatçı albümden “Wicked” “It Was A Good Day” ve “Check Yo Self (Remix)” parçalarını single olarak piyasaya sürdü. Single’ların her biriyle Amerika Rap listelerinde zirveye yerleşen müzisyen albümüyle de Amerika listelerinde 1 numaradaydı. Ayrıca Da Lench Mob’un aynı sene piyasaya sürülen albümü “Guerillas In Tha Mist”te prodüktör olarak bulunan sanatçı aynı zamanda albümde performansta da bulundu.

1993 senesinde “Lethal Injection” adlı 4. stüdyo albümünü yayımlayan Ice Cube albümde gangsta rap’in örneklerini sergiledi. Albümle Amerika listelerinde 5 numara olan sanatçı albümden “Really Doe” “You Know How We Do It” “What Can I Do?” ve “Bop Gun (One Nation)” parçalarını single olarak piyasaya sürdü. “Really Doe” single’ı ile Amerika listelerinde 5 numaraya yerleşen rapçi “You Know How We Do It” ve “Bop Gun (One Nation)” single’ları ile de listelerde 3 numaradaydı.

1994 senesinde Dr. Dre ile birlikte “Natural Born Killaz” adlı parçayı hazırlayan Ice Cube parçayı aynı sene vizyona giren “Murder Was The Case” adlı filmin soundtrack’ine dahil etti. Aynı sene “Bootlegs & B-Sides” adlı ilk derleme albümünü yayımlayan sanatçı ayrıca Da Lench Mob’un “Planet Of Da Apes” adlı 2. albümünde de yer aldı.

1995 senesinde rol aldığı “Friday” filmiyle göz dolduran Ice Cube 1996 senesinde WC ve Mack 10 ile oluşturduğu Westside Connection grubuyla birlikte “Bow Down” adlı albümü piyasaya sürdü. Albümle Amerika listelerinde 2 numara olan grup albümden “Bow Down” ve “Gangstas Make The World Go Round” parçalarını single olarak yayımladı. “Bow Down” single’ı Amerika listelerinde 2 numara olurken Ice Cube 1997 senesinde “Featuring... Ice Cube” adlı 2. derleme albümünü hayranlarına ulaştırdı.

1998 senesinde “War & Peace Volume 1” adlı albümünü piyasaya süren Ice Cube albümün prodüksiyonunda Master P ile çalıştı. Albümde yer alan “**** Dying” parçasında hardcore grubu Korn ile çalışarak kariyerinde bir ilke imza atan sanatçı parçayı albümden single olarak yayımladı. Single ile Amerika listelerinde 7 numara olan rapçi ayrıca albümden “Pushin’ Weight” adlı parçayı da single olarak piyasaya sürdü.

2000 senesinde “War & Peace Volume 2” adlı albümüyle 1998 senesinde yayımladığı albümün devamını getiren Ice Cube albümün açılış parçası “Hello”da Dr. Dre ve MC Ren ile biraraya gelerek eski grubu N.W.A.’ye saygı duruşunda bulundu. Albümle Amerika listelerinde 3 numara olmayı başaran müzisyen albümden “You Can Do It” “Hello” ve “Until We Rich” adlı parçaları single olarak piyasaya sürdü.

2001 senesinde rol aldığı “Ghosts Of Mars” adlı filmle yine izleyicilerden beğeni toplayan Ice Cube aynı sene “Greatest Hits” adlı 3. derleme albümünü sevenlerine sundu. Sanatçı 2003 senesinde grubu Westside Connection ile yeniden biraraya gelerek “Terrorist Threats” adlı albümü yayımladı ve albüm Amerika listelerinde 16 numara oldu.

“All About The Benjamins” (2002) “BarberShop” (2002) “Friday After Next” (2002) “Torque” (2004) “BarberShop 2: Back In Business” (2004) “Are We There Yet?” (2005) ve “xXx: State Of the Union” (2005) filmleriyle oyunculuğunu devam ettiren Ice Cube 2006 senesinde “Laugh Now Cry Later” adlı albümünü piyasaya sürdü. Kendi plak şirketi Lench Mob Records etiketiyle yayımlanan albümün prodüktörlük koltuğunda Lil Jon Scott Storch ve DJ Green Lantern gibi isimlerle çalışan sanatçı albümüyle Amerika listelerinde 4 numaraya yerleşti. Albümde Snoop Dogg Lil Jon WC ve Kokaine’yi konuk müzisyen olarak bulunduran rapçi albümden “Chrome & Paint” “Why We Thugs” “Go To Church” ve “Steal The Show” parçalarını single olarak hayranlarına ulaştırdı.

2007 senesinde “Are We Done Yet?” adlı komedi filmiyle izleyicilerin karşısına çıkan Ice Cube 2008'de “Raw Footage” adlı albümünü yayımlamaya hazırlanıyor. Albümün prodüksiyonunda Emile ile çalışan sanatçı aynı zamanda 2008 senesinde vizyona giren “The Extractors” ve “First Sunday” adlı filmlerle de sinema perdelerine yansıdı.

Sanatçının yeni albümü "Raw Footage"dan seçilen ilk single olan "Gangsta Rap Made Me Do It" 3 Ocak 2008'de yayımlandı. The Game Butch Cassidy Musiq Soulchild Young Jeezy ve WC'nin konuk olarak yer aldığı albümün ikincisi single'ı ise "Do Ya Thang" parçasına seçildi. Eylül 2008'de ise sanatçının 18 parçadan oluşan toplama albümü "The Essentials" yayımlandı.
Esra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisi, cube, hayati, ice, kimdir, yasami, ıce cube, ıce cube biyografi, ıce cube biyografisi, ıce cube hakkında, ıce cube hakkında bilgi, ıce cube hayatı, ıce cube kim, ıce cube kimdir, ıce cube özgeçmişi, ıce cube yaşamı

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
Eda Ece Biyografisi - Eda Ece Kimdir - Eda Ece Hayatı - Eda Ece Yaşamı Serap Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 17.09.14 23:13
Ali İl Biyografisi - Ali İl Kimdir - Ali İl Hayatı - Ali İl Yaşamı Serap Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 29.08.14 23:54
Ali Gül Biyografisi - Ali Gül Kimdir - Ali Gül Hayatı - Ali Gül Yaşamı Serap Türk Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 28.08.14 22:04


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:56 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2