tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Arctic Monkeys Biyografisi-Arctic Monkeys Hayatı-Arctic Monkeys Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1063

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 11.12.09, 22:05   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 255
Konular: 229
Puan Grafiği
Rep Puanı:1700
Rep Gücü:0
RD:Akasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 139
35 Mesajına 70 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Arctic Monkeys Biyografisi-Arctic Monkeys Hayatı-Arctic Monkeys Kimdir?

Arctic Monkeys Biyografisi-Arctic Monkeys Hayatı-Arctic Monkeys Kimdir?

2002 yılında 4 arkadaşın biraraya gelmesiyle kuruldu Arctic Monkeys. İlk canlı performanslarını İngiltere’de bir meydanda gerçekleştiren grup, bir süre sonra demo kaydedip CD’ye basmaya başladı ve bunları konser verdikleri yerlerde bedava dağıttılar. Para kazanma kaygısı taşımadıklarını belirten grup, demoları bedava dağıtmalarının daha sağlıklı bir yol olduğunu, böylece hem şarkılarının daha çabuk yayıldığını hem de konserlerin şarkıları bilen insanlarla daha iyi geçtiğini söylüyorlar.

Daha 20’li yaşlarının başında olan grup elemanları:
Alex Turner (vokal), Jamie Cook (gitar), Nick O’Malley (bas gitar) ve Matt Helders (davul)’dır.

2004’ün sonlarına doğru İngiltere’de daha da ünlenmeye başladılar ve bununla beraber radyo ve dergilerin dikkatini çektiler. Mayıs 2005’de ilk EP’leri “Five Minutes with Arctic Monkeys”i 1000 CD ve 500 45’lik formatında yayınlayan grup, böylece isimlerinin duyulmasını fazlasıyla sağladılar.

Haziran 2005’de Domino Records’la anlaşan grup, ilk single’ı “I Bet You Good on the Dancefloor”u 17 Ekim 2005’te yayınladı. Listelerde hemen ilk sıraya oturan single, grubunda NME’ye kapak yaptı. Bir diğer listelerde 1 numaraya oturan single’ları “When The Sun Goes Down”, 16 Ocak 2006’da çıktı.

Eylül 2005’de kayıtları tamamlanan ilk albüm “Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not” 30 Ocak 2006’da raflarda yerini aldı. İlk haftadan 365.000’e yakın satan albüm,İngiltere’nin ilk haftada en hızlı satan albümü oldu. Bununla beraber 2006 Mercury Ödülü’nün de sahibi oldu.

İlk albümlerinden sonra fazla vakit kaybetmeden hemen 5 şarkılık EP’leri “Who the **** Are Arctic Monkeys”i çıkaran grup, ne yazık ki bu EP’yle hiçbir listede yer alamadı. Bunun altında yatan sebep EP’nin ne single ne de albüm listelerine uygun olmamasıydı. Şarkıların içerdiği küfürlü sözler de radyolarda çalınmasınakısmen engel oldu. “Who the **** Are Arctic Monkeys”in çıkışı ardından grup, resmi internet sitesinde davulcuları Andy Nicholson'ın grubun Kuzey Amerika turnesinde yer alamayacağını açıkladı. Andy'nin yerini bir süreliğine The Dodgems grubundan Nick O'Malley alacaktı. Bir süre sonra, Andy'nin gruptan ayrıldığının açıklanması üzerine Nick O'Malley grubun resmi elemanı oldu.

14 Ağustos 2006’da, Andy’nin gidişinden hemen sonra yayınladıkları single “Leave Before the Lights Come On”, listelerde 4. sıra gibi iyi bir yere yerleşirken, grubun ilk 1. sırada yer alamayan single’ı olarak başarısızlıkla adındansöz ettirdi. Solist Turner’ın bu single’la ilgili yorumu da akıllarda kalmaya değer cinsten : “Ailemizin kara koyunu”. Buna rağmen grup 2006 Mercury Ödülü’nün sahibi oldu.

EP, albüm ve single’ların çıkış zaman aralığını kısa tutan Arctic Monkeys, üretmeyi fazlasıyla seviyor ve bu özellikleri üzerine Jamie Cook eklemeden geçemiyor: “Coldplay gibi olabileceğimizi düşünemiyorum. Bir albümün turnesini 3 senede tamamlıyorsunuz, her gece aynı şarkılar... bazı insanlar bundan hoşlanıyor olabilir ama biz değil”.

16 Nisan 2007 tarihinde “Brianstorm” adlı single’ı yayınlayan Arctic Monkeys, 23 Nisan tarihinde de “Favourite Worst Nightmare” adlı 2. stüdyo albümünü hayranlarına ulaştırdı. Albümün prodüksiyonunda James Ford ve Mike Cy ile çalışan grup, albümün soundunda ilk albüme göre daha hızlı ve funk parçalaraimza attı. “Brianstorm” single’ı ile İngiltere listelerinde 2 numara olmayı başaran topluluk, parçaya çektiği video kliple MTV Türkiye ekranlarında sıkça ekrana geliyor.

Grup, 20 Şubat 2008'de gerçekleştirilen Brit Ödülleri Töreni'nde "En İyi İngiliz Grup" ve "En İyi Albüm" ödüllerinin sahibi oldu.

Not: İnternetten alıntıdır.
Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
arctic, arctic monkeys, arctic monkeys biyografi, arctic monkeys biyografisi, arctic monkeys hakkında, arctic monkeys hakkında bilgi, arctic monkeys hayatı, arctic monkeys kim, arctic monkeys kimdir, arctic monkeys özgeçmişi, arctic monkeys yaşamı, biyografisiarctic, hayatiarctic, kimdir, monkeys

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Air Biyografisi-Air Hayatı-Air Yaşamı-Air Kimdir?Grup Air Biyografisi Akasya Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 26.04.19 17:38
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
HIM Biyografisi - HIM Hayatı - HIM Kimdir - Rock Grubu HIM Biyografisi Eylül Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 0 07.11.11 00:22
Arctic Monkeys Şarkı Sözleri (Lyrics) Sevda Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 16 26.07.08 23:54


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:32 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2