tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Lil Wayne Biyografisi-Lil Wayne Hayatı-Lil Wayne Yaşamı-Lil Wayne Kimdir
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
2187

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 21.11.09, 15:44   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Gamma Üye
 
Ceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Nerden: İzmir
Mesajlar: 3.353
Konular: 1712
Puan Grafiği
Rep Puanı:1712
Rep Gücü:0
RD:Ceren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant futureCeren has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 71
47 Mesajına 68 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Lil Wayne Biyografisi-Lil Wayne Hayatı-Lil Wayne Yaşamı-Lil Wayne Kimdir

Lil Wayne Biyografisi-Lil Wayne Hayatı-Lil Wayne Yaşamı-Lil Wayne Kimdir

Lil Wayne, asıl ismiyle Dwayne Michael Carter, Jr., 1982’de Amerika’nın New Orleans şehrinde dünyaya geldi. 1997’de kurduğu Hot Boys grubu sayesinde rap dünyasının tanınan isimlerinden biri haline gelen Wayne, 1999’da solo kariyeri için kolları sıvadı. Aynı sene çıkan “Tha Block is Hot” albümü, Hot Boys’un katkılarıyla hazırlandı ve Billboard albüm listesinde 3 numaraya kadar yükselmeyi başardı.

Sanatçının 2000 senesinde piyasaya sürdüğü “Lights Out” ilki kadar başarılı olamadı. Eleştirmenlere göre, o dönemde 18 yaşında olan sanatçının yazım tekniğini geliştirip daha olgun bir kulvarda yer alması için çok çalışması gerekiyordu. Aynı durum, sanatçının 2002 tarihli üçüncü albümü “500 Degrees” içinde geçerliydi. Seks ve uyuşturucu temalı liriklerle dolu olan albüm, tanıtımı yapılmamasına rağmen iyi bir satış rakamı tutturdu; fakat başarısız bulundu.

“Tha Carter” serisi, Lil Wayne’in kariyerinde bir dönüm noktası oldu. Serinin ilk albümünde sanatçının diksiyon ve söz dizimi konusundaki gelişimini farketmek mümkündü. Sadece Amerika’da 1 milyonu geçen satış rakamı yakalayan albümde yer alan “Go DJ” parçası da ilk 5’e giren başarılı bir çalışma oldu. Albümün yayımlanmasından sonra Destiny’s Child’ın ‘Soldier’ parçasına T.I. ile birlikte konuk olan Wayne, bu şarkıyla Billboard Hot 100 listesinde 3. sırada yer aldı.

2005 senesinde Tha Carter’ın ikincisi geldi. Önceki albümlerinde beat’leri Cash Money Records’un yapımcısı Mannie Fresh’in ellerine bırakan Lil Wayne, prodüktörün şirketten ayrılması nedeniyle bu albümde daha farklı ve zengin bir sound kullandı. Albümün çıkış single’ı olan “Fireman”ın da desteğiyle satışları tavana vuran albüm, ikinci single “Grown Man” ile de başarısını devam ettirdi. Ardından gelen “Hustler Musik” ise ortalama başarıya sahip oldu.

2008’e kadar Birdman, Fat Joe, Akon, Wyclef Jean, Jay-Z, Busta Rhymes gibi ünlü isimlerle ortak çalışmalar yapan sanatçı, bu arada defalarca tutuklanarak suç dosyasını kabarttı. 2008’de ise “Tha Carter III” ile dönüş yaptı. 13 Mayıs 2008 tarihli albümün ilk single’ı “Lollipop”, sanatçının Billboard single listesinde ilk 10’a giren ilk solo single’ı oldu. Yeni albümünde The Alchemist, Cool & Dre, Diesel, Jim Jonsin, Just Blaze, Kanye West, Mannie Fresh, The Runners, Scott Storch, Timbaland ve Willi.am gibi ünlü müzisyenlerle çalıştığını belirten Lil Wayne; konuk sanatçı olarak yine Birdman, Enrique Iglesias, The Game, Jay-Z, Juelz Santana, Justin Timberlake, Kanye West ve Busta Rhymes gibi ünlü isimleri ağırladı.

Lil Wayne, Kanadalı rapçi Drake'in açıklamasına göre tamamı rock olan yeni bir albümle geliyor! Drake, albümde bulunan bir parça için Wayne ile bir araya geldiklerini ve tüm albümün rock olduğunu belirtti. Lil Wayne, yeni single'ı Prom Queen'i Ocak 2009'da internet üzerinden yayınlanan canlı bir performansla hayranlarına tanıttı. Lil Wayne'nin beklenen yeni albümü "The Rebirth" 6 Nisan'da müzik marketlerdeki yerini alacak.

Not: İnternetten alıntıdır.
Ceren isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisilil, hayatilil, kimdir, lil, lil wayne, lil wayne biyografi, lil wayne biyografisi, lil wayne hakkında, lil wayne hakkında bilgi, lil wayne hayatı, lil wayne kim, lil wayne kimdir, lil wayne özgeçmişi, lil wayne yaşamı, wayne, yasamilil

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Lil Wayne Resimleri - Lil Wayne Fotografları ASYA Ünlülerin Resimleri 1 06.11.18 01:40
John Wayne-John Wayne Resimleri Okyanus Ünlülerin Resimleri 1 25.11.11 19:04
Lil Wayne Biyografisi - Lil Wayne Hayatı - Lil Wayne Kimdir? ASYA Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 06.09.11 22:38
Sarah Wayne Callies Biyografisi-Sarah Wayne Callies Hayatı-Sarah Wayne Callies Kimdir Kartal Yabancı Sinema Sanatçılarının Hayatı ( Biyografileri ) 0 31.08.09 18:41
Sarah Wayne Callies Resimleri - Sarah Wayne Callies Fotografları Kartal Ünlülerin Resimleri 0 31.08.09 18:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:01 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2