tualimforum.com  

Geri git   tualimforum.com > MÜZİK ve VİDEO > Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) > Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri )
Kayıt ol Yardım Üye Listesi Ajanda Bugünki Mesajlar

Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) Yabancı sanatçıların hayatları ( Biyografileri )


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Regina Spektor Biyografisi-Regina Spektor Hayatı-Regina Spektor Kimdir?
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
798

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Alt 14.12.09, 21:17   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Epsilon Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 255
Konular: 229
Puan Grafiği
Rep Puanı:1700
Rep Gücü:0
RD:Akasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant futureAkasya has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 139
35 Mesajına 70 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Regina Spektor Biyografisi-Regina Spektor Hayatı-Regina Spektor Kimdir?

Regina Spektor Biyografisi-Regina Spektor Hayatı-Regina Spektor Kimdir?

Regina Spektor, müzisyen bir Yahudi ailesinde doğdu. Babası İlya Spektor fotoğrafçı ve amatör kemancıydı. Annesi, bir Rus kolejinde müzik profesörüydü. Şimdi New ise York’ta bir ortaokulda müzik öğretmektedir.

Spektor piyano çalmayı, dedesinin annesine bıraktığı Petrof piyanoda öğrenmiştir. Doğu Avrupada’daki kayıtları alan ve Sovyetler Birliğinde arkadaşlarıyla kaset değiş-tokuşları yapan babasından dolayı The Beatles,Queen ve The Moody Blues gibi rock’n’roll müziği ile büyümüştür. Spektor ailesi,1989’da Perestroyka döneminde vatandaşların göçüne izin verildiğindeSovyetler Birliği’nden ayrılmıştır. 9 yaşındaki Regina, ne yazık ki piyanosuna veda etmek zorunda kalmıştır. Piyano çalışmalarındaki başarısı, ailesinin ayrılmama kararı almayı düşünmesini sağlamış; fakat yahudilerin gördüğü etnik ve politik ayrımcılık nedeniyle göç etmeye karar vermişlerdir.

İlk olarak Avusturya’ya, daha sonra İtalya’ya giden aile, son olarak New York, Bronx’a yerleşmiştir. Spektor burada bir Yahudi okulu olan SAR Akademisine gitmiş veburdan mezun olmuştur. Daha sonra yine dini bir okul olan Frisch Okulu’una gitmiş; fakat 2 yıl sonra laik bir okul olan Fair Lawn Lisesi’ne yazılmış ve lise hayatını burada tamamlamıştır.

Spektor eskiden sadece klasik müzik sevdiğini; ama daha sonra hip hop, rock ve Punk’a da ilgi duyduğunu söylemiştir.
Spektor, klasik müzikte, New York Manhattan Müzik Okulu’nda profesör olan piyano öğretmeni Sonia Vargas tarafından iyi bir temele sahip olmuştur. Aile Rusya’dakipiyanoyu getiremese de, Spektor, sinagog bodrum katında bir piyano bulmuş ve onunla çalışmıştır.

Spektor, şarkılarını hep evde yazmasına rağmen farklı bir yerde ilk kez, genç yaşlarda Nesiya Enstitüsü’yle gittiği Israil gezisinde merak saldı. Gezide, tırmanırken yaptığı şarkılar diğer çocukların dikkatini çok çekince, Spektor, şarkı yazmaya doğal bir yeteneği olduğunu anladı.

Bu gezinin sonrasında ilk kez Joni Mitchell, Ani Di Franco ve diğer şarkıcı-sözyazarlarıyla çalıştı,ki bu ona kendi şarkılarını yapabileceği fikrini verdi. 16 yaşlarındayken ilk kilise şarkısını, 18 yaşlarındayken de ilk sesli piyano şarkısını yazdı.

Spektor, 4 yıllık stüdyo komposizyon programını Purchase Koleji’ndeki Müzik Konservatuarında 3 yılda,onur ödülüyle bitirdi (2001). Bu sıralarda Wisconsin’deki bir kelebek çiftliğinde kısa süreliğine ve Tottenham,İngiltere’de ise bir sömestr çalıştı.

