tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Daddy Yankee Biyografisi,Daddy Yankee Hayatı,Daddy Yankee Yaşamı,Daddy Yankee Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1314

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 12.07.09, 20:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
İpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: Mersin
Mesajlar: 1.271
Konular: 1076
Puan Grafiği
Rep Puanı:3790
Rep Gücü:0
RD:İpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond reputeİpek has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
210 Mesajına 272 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Daddy Yankee Biyografisi,Daddy Yankee Hayatı,Daddy Yankee Yaşamı,Daddy Yankee Kimdir?

Daddy Yankee Biyografisi,Daddy Yankee Hayatı,Daddy Yankee Yaşamı,Daddy Yankee Kimdir?

1977 senesinde San Juan’da doğan Porto Rikolu müzisyen Ramon Raymond Ayala yani sahne ismiyle Daddy Yankee İngilizce ve İspanyolca olarak seslendirdiği ‘regaaeton’ tarzı parçalarıyla tanınıyor. Müzikal kariyerine 1990’ların başında DJ Playero ile başlayan Yankee The Villa Kennedy adlı projesiyle de çevresinde düzenlenen partilerde hobi olarak rap yapmaya başladı. Aynı zamanda mahallesinde uyuşturucu satıcılığı yapan ve silahlarla içli dışlı olan genç müzisyen 17 yaşındayken bir silahlı çatışmada vurulunca bu tür yasadışı işlerden uzak durma kararı aldı.

2000 senesinde “El Cartel” adlı ilk albümünü yayımlayan Daddy Yankee 2001 senesinde ise ilk albümün devamı niteliğindeki “El Cartel II”yi piyasaya sürdü. Albümde Nicky Jam Don Chezina Las Guanabanas Winchesta 30-30 MC Ceja ve Aaron gibi isimlerle biraraya gelen Yankee 2002 senesinde de “El Cangri.com” adlı 3. albümünü çıkardı.

2003 senesinde “Los Homerun-Es Vol. 1” adlı 4. albümünü Machete Music etiketiyle yayımlayan Daddy Yankee albümde Nicky Jam Don Omar ve Voltio’yu konuk müzisyen olarak bulundurdu. Bu albüm sonrasında El Cartel Records ile anlaşan Yankee 2004 senesinde müzik kariyerindeki gerçek başarısını yakaladığı “Barrio Fino” adlı 5. albümünü piyasaya sürdü.

“Barrio Fino” albümünde yer alan “Gasolina” parçasıyla Güney Amerika ülkelerinin çoğunun listesinde zirveye yerleşen Daddy Yankee ayrıca parçasıyla İngiltere listelerinde 5 numara olmayı başardı. Latin müziğinin önemli prodüksiyon ikilisi Luny Tunes tarafından hazırlanan parçayla bir anda tüm dünyada ün yakalayan sanatçı albümde ayrıca Andy Montanez Tommy Viera May-Be ve Wisin gibi isimleri konuk müzisyen olarak bulundurdu. Sadece Amerika’da 1 milyon kopya satan albüm aynı zamanda Avrupa Asya Güney Amerika ve Avusturya’dan da büyük ilgi gördü.

2005 senesinde “Barrio Fino En Directo” adlı albümünü hayranlarına ulaştıran Daddy Yankee albüme eski albümlerde yer alan bazı parçaların dışında parçaların konser versiyonlarını ve 5 tane de yeni parça ekledi. Interscope Records etiketiyle yayımlanan albüm tüm dünyada 1 milyon kopya sattı.

Şu ana kadar 70 tane albüme konuk olarak performansta bulunan Daddy Yankee ayrıca “Vampiros” (2004) ve “Talento de Barrio” (2005) adlı sinema filmleriyle de aktörlüğe soyundu. En son 2006 senesinde N.O.R.E.’nin “N.O.R.E. y la Familia... Ya Tu Sabe” albümüne konuk olan Yankee 2007 senesinde “El Cartel: The Album” adlı yeni albümünü yayımladı. Albümde Britney Spears Trick Daddy Mary J. Blige UGK Mobb Deep Snoop Dogg Young Buck Black Eyed Peas ve Pussycat Dolls’dan Nicole Scherzinger gibi sanatçılar konuk müzisyen olarak bulunurken albümün prodüksüyonunda ise william Akon Scott Storch ve Luny Tunes gibi isimler yer aldı. Kayıtları Miami Los Angeles ve Porto Riko’da yapılan albümden ilk single ise “Impacto” adlı parçaya seçildi.
İpek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
İpek Kullanıcısına bu mesajı için teşekkür eden üyeler:
Cevapla

Tags
biyografisi, daddy, daddy yankee, daddy yankee biyografi, daddy yankee biyografisi, daddy yankee hakkında, daddy yankee hayatı, daddy yankee kim, daddy yankee kimdir, daddy yankee özgeçmişi, daddy yankee yaşamı, hayati, kimdir, yankee, yasami

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Big Daddy V Biyografisi - Big Daddy V Hayatı - Big Daddy V Kimdir - Nelson Frazier Jr Eylül Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 0 01.12.11 21:22
Big Daddy V Resimleri-Smackdown Yıldızları Resimleri Okyanus Ünlülerin Resimleri 1 01.12.11 21:17
Sugar Daddy Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 0 31.08.08 02:04
Puff Daddy (P. Diddy) Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 8 10.08.08 23:22
Puff Daddy Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 0 10.08.08 22:07


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:03 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2