Anti-folk temasıyla New York, East Village’daki Sidewalk Kafe’de ve Living Room, Tonic, Fez, the Knitting Factory ve CB’s Gallery’de de yavaş yavaş tanınmaya başladı.Bu dönemde kendi imkanlarıyla çıkardığı 11:11 (2001) ve Songs (2002) albümlerini sattı.
Spektor, 700den fazla şarkı yaptığını, ama çoğunu yazıya geçirmediğini söylemiş; şarkı yazmak için hazırlanmadığını, şarkıların ona kendiliğinden geldiğini belirtmiştir. Spektor’un şarkıları genelde otobiyografik değil, hayali karakterler ve senaryolar üzerinedir. Şarkıları folk, Punk, Yahudi müziği,Rus müziği, Hip hop, Jazz ve klasik müzik içeriklidir. Spektor’un müzik stili şarkıcı-piyanist Tori Amos ve Fiona Apple’ınkine; vokal stili de Björk’ünkine benzemektedir. Spektor, genel olarak müziğine bir tarz yaratmaya çalışmaktansa, her bir şarkısının kendi ayrı müzik tarzı olmasını sağlamaya çalıştığını söylemiştir.

Albümleri
Spektor’un ilk iki albümü sadece ABD’de yayınlandı; Soviet Kitsch ve Begin to Hope ise dünya çapında yayınlandı. Mary Ann Meets the Gravediggers and Other Short Storiesadlı toplama albümü ise Birleşik Krallık marketleri için Spektor’un ilk üç albümündeki şarkıların biraraya getirilmesiyle oluşturuldu.

* 1999 - Demo Cassette (Yayınlanmadı)
* 2001 - 11:11 (Kendisi yayınladı)
* 2002 - Songs (Kendisi yayınladı)
* 2003/2004 - Soviet Kitsch (Kendisi yayınladı/Shoplifter/Sire)
* 2005 - Live atBull Moose EP (Sire)
* 2006 - Mary Ann Meets the Gravediggers and Other Short Stories (Transgressive)
* 2006 - Begin to Hope (Sire)
* 2007 - Live in California 2006 EP (Sire)

Derlemeleri
* 2000 - Public Domain, Purchase Records
* 2007 - Instant Karma: The AmnestyInternational Campaign to Save Darfur
* 2007 - "Alan Glazen: PBS producer, picks Regina best of 2007"

Not: İnternetten alıntıdır.
Akasya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Tags
biyografisiregina, hayatiregina, kimdir, regina, regina spektor, regina spektor biyografi, regina spektor biyografisi, regina spektor hakkında, regina spektor hakkında bilgi, regina spektor hayatı, regina spektor kim, regina spektor kimdir, regina spektor özgeçmişi, regina spektor yaşamı, spektor

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar son Mesaj
Mat Biyografisi-Mat Hayatı-Mat Yaşamı-Mat Kimdir? Grup Mat Biyografisi-GrupMat Kimdir Akasya Türk Rock Müzigi Şarkıcılarının Hayatları ( Biyografileri ) 1 12.07.19 09:11
Li Na Biyografisi - Li Na Kimdir - Li Na Hayatı - Li Na Yaşamı - Tenisçi Li Na Kimdir Kartal Diger Sporcuların Hayatı ( Biyografileri ) 1 30.12.17 22:28
Fun Biyografisi - Fun Kimdir - Fun Hayatı - Fun Yaşamı - Fun İngilizce Biyografisi Kartal Yabancı Şarkıcıların Hayatları ( Biyografileri ) 1 13.01.17 23:18
Jenna Fischer Resimleri - Jenna Fischer Fotografları - Regina Marie Fischer Resimleri Okyanus Ünlülerin Resimleri 0 21.07.11 03:08
Regina Spektor Şarkı Sözleri ( Lyrics ) Prenses Yabancı Müzik Şarkı Sözleri 0 20.08.08 10:26


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:36 .


Powered by vBulletin Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.0 RC 2